Aktuální zprávy z klubu
ne 7.2.2016 | Jan Vavřina, Lukáš Štěrovský

Všichni na hokej! Pět důvodů proč přijít na zápas proti Spartě!

Váháte, jestli máte dorazit dneska v 17:00 do FORTUNA arény? Tak už neváhejte! Čeká nás totiž speciální utkání, které se jen tak nebude opakovat. Kromě toho, že přijede věhlasná Sparta, nastoupí Mountfield HK do zápasu v retrodresech ze sezóny 1993/94 a vůbec celý mač se ponese v duchu 90. let. A jestli ještě nejste rozhodnutí, co budete dnes večer dělat, po přečetní následujících důvodů byste měli mít jasno – jít do Hradce na hokej!

>>> VSTUPENKY ON-LINE ZDE <<<

Důvod č. 1 – retrodresy a nádech historie!

Nedělní šlágr kola odehrají hradečtí hokejisté v retrodresech ze sezóny 1993/94. Právě v tomto ročníku se hrál pod Bílou věží vůbec poprvé extraligový hokej a celý stadion si to dneska připomene. Kromě retrodresů se můžete těšit i na playlist a další akce, které vám připomenou právě 90. léta.

A víte, proti komu odehrál tehdejší Stadion Hradec Králové první domácí extraligový zápas? Ano, proti Spartě! Z dnešních přímých účastníků utkání tehdejší duel zažili v hradeckém dresu Jaroslav Kudrna a bratři Martincové – Tomáš a Patrik. První jmenovaný bude stát na střídačce domácích, druhý hostů. 17. září 1993 vyhrála Sparta 9:3, všechny tři góly Stadionu připravili právě oba Martincové. Tomáš nahrál na dva, Patrik na jeden. Který z nich se dneska bude více radovat?

Důvod č. 2 – na delší dobu poslední hokej

Základní část Tipsport extraligy se postupně krátí, do jejího konce zbývá odehrát posledních devět duelů. První je na programu dneska, na další si budou muset fanoušci chvíli počkat. Po odehrání 44. kola je totiž naplánována reprezentační přestávka, na další extraligový hokej do Hradce Králové budete moci přijít až za dvanáct dní.

V pátek 19. února přijede pod Bílou věž tým Ocelářů, to je ale daleká budoucnost. Celý Hradec totiž upíná zraky k dnešnímu prestižnímu souboji.

Důvod č. 3 – nevídaný debakl Liberce

V pátečním duelu proti Tygrům „napsali“ samotní hráči tu nejlepší pozvánku na nedělní klání, jakou jen můžou východočeští fanoušci dostat. Prozatím suverénního lídra extraligy hokejisté položili na lopatky a uštědřili mu doposud největší letošní debakl – závěrečné skóre vyznělo jednoznačně ve prospěch Lvů – 5:1!

Nic na tom nezměnil ani fakt, že Královéhradečtí do té doby získali v aktuálním soutěžním ročníku proti Liberci jen jediný bod. Stejné tvrzení lze – zatím – říci i o vzájemné bilanci Hradce Králové a Sparty. Podaří se domácím dotáhnout těžký dvojboj do konce a znovu zamést nejen se soupeřem, ale i se statistickými předpoklady?

Ještě jedna vzpomínka na včerejší povedený večírek – vydařený zápas zakončil potlesk hradeckého publika vestoje a oblíbený chorál v podání Ondry Kacetla. :-)Celé video naleznete na našem YouTube kanálu: https://youtu.be/oAjJQC1vI20

Zveřejnil(a) Mountfield HK dne 6. únor 2016

Důvod č. 4 – forma Sparty

S kým jiným změřit síly před play off než s těmi úplně nejlepšími celky, jaké v současnosti může česká extraliga nabídnout? Po lídru z Liberce přijede do FORTUNA arény pražská Sparta, která je v tabulce na druhé pozici. Její čtrnáctibodový náskok už asi čtvrtý Mountfield do konce základní části nestáhne, ale potřebuje bodovat, protože se na něj tlačí týmy zespodu.

Forma hráčů z hlavního města je opravdu úctyhodná, vždyť vyhráli už devět duelů v řadě a naposledy poznali hořkost prohry skoro před měsícem – 10. ledna, když podlehli Plzni 1:2. Jenže Hradečtí proti Liberci předvedli bez přehánění famózní výkon a ukázali, že z TOP týmů rozhodně nemají strach. Určitě tak v neděli udělají vše pro to, aby svěřencům trenéra Jandače zabránili v získání kulaté desáté výhry v řadě.

Důvod č. 5 – očekávání vysoké návštěvy

Sparta je jedním z tradičních extraligových klubů, které zkrátka „táhnou“ napříč celou republikou a vytvářejí značný divácký zájem. Důkazem budiž poslední klání, které exholešovičtí hráči sehráli na soutoku Labe a Orlice a ve kterém k úplnému vyprodání hradeckého svatostánku chybělo jen to, aby přišlo o 193 diváků více!

Co se nepovedlo zkraje listopadu, můžou příznivci Mountfieldu zařídit nyní, na počátku měsíce února. Nebylo by krásné před blížící se reprezentační přestávkou vyprodat arénu a opět si užít dechberoucí atmosféru? Ano, bylo! Tak proto všichni dorazte v neděli v 17:00 do FORTUNA arény!

Vstupenky nejen na nedělní utkání lze zakoupit tradičně přes on-line webovou aplikaci, nebo na pokladnách FORTUNA arény od 13:00 až do začátku zápasu. Avšak neotálejte! Vstupenky jdou na odbyt, a tak si raději včas zajistěte svůj lístek...

Fotografie z dopoledního rozbruslení před utkáním se Spartou Praha naleznete ve fotogalerii na Google+.