Zápasy
so 6.10.2007 | Lukáš Souček

Dorost navázal na výkon z předešlého zápasu, ale na body to nestačilo

Zápasové menu

Hradečtí dorostenci v pátek vybojovali první body na domácím ledě a v sobotním utkání chtěli na tento výsledek navázat. To se jim sice herně podařilo, ale na zkušené mužstvo Třince to bylo přesto málo. Hradečtí bojovali, dokonce dvakrát smazali zásluhou Ondřeje Matějčka a Aleše Půlpána jednogólové manko. Třinec rozhodl o svém vítězství na začátku třetí třetiny hodně šťastnou brankou, když si hradecký brankář Kotrla lehký kotouč nechtěně srazil za svá záda. Hradečtí si šance na vyrovnání vytvořili, jenže žádnou neproměnili. Tři body tak putují do Třince.

Hned po sedmi vteřinách hry měli hosté výhodu přesilové hry, v níž se Dominik Uher dvakrát nebezpečně dostal až před Tomáše Kotrlu, který musel oba jeho pokusit vyrazit. Třinec se o přesilovku připravil sám hloupým faulem, čehož využil Ondřej Matějček. Hradecký útočník našlápl mezi dva oceláře a v samostatném nájezdu nechal vyniknout brankáře Jiřího Sklenáře. K vidění byl jednoduchý hokej jak ze strany domácích, tak ze strany hostů. Hradečtí nic nevymýšleli a stříleli ze všech pozic. Třinečtí volili podobný způsob hry s tím rozdílem, že střele předcházela lehká kombinace. Tam, kde na třinecké útočníky nestačila hradecká obrana byla připravena pohotová lapačka Tomáše Kotrly. Hradečtí byli po prvních dvaceti minutách hry spokojeni, zatímco Třinec si plánoval cestu za vítězstvím poněkud jednodušeji.

První branka utkání padla až v čase 25:21. Ve vlastním oslabení Jakub Orsava předložil Dominiku Uherovi, který nemohl minout. Domácí tým vše Ocelářům oplatil stejnou mincí. Ve vlastním oslabení přiťukl Jan Vlček Ondřeji Matějčkovi. Ten bekhendem přehodil brankáře Sklenáře a bylo srovnáno. Vyrovnaný stav svítil na tabuli více než minutu. V tu chvíli se totiž lehce dostal ke kotouči Patrik Jaráb, zavezl ho do pásma a po výměně kotouče našel dobře postaveného Adama Rufera. Třinecký útočník střílel sice z úhlu, ale přesně. Na hradecké straně se slibnými šancemi prezentovali Valášek a Juráň, na druhé mohl zvýšit třinecké vedení Orsava. Všechny případy ale vyřešili oba gólmani. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:2.

Východočeši vyrovnali i podruhé v utkání. V přesilové hře, která pokračovala ze závěru druhého dějství, přihrával Ondřej Matějček Aleši Půlpánovi, který už prakticky střílel do prázdné brány. Sklenář se nestačil tak rychle přesunout. K třinecké smůle se Matějčkova přihrávka odrazila od brusle bránícího hráče přímo na hokejku hradeckého střelce. Ani ze druhé vyrovnávací branky se ale Hradec dlouho neradoval. V čase 41:37 vybruslil po kruhu Rostislav Marosz. Kotouč se mu na čepeli svezl a trefil Kotrlovou hokejku nedůsledně položenou na ledové ploše. Právě od ní se kotouč odrazil přímo do hradecké sítě. Nešťastný gól však domácí tým nepoložil. Hradec věděl, že body jsou na dosah, navíc s tak kvalitním soupeřem, kde se body cení dvojnásob. Pár okamžiků poté co Gottwald trefil spojnici hradecké branky, domácí vrhli všechny své síly do útoku. Tlak rostl při závěrečné power-play, kdy dvakrát tvrdě pálil od modré čáry Václav Pánek. Hosté v tu chvíli mohli svému brankáři poděkovat, neboť právě on dvakrát držel ve své rukavici zmíněné tři body. 15 vteřin před sirénou navíc Adam Rufer vystihl zřejmě poslední rozehrávku hradecké obrany a střelou do prázdné brány udělal definitivní tečku za strhujícím utkáním.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Vilém Juráň 0 0 0 0 0
Jindřich Kopsa 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 1 1 2 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Tomáš Pištora 0 1 1 0 0
Aleš Půlpán 1 0 1 0 0
Daniel Šebek 0 0 0 0 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0
Pavel Vaněk 0 0 0 0 0
Jan Vlček 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Kotrla 60 35 3 32 91,43 0 0

Fotogalerie