Zápasy
st 24.10.2007 | Daniel Višňák

Hradec porazil Havířov 4:0

Druhou čtvrtinu začali hradečtí hokejisté tím nejlepším způsobem. Na domácí půdě přivítali havířovské Pantery, které zdobila slušná bilance. Ze svých dosud osmi prohraných utkání pouze jednou odešli z ledu poraženi větším rozdílem, sedmkrát to bylo pouze o jediný gól. Hradec dobře věděl, že se proti němu postaví silný soupeř, ale zodpovědná a trpělivá hra v podání domácích slavila úspěch. Východočechy poslal do vedení v závěru první třetiny Daniel Volráb. V polovině zápasu navýšil hradecké vedení Petr Haluza a když o chvíli později potřetí překonal Valenta Martin Táborský, všichni věděli, že domácí mají zápas ve svých rukách. Navíc hráče HC VCES podržel jistým výkonem brankář Vladislav Koutský, který přispěl výrazným dílem ke středečnímu vítězství.

První třetina přinesla poměrně svižný hokej se šancemi na obou stranách. Tu první měli domácí, jenže Roubíkovu střelu Valent vyrazil a stejně tak si poradil i dorážkou Patrika Fořta. Hned záhy zahrozili i Panteři, ale i Michal Velecký si vylámal zuby na připraveném Koutském. Hradečtí mohli strhnout vedení na svou stranu během svých dvou přesilových her, jenže Valent potvrzoval své kvality. To platilo i v 16. minutě, kdy vyrazil gólovku Kadlece. Domácím se přeci jen do navršení dvacáté minuty podařilo vstřelit branku. Po přesném pasu Martina Táborského se prosadil v poslední minuté úvodního dějství přesnou střelou švihem Daniel Volráb.

Hubený náskok Východočechů mohl vzít za své hned z kraje prostředního dějství, Mikšana naštěstí pro Hradec vychytal ve vyložené šanci Koutský. Ve 29. minutě už diváci vstávali ze sedaček, jenže bekhendová dorážka kapitána Roubíka minula prázdnou Valentovu branku. Hradečtí se dočkali až za chvíli. Přesně v polovině utkání vyrazil pozorný Valent střelu Domina, ale na bleskovou dorážku Petra Haluzy už nedosáhl – 2:0. Ještě lépe se dýchalo domácím ve 36. minutě. To na modré napřáhl Martin Táborský a jeho dělovku zastavila až síť havířovské branky. Táborský si tak připsal první gól v hradeckém dresu po svém návratu do mateřského klubu, ale hlavně poslal svůj celek do důležitého tříbrankového trháku.

Slibný náskok si už domácí ve třetí třetině pohlídali, navíc ho ještě gólem obránce Jiřího Hendricha pojistili. V 55. minutě se vyplatil důraz třetí hradecké formace, když nejprve Domin Valenta bekhendovou střelou nepřekonal, pak pod ním ale vydoloval puk, který se dostal na hůl hradeckého obránce Hendricha a ten tvrdou střelou nejprve nastřelil Valentovo rameno od něhož se puk vysokým obloučkem dostal do havířovské branky. Domácí si následně svůj náskok pohlídali a dokráčeli k vítězství 4:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 1 1 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 1 0 1 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 1 1 0 0
Tomáš Klement 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 1 1 2 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 24 0 24 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Alois Chlustina (hlavní trenér Havířova)
Přijeli jsme do Hradce s jasným úkolem. Vydržet první třetinu bez inkasovaného gólu. To se nám dařilo až do 20. minuty, kdy jsme po naší hrubé chybě inkasovali. Tento moment ovlivnil celou naší koncepci. Ve druhé části naši hráči přestali bruslit a bojovat. Výsledkem toho byly další dva góly. Za stavu 3:0 je těžké něco tvořit. Bylo prakticky po zápase, nebyla síla ani srdce na zvrat. Čtvrtá branka vše korunovala. Jsem zklamán přístupem hráčů k utkání.

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové)
Myslím si, že jsme byli po celou dobu utkání o něco lepší, měli jsme převahu. Na rozdíl od minulých zápasů jsme to dokázali vyjádřit gólově. Hosty jsme navíc nepřipustili do většího nebo soustavnějšího tlaku, takže se mi to pochopitelně hodnotí dobře. I když výsledek může vypadat jednoznačně, tak to jednoduché nebylo. Důležité bylo, že se nám podařily vstřelit ty branky. Před utkáním jsme si zjistili, že Valent je nejlepší brankář východní skupiny, bylo to znát. Proto si i čtyř branek hodně ceníme. Věříme, že Vláďa Koutský vydrží ve stávající formě.

Fotogalerie