Zápasy
st 6.2.2008 | Daniel Višňák, Lukáš Souček

Hradec prohrával s Berounem 0:3, nakonec ale zvítězil v prodloužení

Ve 45. minutě vyvrcholilo trápení domácích hokejistů. Martin Frolík využil přesnou střelou rychlého přečíslení a hosté šli na východě Čech do tříbrankového vedení. Hradec se trápil, nic mu nešlo. Jenže dvě rychlé branky v rozmezí pouhých 24 vteřin ho vrátily zpět do utkání a ve stupňujícím tlaku nakonec přišlo hradecké vyrovnání. Vyražený puk vrátil přesnou střelou na Altrichterovu branku Michal Pavlů, čímž zajistil vyrovnání. Veliký obrat dokončili hráči HC VCES v prodloužení, kdy nejprve neuspěl Suchý, ale po něm už zkušeného brankáře Berouna překonal podruhé v zápase kapitán Jaroslav Roubík, jenž rozhodl o zisku druhého bodu právě pro svůj celek.

Hradečtí nastoupili do utkání svižněji a hned v prvních minutách vyzkoušeli pozornost berounského brankáře třikrát. Vážnější šance ale byla o několik minut později k vidění na druhé straně kluziště. David Nedorost střílel sice z velkého úhlu, ale jeho švihovka trefila pravou tyč Koutského branky. Nebezpečně vypadající akce však gólem neskončila. Ve chvíli, kdy Hradec hrál první přesilovku zápasu, se skóre už měnilo. Paradoxně ovšem na druhé straně než je v přesilovkách zvykem. David Appel dostal nádhernou přihrávku do brejku, který neproměnil. Hned za ním ale dojel odražený kotouč Ladislav Slížek a gólem z dorážky poslal Beroun do vedení. Do konce třetiny už se kromě desetiminutového trestu pro Martina Táborského nic neudálo, a tak hosté po první třetině vedli 1:0 díky brance ve vlastním oslabení.

Ve druhé třetině se hradečtí snažili o vyrovnání, ale naráželi na pozornou hostující obrany a když už se otevřelo nějaké to okýnko v zadních řadách Středočechů, byl vždy připraven brankář Altrichter. Z kraje prostředního dějství hráli domácí dvě přesilové hry, ale ani jednu nevyužili. Naopak to byl znovu hbitý Appel, kdo ujel do sóla, ale Koutského nepřekonal. Těžké chvíle čekaly domácí v polovině utkání, kdy se museli bránit dlouhému dvojnásobnému oslabení, to s vypětím přečkali. Ve zbylém čase byla k vidění spíše křeč Východočechů.

Trápení domácích pokračovalo v poslední třetině. To vygradovalo ve 43. resp. ve 45. minutě. Beroun nejprve zvýšil na 2:0, když znovu z úniku ve vlastním oslabení přesně zakončoval Appel a po něm přidal třetí branku z přečíslení Frolík. Hradec se trápil, všude byl o krůček později a ani v zakončení nepřálo hráčům HC VCES štěstí. To se ale otočilo během 24 vteřin v poslední desetiminutovce utkání. Nejprve vstřelil kontaktní branku na 3:1 z dorážky Jaroslav Roubík a po něm bleskově snížil z další akce výstavní trefou Petr Sakrajda. Hradec byl rázem na koni, ale jen díky výbornému Koutskému se mohli radovat z následného vyrovnání. Domácí brankář nejprve zneškodnil jasnou gólovku Šináglovi a poté na druhé straně stanovil konečný stav po základní hrací době na 3:3 Michal Pavlů.

V prodloužení měli více ze hry hradečtí, ale Pavel Suchý velikou šanci ve vítěznou branku nepřetavil. Radovat se mohl až Jaroslav Roubík, který v 63. minutě dorazil v pádu puk za Altrichterova záda a rozhodl o zisku dvou bodů pro svůj tým.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Petr Haluza 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Jan Kočan 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Michal Pavlů 1 1 2 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 2 0 2 0 0
Petr Sakrajda 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 1 1 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 2 2 0 0
Zdeněk Toužimský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 64 45 3 42 93,33 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Pazourek (hlavní trenér Hradce Králové):
Během zápasu nám odstoupil nachlazený Martin Koudelka a se stejným problémem se potýká třeba Jarda Roubík i někteří jiní. Pořád je na nás znát ten výpadek, kdy tým zasáhlo několik zranění a plno hráčů základní sestavy nehrálo. Vím, že to bude znít jako výmluva, ale opravu se klukům hledá těžko motivace, když jsou jistě třetí. Uvidíme, v jaké sestavě budeme moci odjet do Chomutova, protože je určitě lepší, aby hráči vyléčili chřipku nyní, než to přecházet.

Jindřich Setikovský (trenér Berouna):
Do 50. minuty jsme byli lepším mužstvem, měli jsme šance a vedli 3:0. Za tohohle stavu jsme mohli přidat čtvrtou anebo pátou branku, ale nestalo se tak. Vidím to jako naši hrubou chybu, že jsme toto vedení neudrželi, to je bez debat. Za takovéhoto výsledku se prostě vedení musí udržet i za cenu, že by se měly jenom vyhazovat puky ze třetiny.

Fotogalerie