Zápasy
po 23.11.2009 | Michal Luňák

Hradec v bojovném utkání přehrál Benátky

Zápasové menu

Pondělní vložené třiadvacáté kolo přivedlo do Hradce Králové tým Benátek nad Jizerou. Hradec chtěl navázat na vítězství ze Šumperku a to se svěřencům Jiřího Mičky podařilo. Vstup do utkání sice lépe zvládly Benátky, ale po vyrovnání Jana Šejnohy ovládl ledovou plochu domácí tým. Krátce po půlce utkání stačilo Východočechům 38 sekund ke vstřelení dvou slepených branek a to byl ten zásadní krok k zisku tří bodů. Ve třetí třetině se spíše bojovalo než hrálo, klidu na hrací ploše nepřidal ani nepřesný výkon rozhodčího Kubičíka. Benátkám se na začátku závěrečné třetiny ještě podařilo snížit, ale pak si vzal hlavní slovo Patrik Moskal, který dvakrát překonal Stejskala a stanovil tak konečný stav utkání na 5:2.

V šesté minutě utkání byla k vidění první vážnější šance. Miroslav Kopic se totiž ocitl v dobré střelecké pozici, ale jeho střela bez přípravy nakonec přes hradeckou obranou dvojici k Luňákovi nedolétla. Přesto se hosté radovali o několik okamžiků později. Jiří Kudrna dostal kotouč do podobné pozice a tentokrát hradeckého brankáře prostřelil. V minutě jedenácté Hradec našel odpověď. Jan Šejnoha přesně umístěnou střelou švihem vyrovnal na 1:1. Ve druhé polovině první třetiny převzali iniciativu domácí, ale Stejskala už do do sirény nepřekonali.

Hned na začátku druhého dějství mohly jít Benátky znovu do vedení. Po střele Petra Kollmana se ale kotouč odrazil od horní tyčky zpět do hřiště. Důležité momenty zápasu přišly ve 32. minutě. Nejprve totiž využil střelou od modré čáry přesilovou hru Martin Táborský a ještě v téže minutě přidal další hradecký gól Martin Koudelka, když zakončoval pohlednou akci celého útoku na jeden dotek. Zbytek třetiny se dohrával trochu pod vlivem emocí, a tak byly na ledě k vidění menší šarvátky, strkanice a rozdány byly také tři tresty. Branka už ale nepadla.

Ve třetí třetině měly Benátky výhodu krátké přesilové hry pět na tři, kterou nevyužily. Ve 46. minutě už se ovšem z kontaktní branky radovaly. Michal Nevyhoštěný chytrou střelou po ledě k tyči snížil na rozdíl jediné branky a drama mohlo být na světě. To by se ovšem nesměl o minutu později trefit Patrik Moskal, který dorazil za brankovou čáru střelu Milana Karlíčka. Patrik Moskal se trefil ve třetí třetině ještě jednou. Bylo to v 50. minutě, když se sám uvolnil z rohu kluziště a překonal padajícího Stejskala. Za stavu 5:2 sice hosté zkoušeli s výsledkem udělat i něco nadále, ale už se jim to nevydařilo. V závěru měli ještě domácí tři velké šance. Postupně Jaroslav Roubík, Martin Koudelka a Vít Budínský byli blízko další brance. Stejskal však ve dvou případech skvěle zasáhl a ve třetím ho zachránila píšťalka hlavního rozhodčího, která signalizovala faul.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 1 1 0 0
Lukáš Filip 0 0 0 0 0
Jaromír Florian 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 1 1 0 0
Milan Karlíček 0 2 2 0 0
Martin Koudelka 1 1 2 0 0
Aleš Křetínský 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 2 1 3 0 0
Richard Rapáč 0 2 2 0 0
Jaroslav Roubík 0 1 1 0 0
Tomáš Seidl 0 1 1 0 0
Štěpán Spudil 0 0 0 0 0
Jan Šejnoha 1 0 1 0 0
Martin Táborský 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 38 2 36 94,74 0 0

Fotogalerie