Zápasy
po 29.11.2010 | Jiří Novotný, Lukáš Souček

Hradec v Kadani dlouho vedl, nakonec veze jen bod

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté zajížděli v pondělí do Kadaně. Zatím nejdelší šňůru výher v řadě mohli svěřenci trenéra Jiřího Mičky prodloužit na pět zápasů, ale to se jim nakonec nepodařilo. O těsné vedení 1:0 po brance Daniela Volrába přišli Hradečtí dvě minuty před koncem základní hrací doby. V prodloužení branka nepadla a při samostatných nájezdech se štěstíčko přiklonilo na stranu domácího celku. Hradec prohrál v Kadani 2:1 po nájezdech a do tabulky si připsal jeden bod.

V úvodu utkání se hrál opatrný hokej, do první vážné situace se Kadaň dostala až v 8. minutě, kdy se hrála přesilová hra. Klímovu ránu Luňák zlikvidoval. Další závar před Luňákem se odehrával ve 13. minutě, kdy se puk už snášel do odkryté branky, hostující obránce ale situaci zachránil. Chvilku poté pálil hradecký Volráb, Závorka měl štestí, rána šla těsně vedle. V 16. minutě byl vyloučen Hlubuček a Hradec sehrál nebezpečnou přesilovku. Kadaň v čele s pozorným Závorkou přesilovku ubránila.

Druhá třetina ve svém úvodu nabízela poměrně nudný hokej, puk se držel ve středním pásmu a oba týmy nepředvedli kloudnou střelu. Kadaň pozvolna získávala převahu na svou stranu, nebezpečně vypadala přihrávka Mikšovice před branku, kterou Tsyganov nezpracoval. Hned poté byl sám před brankou Boušek, rána bohužel mířila nad břevno. Ve 28. minutě pálil z dobré pozice Balázs, jeho střela jenom vyprášila lapačku Luňáka. Za minutu byl vyloučen hostující Klement. Kadaň předvedla pěknou přesilovku a Luňáka si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Ihned po návratu Klementa z trestné lavice v čase hosté potvrdili pravidlo nedáš, dostaneš. Střelu Čermáka ještě Závorka vyrazil, na dorážku Daniela Volrába už neměl nárok. Hosté se v čase 34:44 ujali vedení. V následujících minutách byla Kadaň takřka nepřetržitě před brankou Luňáka, Hradec se zoufale bránil, Kadaň měla velkou smůlu, kotouč nedokázala do branky dotlačit. Ve druhé třetině dostala aktivnější Kadaň smolnou branku, odpovědět se jí nepodařilo.

Třetí třetina začala ve vysokém tempu, Kadaň pokračovala v náporu, který skončil ve 43. minutě, kdy fauloval Schmidt. Od této chvíle se hrál nezáživný hokej. Oba týmy skoro nevystřelili na branku. V polovině třetí třetiny se na ledě začalo přiostřovat. O strkanice a ostřejší souboje nebyla nouze. Kadaň si začala vytvářet herní převahu, vyrovnávací branka ale stále nepřicházela. Když byl v 57. minutě vyloučen Mikšovic, který navíc dostal ještě trest do konce utkání, zdálo se, že vyrovnávací branka už nepřijde. V čase 57:52 ve vlastním oslabení rozehrála Kadaň kolotoč před Luňákem, Révay prostrčil před branku na Davida Balázse, který ranou pod břevno poslal zápas do prodloužení.

První šance v prodloužení přišla zhruba po minutě hry. Čermák pálil z levého kruhu, Závorka předvedl pěkný zákrok. Za další minuty ujížděl sám na branku Balázs, který jak správný kapitán mohl utkání rozhodnout. Byl jasně faulovaný, sudí měl ovšem jiný názor. Prodloužení už toho více nenabídlo. Rozhodnout se muselo v nájezdech.

Jako první jel Chmelíř za Hradec Králové, na Závorku ale nevyzrál. Do vedení mohl Kadaň poslat Boušek. A povedlo se mu to, Luňáka překonal střelou nad beton. Za Hradec se tentokrát rozjel Ondřej Hruška, ale Závorka ho bravurně vychytal. Rozhodnout mohl Václav Eiselt, Luňák tentokrát exceloval. Budínský musel dát a bohužel pro domácí tým se tak stalo. Jeho parádní nájezd zakončený střelou z otočky Závorka neměl šanci zlikvidovat. Jako správný kapitán mohl rozhodnout David Balázs. Rozjel se, vypálil a jeho střela vymetla šibenici. Kadaň zdolala Hradec Králové po samostatných nájezdech. Hvězdou utkání se stal jednoznačně David Balázs. Nejprve zařídil vyrovnávací branku a poté rozhodl v nájezdech.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 1 1 1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 1 0
Miloslav Čermák 0 1 1 1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 2
Oldřich Horák 0 0 0 0 2
Jan Hruška 0 0 0 0 0
Ondřej Hruška 0 0 0 0 2
Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Martin Klement 0 0 0 0 4
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 0 0 0 0 0
Martin Vágner 0 0 0 1 2
Bohdan Višňák 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Filip Luňák 65 39 2 37 94,87 0 0