Zápasy
so 8.12.2007 | Daniel Višňák

Parádní závěr utkání a Hradec porazil Olomouc 4:1

To rozhodující se v Hradci králové dělo až ve třetí třetině do níž se po brankách hostujícího Vyrůbalíka a domácího Cetkovského vstupovalo za stavu 1:1. V závěrečné dvacetiminutovce přežili domácí takřka dvouminutové dvojnásobné oslabení, Koudelka dostal navíc trest dokonce utkání a trenér Mička byl vykázán ze střídačky. Oslabení domácí ubránili a prakticky ihned po něm se trefil přesně do šibenice Žigárdyho branky Petr Domin – 2:1. O chvíli později hráli naopak takřka dvouminutovou přesilovku 5 na 3 i domácí. V ní nejprve Milan Karlíček trefil tyč a napodruhé už ale mířil přesně – 3:1. Výborný obrat domácích završil v 54. minutě Petr Sakrajda gólem na 4:1.

První třetina nepřinesla nikterak zajímavou hokejovou podívanou, přesto bylo k vidění pár zajímavých akcí. Ty první předvedli domácí hokejisté, ale teč Petra Sakrajdy se mezi tyče Žigardyho nevešla. Další velikou příležitost měl na holi Pavel Suchý. Jeho dlouhá klička sice brankáře hostí obelstila, ale pak touš hradeckému útočníkovi na poslední chvíli utekl. A tak udeřilo na druhé straně. Na modré vystřelil švihem Martin Vyrůbalík a jeho střela se zastavila až o síť Koutského branky, který přes hradbu clonících hráčů nic neviděl.

Ve druhé části domácí o něco zvýšili aktivitu, ale mohli to být hosté, kdo mohl vstřelit druhou branku. V polovině utkání napřáhl v přesilové hře na modré Chmelíř a jeho střelu odrazila přesně postavená Koutského tyč. Ještě v téže početní převaze musel domácí brankář zasáhnout s vypětím všech sil proti nebezpečné Brančíkově střele. Ve 32. minutě se dočkali i domácí. Z důrazu před olomouckou brankou těžil Jiří Cetkovský, jenž vydoloval pod Žigardym puk po střele obránce Hendricha a poslal ho do olomoucké branky. Krátce na to mohli hradečtí jít i do vedení, ale bombu Petra Haluzy odrazila horní tyč Žigardyho klece.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí svůj tlak vystupňovali, hrálo se prakticky pouze na jednu stranu. Už ve 43. minutě mohl strhnout vedení na stranu Východočechů kapitán Roubík, ale i jeho střele se postavila do cesty horní tyč olomoucké branky. Chvíli na to bylo domácím hodně úzko. Nejen, že to jiskřilo na ledě, hodně vášní vzplanulo po verdiktu hlavního rozhodčího také mezi diváky. Domácí šli přesně na 1:41 do tří, do šaten musel odejít vyloučený Koudelka a domácí střídačku opustit i asistent Jiří Mička, jehož hlavní arbitr vykázal do prostoru mezi diváky. Hradec oslabení přečkal a co víc, v 50. minutě otočil vývoj utkání. Petr Domin výstavní trefou překonal bezmocného Žigardyho – 2:1. Hned po vstřelení vedoucí branky dostali výhodu dvou mužů v poli i domácí a naložili s ní tím nejlepším způsobem. Bomba Milana Karlíčka skončila v olomoucké brance a bylo to 3:1. Rozjetí domácí hráči přidali ještě čtvrtý gól po rychlé kombinaci Jiřího Cetkovského s Petrem Sakrajdou a tím definitivně rozhodli sobotní bitvu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jiří Cetkovský 1 2 3 0 0
Petr Domin 1 0 1 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 1 1 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 1 0 1 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 0 1 1 0 0
Aleš Pazdera 0 1 1 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Petr Sakrajda 1 1 2 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 1 1 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 30 1 29 96,67 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
První třetinu jsme neodehráli dobře, chyběl nám potřebný náboj. O té druhé jsme ale byli lepší a soupeře dostali pod tlak. Náš nápor gradoval ve třetí třetině, kde jsme se dokázali prosadit i brankově. Měli jsme spoustu střel i jiných šancí, celé mužstvo táhlo za jeden provaz a jsme rádi, že jsme s Olomoucí, která hrála velmi dobře, zvítězili. Určitým zlomem bylo ubránění dlouhého oslabení ve třetí třetině, ale jak jsem již říkal, prakticky od druhé třetiny jsme soupeře tlačili a bylo vidět, že chceme zápas zlomit. Ve středu náš čeká zápas v Brně, utkání bude zřejmě doprovázet veliká atmosféra navíc proti výbornému soupeři. Věřím, že se kluci nabudí a budeme pokračovat v našem hokeji.

Petr Fiala (hlavní trenér Olomouce):
V utkání bylo hodně vyloučených. My, když jsme měli šanci v přesilovce 5 na 3 vstřelit vedoucí branku, tak jsme selhali. Přesilovku jsme sehráli špatně, neměli jsme v ní prakticky ani šanci. Za chvíli na to domácí dali vedoucí gól, pak využili stejnou výhodu a bylo prakticky rozhodnuto. Dvě třetiny jsme odehráli velice kvalitně, poté nás ale poslala do kolen nevyužitá přesilovka. To nás trápí delší dobu. Když se v těchto situacích nedá branka, tak se nemůže uspět a kor proti týmu, jakým je Hradec. Domácí možná ze začátku nehráli dle představ, my jsme je do moc šancí nepouštěli, ale poté co vstřelili branky, tak ožili a měli zápas ve své moci.

Fotogalerie