Zápasy
st 21.11.2007 | Daniel Višňák

Vítězná série pokračuje, Hradec vyhrál v Havířově 6:4

Zápasové menu

Každý chvilku, tahal pilku. Přesně tak to vypadalo ve středu v Havířově. Domácí se dostali rychle do vedení, ale hosté dvěma rychlými góly dokázali ještě do konce úvodního dějství skóre otočit ve svůj prospěch. Jenže stejný kousek se podařil i Havířovu ve druhé třetině a v polovině utkání měli zase blíže k vítězství Slezané. Hradečtí se ale vymanili z tlaku soupeře nejlepším způsobem, nejprve se postaral o vyrovnání Pavel Suchý a v poslední minutě druhé dvacetiminutovky znovu poslal hosty do vedení Petr Sakraja. Svůj náskok si hradečtí ve třetí třetině vzít nenechali a zvítězili celkově na půdě havířovských Panterů 6:4.

Hned z kraje utkání musel nejprve havířovský brankář Valent vyrazit Dominovu štiplavou střelu, aby vzápětí Zdráhal vysunul pěkně do jízdy Mikšana, který tvrdou střelou z pravého křídla propálil Koutského mezi betony – 1:0. Gól domácí velmi povzbudil a hned po něm mohl skórovat Vala, jeho ránu tentokrát Koutský vyrazil. Gólmana hostů trefil kotouč i z následné obrovské šance Veleckého, který sám před gólmanem neuspěl. V 5. minutě připravil Zdráhal opět velkou šanci pro Mikšana, tentokrát mu poslal kotouč zpoza branky, ale Mikšan úplně sám před brankářem podruhé neskóroval. V 6. minutě viděli diváci první a taky jediné vyloučení v první třetině, jenže přesilovku domácí nesehráli dobře a Hradec se bez problémů ubránil. Až po uplynutí početní výhody se Panteři dostali do střeleckých pozic, ale Sochorek ani Zdráhal nedokázali zvýšit hubený náskok. Nápor domácích vrcholil v polovině úvodního dějství, ale všechny šance zůstaly znovu nevyužity. A tak přišel trest, protože hosté z ojedinělé akce dokázali skórovat, když přečíslení 2 na 1 zakončil po pěkné přihrávce Kadlece Patrik Fořt. Ve 13. minutě mohl vrátit vedení domácím Škoda, kterého opět výborně našel Zdráhal, ale domácí útočník bekhendem minul. O minutu později už hosté vedli, když si Petr Haluza vybruslil od mantinelu a jeho tečovaný pokus skončil za zády překvapeného Valenta. Druhá branka domácí srazila ze sedla a hra se vyrovnala. Srovnat mohl Zdráhal, který se pokusil překvapit Koutského zpoza obránce, ale gólman Hradce úmysl vystihl.

Druhou třetinu začali Panteři stejně dobře jako tu první. Hned v úvodní minutě zkoušeli pozornost Koutského Velecký a Huhto, ale ani jeden z nich nedokázal vyrovnat. O minutu později vyrobila hradecké obrana velkou chybu, kterou však Klimeš nedokázal potrestat. Úvodní nápor však přinesl druhé vyloučení a šanci pro domácí na srovnání skóre. Tu první ještě Velecký nevyužil, když mu Vala poslal nezištnou přihrávku před odkrytou branku, ale Velecký volil naprosto nepochopitelnou přihrávku a šanci zazdil. Druhou šanci však už domácí využili. Varga vypálil od modré, branku sice netrefil, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil přímo k Sochorkovi, který neměl problém trefit prázdnou branku. Vzápětí hosté znovu faulovali a trenér Pazourek reagoval na domácí nápor oddechovým časem. Domácí hráli přesilovku tentokrát pouze pár vteřin, protože v rozmezí třinácti vteřin dvakrát sami faulovali a z početní výhody byla naopak velká nevýhoda. Hradec získal v přesilovce 4 na 3 převahu, ale výsledkem byla jen tvrdá rána Vondráčka, se kterou si Valent poradil. Jakmile se domácí ubránili, sami otočili vývoj ve svůj prospěch. Vala nachytal Koutského na hruškách a hned po vhazování mu poslal kotouč mezi betony. Panteři mohli opět přidat další branky, ale znovu se jim to nepodařilo. Zdráhal nepropálil Koutského a Seman po další perfektní Valově přihrávce zbytečně otálel se svou střelou. V polovině utkání neunesl čistý zákrok domácích obránců Fořt a za oplácení putoval na trestnou lavici. V přesilovce mohl přidat další branku Sochorek, ale v obrovské šanci selhal. Ve 35. minutě vymyslel Vala další výbornou přihrávku na Vargu, ale ten opět se zakončením otálel a neuspěl. Chvíli na to se dral před Valenta Roubík, ale neprotlačil se do zakončení. Hosty to však nemuselo mrzet, neboť nakonec se jim povedlo vyrovnat z nenápadné akce. Karlíček střílel z velké dálky, Valent však podcenil odražený kotouč a Pavel Suchý jej poslal přesně pod břevno – 3:3. To však ještě nebylo do konce třetiny vše. Hosté totiž znovu otočili vývoj utkání na svou stranu zásluhou rychlé a přesné akce Vondráčka se zakončujícím Petrem Sakrajdou – 3:4.

