Zápasy
so 13.1.2007 | Zdeněk Rajdl, Daniel Višňák

Hradec ukončil sérii porážek vítězstvím v H. Brodě

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté šli v H. Brodě do vedení po teči Patrika Šebka, ale po rychlém domácím vyrovnání se musel Tomáš Dušek ve východočeské svatyni hned dvakrát zaskvět proti jistým brankám Rebelů. Hradci vrátila klid šťastná branka z hole Jana Šedy, díky níž skončila první třetina lépe pro Východočechy. V prostředním dějství překonal brankáře Nerudu hned dvakrát Roman Vondráček a Hradec měl zápas ve svých rukách. Ani ve třetím dějství nepřipustili hosté drama a tak si po zodpovědném výkonu vezou z Vysočiny cenné tři body za výhru 6:3. Hattrick v zápase zaznamenal Roman Vondráček, dvakrát se trefil Patrik Šebek. V brance Energetiků se prezentoval jistým výkonem Tomáš Dušek, který musel nahradit s angínou nemocného Sašu Hyláka.

Zápas začali i díky početní výhodě lépe hradečtí, hned ve 2. minutě měl velkou možnost Hendrich, ale zblízka neuspěl. První domácí přesilovka přišla v záhy a s ní i dvě tutovky. Nejprve zazvonilo po střele Kreuzera břevno a zanedlouho těsně minul Havel. V 11. minutě se dočkali Energetici, Patrik Šebek lehce tečoval nahození Martina Koudelky - 0:1. Z vedení se ale hradečtí radovali hodně krátce, protože Rebelové využili hned svou druhou přesilovku. Od modré vystřelil Procházka a Duška překonal nechytatelnou tečí těsně před ním číhající Čermák. O pár vteřin později musel hradecký brankář hasit šance Borovanského a Jelínka. V pokračujícím náporu Rebelů se musel hradecký brankář stejně jako celá východočeská obrana hodně ohánět, ale nakonec se jim nápor domácích podařilo ustát a znenadání udeřit. V 17. minutě šťastně tečoval přihrávku Cetkovského Jan Šeda a Energetici opět vedli.

Z poklidného úvodu prostředního dějství vybočil ve 25. minutě brejk Koudelky s Romanem Vondráčkem, který po přesné střele druhého jmenovaného nakonec znamenal vedení hostů 1:3. Ve 28. minutě se musel pro změnu vyznamenat Neruda, jenž vyrazil tvrdou střelu Šedy. V polovině zápasu se aktivní hradečtí prosadili počtvrté a opět u toho byl Roman Vondráček, který do střely Šebka pouze vložil hůl. Druhá formace hradeckých byla při chuti, ale z další akce na jeden dotek vyšel vítězně havlíčkobrodský brankář. Hned z protiútoku ale domácí snížili a vrátili se znovu do utkání. Malát našel před brankou v tu chvíli volného Čermáka a ten se střelou k tyči nemýlil – 2:4. Tímto výsledkem také skončilo prostřední dějství.

Třetí třetina začala přesilovkou Rebelů, tu Energetici ubránili a krátce po jejím konci udeřili brankou Patrika Šebka popáté. Stejný hráč odmítl v 50. minutě završit svůj hattrick, tváří v tvář si na Nerudu už nepřišel. V 57. minutě ještě vydoloval naději pro domácí Jonáš svou rychlou dorážkou, ale poslední slovo měli hosté, ti do prázdné branky pojistili svou sobotní výhru, kterou korunoval hattrickem Roman Vondráček.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 1 1 0 0
Jiří Cetkovský 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Miroslav Fišer 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 4 4 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Roman Prošek 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Patrik Šebek 2 2 4 0 0
Jan Šeda 1 0 1 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 3 0 3 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Novák (hlavní trenér H. Brodu):
Dnešní zápas rozhodla větší efektivita proměňovaných šancí na straně Hradce. Hosté prakticky ze sedmi velikých příležitostí hned pět využili. Utkání zlomila branka na 5:2 a zároveň nedůraz našich obránců.

Vladimír Jeřábek (hlavní trenér H. Králové):
Po dnešní výhře jsme velmi toužili. Jsem za ní velmi rád, chtěl bych všem hráčům poděkovat za zodpovědný a pracovitý výkon. Musím však vyzdvihnout Tomáše Dušeka, který nás několikrát výrazně podržel. Souhlasím s kolegou, že utkání zlomil náš pátý gól.