Zápasy
pá 27.2.2009 | Martin Pešout, Lukáš Souček

Hradec byl blízko druhé výhře, při nájezdech však bylo šťastnější Ústí

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté opět na horké půdě v Ústí předvedli vynikající výkon a papírového favorita potrápili i ve druhém utkání. Domácí se dočkali první branky už v 11. minutě. Na úvodní branku našel Hradec odpověď o deset minut později. Na konci útočné kombinace stál Milan Karlíček. Domácí šli zpět do vedení na začátku třetího dějství, když proměnili dvojnásobnou přesilovou hru. Hradečtí znovu potřebovali deset minut na vyrovnání. Tentokrát se trefil Patrik Fořt. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. V nich byli šťastnější domácí, kteří rozhodli o svém vítězství ve čtvrté sérii.

Ústečtí měli do zápasu aktivní nástup. Již po půl minutě Koutského prvním střeleckým pokusem pozdravil Ondřej Kříž. Útočné nadšení pokračovalo i nadále. Především Špirkova formace činila hradeckým zadákům potíže. K prvnímu vážnějšímu ohrožení Salfického branky se hosté odhodlali po čtyřech minutách hry. Usadit se na delší dobu v obranném pásmu Lvů dostali hradečtí příležitost o dvě minuty později. To, když se provinil Pojkar. Východočeši však s nabízenou možností naložili prachbídně. To neplatí pro Ústecké. Ti svojí první přesilovku zahráli fantasticky. Psala se jedenáctá minuta, když se Janků rotací zbavil hradeckého střežení v rohu, dobře našel na modré číhajícího Kříže, jenž posunul na Kloboučka, který ukázkově tahem vymetl víko Koutského branky. Oproti čtvrtečnímu souboji Lvi nenechávali nic náhodě. Důsledně bránili, podnikali útočné výpady, byli nebezpeční. Až na občasné výjimky, jakou byla například přízemní střela Hrušky v samém závěru úvodní části nenechávali hosty se výrazně prosadit.

Po solidně odehrané úvodní třetině však přišlo těžké vystřízlivění. Po pouhých devětadvaceti sekundách totiž Karlíček využil zaváhání ústecké obrany a překonal Salfického. Malou náplastí mohla být záhy získaná přesilovka. Ač ji Lvi zahrávali slušně a několikrát při ní hostům zatopili, úspěšně nedopadla. V jejím průběhu byl totiž vyloučen Pazourek a počet hráčů na ledě se tak vyrovnal. Hradečtí po vyrovnávacím zásahu získali jakousi sebedůvěru a čím dál více začali vystrkovat růžky. Ale ani ústečtí se nenechali zahanbit a když se dostali do útoku, stálo to za to. Jako v případě čtvrté lajny, kdy Hovorka z úhlu tvrdě vypálil, odražený puk nepřesně trefil Dragoun. A když se jako třetí k puku dostal Bolf, který taktéž ostře střílel, diváci už viděli puk v síti. Ovšem, ne tak docela hradecký strážce branky Koutský, který v posední chvíli perfektně zasáhl. Strhnout vedení na svoji stranu mohli z nenápadné, leč nebezpečné akce domácí tři minuty před druhou sirénou. Pazourek doháněn hostujícím bekem adresoval z rohu přihrávku před branku najíždějícímu Janků, který lehkou tečí vystrašil Koutského. Závěr prostřední části patřil Lvům. K téměř až drtivému tlaku je nasměrovala série početních výhod. Dost nebezpečná byla už ta první, blízko gólů byl už po nebezpečné dorážce Sklenička. To však nebylo vše. Následně od modré pálil Kříž a po dorážce tváří tvář gólu byl Novák. Toho současně fauloval Karlíček. Po jeho přestupku pokračovali hosté ve třech. V posledních sekundách mohl slavit Špirko, ale znovu byl na místě pozorný Koutský.

A znovu ten úvod! Tentokrát si však kotouč našel cestu do hradecké sítě. Slovan přece jen využil pokračující dvojnásobnou přesilovku. Po mazácké trefě Němečka od modré se Koutský stačil za sebe jen ohlédnout. Znovu tak ožilo ústecké publikum. Následně v útočné fázi zapracovali i hosté a po provinění Bolfa získali výhodu jednoho hráče v poli. Že se hradečtí s jednogólovou ztrátou nechtěli smířit bylo jasné. Blízko vyrovnaní po kombinaci Filip – Moskal byl druhý jmenovaný. Hladinu nevole ve Zlatopramen Areně zvedla nespokojenost domácích fanoušků s výroky sudího. Ten poslal v krátkém sledu ústecké hned třikrát do oslabení. A jednu z nabytých přesilovek borci v červenožlutých dresech využili. V před brankovém prostoru se nejlépe zorientoval Fořt a jednogólové vedení Ústí bylo rázem fuč. Napětí v následujícím průběhu třetího úseku hry by se dalo krájet. I na tvrdosti se přidalo. Pár sekund do konce třetí třetiny zahrozil neunavující se Fořt a diváky zahřměla také jedovatá rána Hendricha, kterou krkolomě krotil Salfický.

Úvod prodloužení se nesl v o patrném duchu, přesto více útočné kreativity předvedli Ústečtí. Za zmínku jistě stojí lehká střela Pavla Janků, při které ovšem musel být Koutský v pozoru. Následně po něm vyprášil betony hostujícího gólmana Němeček. Po zaváhání jednoho z hradeckých hráčů zakládající útok se do sóla hrnul Gýna, ale ani ten nepřišel na to, jak Koutského překonat. Po té, co se hosté na delší čas usadili na ústeckém území, v brejku ujíždějící Novák s Dragounem předvedli pohlednou kombinaci.

Rozuzlení v opravdu heroické a nervy drásající bitvě přinesly až samostatné nájezdy. V nich nakonec byli úspěšnější domácí Lvi. O vyrovnání stavu série rozhodl famózním forhendovým blafákem Jan Čaloun.

Další utkání semifinálové série je na programu již v pondělí od 18:00. Lístky na pondělní utkání si můžete zakoupit v předprodeji již tuto sobotu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Tomáš Burian 0 0 0 0 0
Martin Filip 0 0 0 0 0
Lukáš Filip 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 1 1 2 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 1 1 2 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
David Nedorost 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Polák 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Bořek Sláma 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Daniel Zápotočný 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 70 50 3 47 94,00 0 0