V úvodu třetí části zkoušel vzít zodpovědnost na svá bedra Vala, ale zjistil, že ani on všechny hráče hostů sám neobehraje. Ve 45. minutě zasáhl Fořt vysokou holí Huhta a domácí dostali šanci k vyrovnání. Hned v úvodu přesilovky trefil nádhernou ranou Staněk jen tyč. Tento moment jako kdyby domácí poznamenal na celou poslední třetinu. Hned vzápětí šel totiž pykat i další hradecký bek a domácí tak mohli hrát více než minutu 5 proti 3. Jenže tuto přesilovku sehráli velmi špatně a nedokázali se dostat pořádně ani do pásma. Panteři začali působit zklíčeným dojmem, na ledě měli více ze hry hradečtí, kteří navíc ve své moci drželi důležité karty. Hosté navíc dokázali využít po pěkné kombinaci přesilovou Danielem Volrábem, čímž odskočili soupeři poprvé na dvoubrankový rozdíl – 3:5. Havířovu navíc očividně docházely síly a Hradec si v pohodě hlídal dvoubrankové vedení. Poslední záblesk pro domácí přišel v 57. minutě, kdy Mikšan projel velmi rychle až před Koutského, ale nedal a když se za malou chvíli objevil metr před Koutským Zdráhal a vysoko přestřelil, bylo o výsledku jasno. Hosté navíc předvedli ještě jednu velmi pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Roman Vondráček, jenž překonal Valenta pošesté. Závěr už zpestřila jen bitka Škody s Karlíčkem a kosmetická úprava skóre v následující přesilovce z hole Valy.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Petr Domin 0 1 1 0 0
Patrik Fořt 1 0 1 0 0
Petr Haluza 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 0 1 1 0 0
Martin Koudelka 0 2 2 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Tomáš Protivný 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 2 2 0 0
Petr Sakrajda 1 1 2 0 0
Pavel Suchý 1 1 2 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 1 1 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 0 0
Roman Vondráček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 42 4 38 90,48 0 0

Ohlasy k utkání

Alois Chlustina (hlavní trenér Havířova):
Chtěli jsme přerušit Hradci jejich sérii bez prohry a našlápli jsme k tomu dobře. Dali jsme vedoucí gól a měli i další šance. Ty jsme bohužel nevyužili a naopak nabídli soupeři po chybách vývoj otočit. Ve druhé třetině jsme se dostali znovu do vedení, ale poslední tři minuty prostředního dějství rozhodly. V závěrečné třetině jsme ještě nastřelili v přesilovce tyč, ale pak už si to hosté zkušeně pohlídali. V takových utkáních rozhoduje sebemenší chyba a my jsme jich dneska udělali hodně, navíc je soupeř potrestal.

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
Jsme samozřejmě spokojeni s výsledkem, musím ale uznat, že jsme se dnes rozjížděli pomaleji, než tomu bylo v posledních utkáních. Obzvláště ve druhé třetině. To jsme měli menší krizi, pomohlo nám následné stažení hry na tři útoky. Můžeme být vděční tomu, že Havířov nevyužíval šance, které jsme mu nabízeli po našich chybách. Působili jsme ale o něco kompaktněji než soupeř a to rozhodlo.