Zápasy
út 12.2.2008 | Lukáš Souček

Dorostenci otočili zápas s Libercem v poslední třetině a vyhráli 3:2

Zápasové menu

V dohrávce 40. kola extraligy dorostu hostili Hradečtí na domácím ledě Liberec. Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a už v 11. minutě vedli o dvě branky. Hradec se dostal do většího tempa až od druhé třetiny, veškeré střelecké snažení ovšem ke gólu nevedlo. Senzační obrat však předvedli Východočeši ve třetí třetině. Nejprve Daniel Šebek snížil na 1:2, aby 19 vteřin po něm mohl vyrovnat Milan Valášek. Vítěznou trefu zápasu zaznamenal Jan Vlček, když tečoval střelu Sobotky do liberecké klece.

Hosté předvedli vynikající vstup do zápasu. Hned z kraje mohl poslat Liberec do vedení Roman Chlouba, když zakončoval přečíslení dva na jednoho, ale na hradeckého brankáře nevyzrál. Skóre se poprvé měnilo v čase 7:34. Jakub Mulač byl tím, kdo zakončil souhru celého prvního útoku. Vzápětí se řítil na Alexu sám Tomáš Filippi, ale neproměnil. O pár okamžiků později se přesto hosté radovali podruhé. Učebnicové vyjetí z rohu předvedli Jaroslav Vlach s Filipem Jánošíkem, přičemž první jmenovaný byl tím, kdo rozvlnil hradeckou síť. Domácí si ke konci prvního dějství vypracovali dvě slibné příležitosti. Nejprve tečoval do tyče střelu Lukáše Karlíka Šimon Macháň a ve stejné minutě nastřelil spojnici Jelínkovy branky kapitán domácích Ondřej Matějček. Liberecký brankář však za svá záda v prvních dvaceti minutách žádný kotouč nepustil, a Liberec tak po první třetině vedl 2:0.

Ve druhém dějství měli ze hry více Hradečtí. Pod to se podepsala především četná vyloučení na straně hostů. Liberečtí hráli polovinu druhé třetiny pouze se čtyřmi hráči v poli. Domácí měli k dispozici i dvojnásobnou přesilovku. Ani tak však ke gólu nevedla. Když už ani Jan Vlček nenašel recept na vynikajícího Jelínka, zdálo se, že je liberecká brána zakletá. Navíc se hosté dvakrát dostali do brejku. Nejprve ujel Jaroslav Vlach a chvíli poté se od domácí obrany odpoutal Michal Bulíř. Oba liberecké forvardy však Tomáš Alexa v hradecké bráně přečetl a vychytal.

Šokující vývoj zápasu byl k vidění ve třetí třetině. Hned z kraje závěrečného dějství mohl skórovat Daniel Skalický, ale svoji šanci nezužitkoval. Chvíli po něm se propletl hradeckou defenzívou Roman Chlubna, ale ani on vedení Liberce nenavýšil. Se začátkem 47. minuty přišla ledová sprcha pro hosty. V čase 46:09 poslal David Šafránek kotouč před bránu, kde už číhal připravený Daniel Šebek, jenž umístil kotouč nad Jelínkův pravý beton. O 19 vteřin později bylo vyrovnáno. Jan Vlček našel Milana Valáška, který střelou po ledě z otočky překonal libereckého gólmana podruhé. Liberečtí byli pochopitelně vývojem zaskočeni. Není proto divu, že málem inkasovali při tvrdé střele Karlíka a teči Macháně, která orazítkovala horní tyč liberecké svatyně. S postupem času už i Hradec musel myslet na zadní vrátka. Přesto se Východočechům naskytla v závěru nevídaná šance na zisk třech bodů. V čase 55:59 vyloučil hlavní rozhodčí hned dva liberecké hráče najednou. To se pochopitelně střídačce hostů nelíbilo, ale sudí už své rozhodnutí nezměnil. Hradec však tuto příležitost trestuhodně zahodil a vypadalo to na prodloužení. To by ovšem v 59. minutě nesměl jeden z hostujících hráčů vyhodit kotouč do hlediště. To znamenalo pro Liberec další oslabení, které už Hradec dokázal s velkou dávkou štěstí využít. Střela Daniela Sobotky třikrát změnila směr, až se nakonec od Jana Vlčka odrazila za brankovou čáru.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bartoš 0 0 0 0 0
Marek Červený 0 0 0 0 0
Daniel Filip 0 0 0 0 0
Lukáš Karlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kusák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Ondřej Matějček 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
Daniel Sobotka 0 1 1 0 0
David Šafránek 0 1 1 0 0
Daniel Šebek 1 0 1 0 0
Milan Valášek 1 0 1 0 0
Pavel Vaněk 0 1 1 0 0
Jan Vlček 1 1 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Alexa 60 31 2 29 93,55 0 0

Fotogalerie