Zápasy
po 26.9.2011 | David Matula, Tomáš Božek

V Chomutově si Hradec připsal první porážku

Zápasové menu

Po vysoké výhře nad Havlíčkovým Brodem dnes čekal hradecké hokejisty velmi těžký úkol, když zavítali na led silného Chomutova. Zápas začal pro hostující tým hodně nešťastně, Chomutov šel do vedení zásluhou Milana Krafta už po 25 sekundách hry. Ve druhé třetině přidali domácí další dvě branky a vedli už 3:0. V páté minutě třetího dějství ještě vykřesal pro Hradec naději Zdeněk Kubica, ale další branku už hosté nepřidali, naopak dvě minuty před koncem zápasu definitivně vítězství Chomutova pečetil svým druhým gólem v zápase Milan Kraft. K dalšímu zápasu nastoupí Hradečtí už tuto středu, kdy doma od 18 hodin přivítají Ústí nad Labem.

Pouhých pětadvacet vteřin trvalo, než se chomutovští fanoušci poprvé v zápase radovali ze vstřelené branky. Jakub Grof tvrdě vypálil od modré a Milan Kraft dotlačil kotouč za Čecha, kterému kotouč přejel po zádech a zajel do branky - 1:0. V páté minutě mohl navýšit náskok Pirátů Jabrocký, který obral o kotouč posledního obránce hostí a řídil se sám na Čecha, který jeho pokus vyrazil ramenem. Chvíli na to neuspěl ani Davídek.

První vážnější ohrožení domácí branky měl v desáté minutě na svědomí hostující Kadlec, který vložil svou hůl do střílené přihrávky, ale branku minul. V závěru první části měl ještě jednu šanci Jabrocký, ale v situaci tří proti jednomu trefil jen Čecha do plastronu.

Úvod druhé části přinesl přesilovou hru hostí, ale Hanuljak příliš práce neměl. Své kvality ale musel předvést v osmadvacáté minutě, kdy v situaci tří proti dvěma zakončil Moskal, ale Hanuljak se stačil přemístit včas. Hned vzápětí šli Piráti do dvoubrankového vedení. Jakub Grof zavezl kotouč do útočného pásma a přenechal jej do tandemu Filipovi Semanovi, který se trefil přesně pod vyrážečku - 2:0.

Ve čtyřiatřicáté minutě byl dvakrát vidět Nikola Gajovský, který nejprve trefil pravou tyč, aby si protáhl střídání a o jednačtyřicet vteřin později překonal Čecha potřetí. Dwight Helminen v situaci dvou proti jednomu předložil svému parťákovi milimetrový pas a ten střelou do poloprázdné branky nezaváhal - 3:0. V závěru druhé třetiny mohl využít zaváhání Havíře Macháň, ale z bezprostřední blízkosti trefil jen Hanuljaka.

Na začátku třetí třetiny hosté snížili a dali tak utkání nový náboj. Zdeněk Kubica dostal dostatek volného prostoru před Hanuljakem a zacílil přesně nad jeho levý beton - 3:1. Chvíli poté byl ale úspěšný střelec potrestán dvěma minutami a Piráti se opět dostali na koně. Čech měl plné ruce práce, ale svůj tým podržel. Pět minut před koncem zápasu však mohli Hradečtí zadělat na závěrečné drama. Macháň ale sám před Hanuljakem nedal a poprávu se následně chytal za svou hlavu.

Chvilku na to tak rozhodl svým druhým gólem v utkání Milan Kraft, který doklepl vyražený kotouč Čechem po samostatném úniku Helminena – 4:1. V poslední minutě mohl přidat pátou branku Pirátů Gajovský, ale z trestného střílení neuspěl. Čecha si sice poslal na druhou stranu, ale když už zasouval kotouč do prázdné branky, objevila se na brankové čáře široká brankářská hůl a domácí radost překazila.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 1 0
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 1 1 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Václav Čížek 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 -2 2
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -2 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 0 0 0 0 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 0 0 0 -2 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 -2 0
Zdeněk Kubica 1 0 1 1 2
Ondřej Látal 0 0 0 -2 2
Šimon Macháň 0 0 0 0 4
Patrik Moskal 0 0 0 -2 0
Ondřej Poživil 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 -2 0
Martin Vágner 0 0 0 -1 0
Jan Zdráhal 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 31 4 27 87,10 0 0

Ohlasy k utkání

Václav Sýkora (Piráti Chomutov):
Už v pětadvacáté vteřině jsme vstřelili úvodní branku, přesto jsme se prakticky celou první třetinu nemohli dostat do tempa. Nešli jsme do zápasu tak, jak jsme si řekli, více to splňovala až druhá třetina. Přidali jsme na pohybu a důrazu, začali jsme hrát více do těla a to bylo na hře znát. Podařilo se nám navýšit náskok, což byl rozhodující krok. Ve třetí třetině jsme se připravovali na to, že soupeř jistě bude chtít s výsledkem něco udělat. Až na jednu situaci, kdy jsme udělali chybu při založení útoku, ztratili kotouč a soupeř nás potrestal, tak si myslím, že jsme utkání z tohoto pohledu zvládli. Celkově i přes čtyři vstřelené góly byla z naší strany lepší obranná fáze hry než ta útočná.

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Nepředvedli jsme výkon jako v minulých zápasech. Myslím si, že zápas ovlivnil fakt, že jsme až tolik nevěřili ve vítězství. Řekl bych, že ne všichni udělali vše proto, aby se vyhrálo. Brzo jsme inkasovali, což nám nepomohlo. Trochu jsme se zvedli, ale rozhodly naše hrubé chyby ve druhé třetině. Až moc jsme se vrhli do útoku, což se proti týmu jako je Chomutov nedá.