Zápasy
st 15.9.2010 | Lukáš Souček

Hradečtí hokejisté vstoupili do sezony výhrou ve Znojmě

Zápasové menu

Všichni nedočkaví fanoušci ledního hokeje se konečně dočkali. První liga měla ve středu na programu první kolo, ve kterém Hradec Králové zajížděl na led Znojma. V první třetině se za stavu 1:1 vysypalo tvrzené sklo a přišla vynucená přestávka. Ta zřejmě pomohla více Východočechům. Ti totiž vzápětí nastoupili na led a odskočili svému soupeři na rozdíl třech branek. Znojmo pak sice dokázalo snížit na 3:4, ale Jaroslav Roubík uklidnil své mužstvo dvě minuty před koncem brankou na 5:3 a zajistil tak hradeckým barvám první tříbodové vítězství v sezóně 2010/11.

Do utkání oba celky nastoupily s velkým odhodláním, což se také odráželo v četnosti vyloučení. Už ve druhé minutě měli domácí možnost otevřít stav utkání, Táborského faul však nepotrestali. Hradec naproti tomu zúročil výhodu jednoho muže v poli a v čase 8:19 zasunul Jaroslav Roubík puk do prázdné klece. 0:1 pro hosty. O necelé dvě minuty se ke slovu dostává Vladimír Říha a tvrdou střelou od modré srovnává, 1:1. Oba celky opouštěly led za vyrovnaného stavu v čase 13:15, kdy se po tvrdé ráně jednoho ze znojemských hráčů vysypal díl tvrzeného skla za svatyní Luňáka a hra byla po vzájemné dohodě přerušena přestávkou. Do zbylé části úvodního dějství vstoupili opět lépe hosté, Jaroslav Roubík nenápadnou střelou překonává znojemského brankáře. 1:2 pro Hradec. Za necelou minutu později unikl pozornosti znojemských hráčů Jan Berger a ve své ráně se nemýlil, 1:3.

Ve stejném duchu se nesla i následující dvacetiminutovka. Znojmo těžce nacházelo cestu do obranného pásma soupeře a nad vodou je držel pouze gólman Hořčička. Po neustálém obléhání znojemské brány se v čase 29:25 hosté opět dočkali. U pravé Horčičkovy tyče číhal zcela nekrytý Jiří Kadlec , který po ideální přihrávce poslal touš za jeho záda, 1:4. Znojemští se sice snažili, ale ani to branky v síti hostů nepřineslo.

V úvodní části třetí třetiny využili Orli přesilovou hru a vsítili potřebný gól, který celé mužstvo nakopl k lepšímu výkonu. Jiří David tvrdou ránou od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě, 2:4. Ve 48. minutě vzal odpovědnost na sebe Tomáš Kolafa naznačil střelu, oklamal protihráče a přízemní ránou pod pravý beton snížil na rozdíl pouhé branky, 3:4. Znojmo však nedokázalo zúročit své šance a Hradec trestal téměř každou chybu domácích hráčů. V 59. minutě vystihl Jaroslav Roubík znojemskou rozehrávku a šťastnou střelou mezi Hořčičkovy betony rozhodl o dnešním vítězi.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 1 0
Ondřej Březina 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Miloslav Čermák 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 4
Oldřich Horák 0 0 0 1 0
Jan Hruška 0 2 2 3 2
Ondřej Hruška 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 2
Jiří Kadlec 1 2 3 2 0
Aleš Křetínský 0 0 0 1 0
Zdeněk Kubica 0 1 1 1 0
Patrik Moskal 0 1 1 1 0
Jaroslav Roubík 3 1 4 2 0
Tomáš Seidl 0 0 0 0 0
Martin Táborský 0 0 0 2 4
Milan Valášek 0 0 0 0 2
Daniel Volráb 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 60 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

Karel Soudek (Znojmo): Utkání se nám nepovedlo, hlavní byla asi velká nervozita, která pramenila v nepřesnostech přihrávkách. To bylo hodně špatné. Vůbec celá obranná hra dneska nebyla dobrá. Hráči nebyli uvolnění a nehráli to, co bylo potřeba. Moc nám nepomohlo ani to rozbité plexi, dostali jsme tam zbytečné góly, ale v žádném případě se na to nechceme vymlouvat.

Jiří Mička (Hradec Králové): Na Znojmo jsme se dobře připravili, strávili jsme hodně času u videa. Taky nám pomohlo, že Znojmo hrálo dlouho Tipsport Cup a tím pádem se taky určitě vysílilo. Až na nějakých deset minut v poslední třetině jsme zápas zvládli. Jsme strašně rádi za to, že si odvážíme tři body. Doufáme, že v dalším zápase na to navážeme. Vstup do soutěže se nám povedl a jsme za to rádi. V přerušení kvůli rozbitému plexi mělo Znojmo obrovskou šanci. Kdyby ji využilo, mohlo to být jinak. Nás to naopak nakoplo.