Zápasy
so 15.9.2007 | Daniel Višňák

Hradci úvod nevyšel, doma prohrál s Rebely 2:3

První zápas v rekonstruující se hradecké hale mají hokejisté HC VCES za sebou. Domácí po nepříliš pohledném výkonu prohráli zaslouženě s Havlíčkovým Brodem a to i přesto, že po dvou třetinách vedli ještě 2:1. Rebelové v poslední dvacetiminutovce náskok Hradce vymazali a gólem Daniela Hodka třicet vteřin před navršením šedesáté minuty dokonali vítězný obrat. O obě branky hradeckého celku se postaral útočník Jan Starý, nikdo další ho ale napodobit nedokázal.

Ten kro by v první třetině přišel pouze na dvanáct vteřin ze 6. minuty, viděl by vše podstatné a mohl být spokojen. Zbylé minuty úvodního dějství nepřinesly pro oko diváka příliš pohlednou hokejovou podívanou. Jako první šli na východě Čech do vedení hosté. V 6. minutě vystřelil poprvé na brankáře Hyláka Miroslav Hodec a puk se po sérii odkazů zastavil až o síť hradecké branky. S odpovědí hráči HC VCES dlouho neotáleli. Ihned po vyhraném vhazování našel Jiří Kadlec přesně Jana Starého, který nedal Nerudovi přesnou střelou do horního rohu jeho branky šanci k zákroku – 1:1.

V prostředním dějství hradečtí o něco více stupňovali svůj tlak. Jejich nástup do třetiny ale zbrzdila série tří vyloučených. Hosté nedokázali přetavit ve vedoucí branku ani krátkou dvojnásobnou početní výhodu, čehož mohli záhy litovat. Východočeši se stejnou možností naložili o poznání lépe. Nejprve nepřehodil beton Nerudy ve veliké šanci Koudelka. Vše napravil krátce na to Jan Kolář, jehož bombu havlíčkobrodský brankář sice ztlumil, ale puk i přesto skončil za jeho zády. V pokračující výhodě jednoho muže v poli mohli domácí přidat třetí gól, ale tentokrát Neruda i s pomocí štěstí puk udržel před brankovou čárou. ¨

Závěrečná dvacetiminutovka přinesla dokonalý obrat hostujícího celku. Východočeši nejprve nedokázali zvýšit na rozdíl dvou gólů Kadlecem ani Koudelkou. Poté se zapotil na druhé straně brankář Hylák při dvojnásobné přesilovce hostí, své brankoviště ale uhájil. Jenže v 50. minutě byl krátký na tvrdou dorážku Dušátka a když to vypadalo, že se v Hradci bude prodlužovat, rozhodl Daniel Hodek o zisku tří bodů pro Rebely. V poslední minutě z přečíslení zvedl Borovanského pas nad Hylákův beton, čímž zajistil hostům tříbodovou výhru.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Michal Klejna 0 0 0 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Jan Kolář 0 1 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Jaroslav Mrázek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Jan Starý 2 0 2 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 1 1 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0
Tomáš Zohorna 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Alexandr Hylák 60 31 3 28 90,32 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (hlavní trenér HC VCES Hradec Králové)
Ze začátku jsme začali na čtyři formace. Vytvořili jsme si dvě šance, ale neproměnili je. Pak šel soupeř do vedení, na které jsme ale dokázali rychle odpovědět vyrovnávacím gólem. Náš výkon byl hodně upracovaný, ale i tak se nám podařilo zvýšit na 2:1. Chybou bylo, že jsme se nedokázali zvýšit na rozdíl dvou gólů, i přesto, že jsme měli veliké šance. Ve třetí třetině jsme chtěli hrát co nejvíce v pěti, místo toho jsme byli ale pořád ve čtyřech. To nakonec rozhodlo, když dvě vteřiny před koncem posledního oslabení soupeř skóroval. Nehráli jsme jednoduše, ztráceli lehké puky a tím nahrávali soupeři, kazili jsme si to sami, navíc jsme se nechali i zbytečně vylučovat. Do dalšího utkání si musíme odnést jasné ponaučení, že musíme přidat jak na bojovnosti, tak jednoduchosti.

Petr Novák (hlavní trenér H. Brodu)
Nám se to hodnotí dobře, protože jsme vyhráli v Hradci. Jsem spokojený s tím, že mužstvo odevzdalo maximum a hráli jsme přesně to, co jsme si řekli. Z našeho tábora zní maximální spokojenost. Dokázali jsme dát při hře pět na pět dva góly, kdežto Hradec jenom jeden a to rozhodlo.

Fotogalerie