Zápasy
st 30.9.2009 | Martin Voltr

Hradec opět neskóroval, v Ústí prohrál 0:2

Zápasové menu

Poslední zářijový den jeli hokejisté HC VCES na led soupeře z nejtěžších, do Ústí nad Labem k utkání s tamějším Slovanem. Po stránce obranné pro ně zápas neskončil špatně, když obdrželi pouze dva góly. Jenže stejně jako v Třebíči sami nevstřelili ani jeden. Domácí šli do vedení už v 9. minutě a od té doby v podstatě kontrolovali náskok, navíc v polovině zápasu přidali druhou branku. Hradeckým ke skórování nepomohlo ani 7 přesilových her. Při neschopnosti Hradeckých vstřelit gól to byl brankář Filip Luňák, který je několikrát uchránil od inkasování a vyšší prohry.

Od začátku zápasu byl na ústeckém stadionu k vidění ofenzivní hokej. Hned první formace Lvů si vypracovala slibnou brankovou příležitost. Heřman vystihl rozehrávku hostí, předal Mikulíkovi, ten posunul na Šagáta, na nějž číhala odkrytá klec, ale vysoký útočník neměl na zakončení klid. Salfický byl poprvé nucen zasáhnout při Kubištově průniku, hradecký útočník řešil svou akci střelou přes obránce. Luňák si na druhé straně po Dragounově střele způli útočné třetiny nebyl jistý, kde má puk, o ten se nakonec postarali jeho spoluhráči. O tom, že není moudré vrhat všechny síly do útoku, přesvědčili Slovan Moskal s Březinou, kteří se vydali kupředu v situaci dva na jednoho, přihrávka neprošla a Ústečtí si prozatím vzali ponaučení. Po sérii zmařených útočných pokusů na obou stranách se z nenápadné situace v hradeckém obranném pásmu vyklubala gólová. Pavel Janků zůstal volný na brankovišti, kde mohl bez obav tečovat puk, jenž tím směrem vyslal Zeman – 1:0. Ústečtí i nadále zůstávali aktivnějším týmem, místy vytvářeli slušný tlak, hostující gólman se nenudil, ale opravdu nebezpečných situací neřešil mnoho, i když Pajiče by jistě raději viděl dál od své branky, když se hbitý útočník pokoušel propasírovat puk skrz jeho betony. Ale i Hradečtí ukazovali, že se nenechají tak snadno odepsat. Roubíkově ráně z kruhu musel vystavit stopku domácí brankář, aby jeho tým mohl odejít do šatny s jednobrankovým náskokem.

Druhé dějství začalo podobně jako to první. Tentokrát se Lvům podařilo dát trochu prostoru při přechodu přes modrou čáru Heřmanovi, jeho střela mířila ke vzdálenější tyči, do branky se ale s Luňákovým přispěním nevešla. A opět začali vystrkovat růžky Hradečtí. Koudelka pronikl podél hrazení do útoku, dostal puk k Hruškovi, jenž to zkusil z první, Salfický situaci pokryl rozklekem. V přesilové hře domácích se soupeři takřka nedostali z pásma, dvakrát pálil Sklenička, nikdo ale neměl možnost tečovat nebo dorážet. Slibněji vypadala střela Pšurného, který se prosadil před bránou. Když se nepovedlo vstřelit gól ze souvislého tlaku, zkusili to Alinč s Janků z protiútoku, druhý jmenovaný se musel po prudké přihrávce ke vzdálenější tyči hodně natahovat, a tak ji nakonec umístil mimo Luňákovy tyče. Napodruhé se ovšem spolupráce vydařila, jen si oba zkušení útočníci vyměnili role, Jan Alinč sice nebyl v ideálním střeleckém úhlu, přesto umístil puk mezi betony hradeckého gólmana – 2:0. Hradec se pokusil něco na tomto skóre změnit, ale jeho útoky se rozbíjely o ústeckou obranu, nahození lapal Salfický a střelám chyběla přesnost. Březina vyslal puk z levého kruhu jen do ústeckého gólmana. Naopak Lvi mohli udeřit ještě minimálně jednou, jenže Mrázkova hokejka byla svědomitě zablokována a on se tak nemohl tváří v tvář Luňákovi prosadit. Domácí tedy přidali v prostřední třetině jen jeden gól, přesto mohli být po čtyřiceti minutách spokojenějším týmem.

Poslední třetina začala poněkud vlažněji. Tempo se zvýšilo až díky přesilovce hostů, v níž tvrdě pálil Hruška. Ústí oslabení přežilo a vydalo se na druhou stranu kluziště, Mikulík byl před brankou atakován, což vyústilo k menší strkanici. Sám útočník se jí ale nezúčastnil, a tak mohl o chvíli později zkusit své štěstí znovu, protáhl se až před Luňáka, ale ani nadvakrát za něj puk nevtěsnal. Hradečtí se z tlaku nakonec vymanili, obránce Lesák se ocitl na špici útoku, ale jeho puk se k Salfickému spíše došoural. Pajič si na druhé straně vedl o dost lépe, ale hradecký gólman rovněž odolal. Hra se přelévala ze strany na stranu, k vážnějšímu ohrožení stávajícího skóre ale nedošlo, dokud se puku neujal hostující Táborský a neposlal ho na branku tak, aby se otřel o Ondřeje Hrušku, vyšachovaný Salfický se zoufale vrhl k pravé tyči, puk však doklouzal těsně vedle branky. Lvi se v odpověď vydali do útoku, Alinčova střela skončila v lapačce hradeckého gólmana, střela z první Romana Pšurného by potřebovala hodně silný boční vítr, aby se vešla do branky. Od mantinelu zkoušel své štěstí v obranné třetině Lvů Budínský, střela sama o sobě nebyla nebezpečná, jenže chybělo málo, aby se k Salfického rozehrávce dostal Březina. Hra se opět přesunula, tentokrát zpětná přihrávka proklouzala až ke Gýnovi na modré čáře, jenž tak mohl pálit do slušné hradby těl, puk nakonec našel svůj cíl na Luňákově hrudi. Ačkoli byl k vidění pohledný útočný hokej, hra plynula víceméně přirozeně a útoky se střídaly na obou stranách, fanoušci si mnoha gólů neužili. Obě mužstva si potřásla rukama za stavu 2:0.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Lukáš Filip 0 0 0 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Jan Kubišta 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
Václav Pánek 0 0 0 0 0
Aleš Pazdera 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 44 2 42 95,45 0 0