Zápasy
so 1.10.2011 | Tomáš Božek

Hradec deklasoval Most 7:1 a jde na druhé místo v tabulce

Zápasové menu

Po dvou zápasech s nejsilnějšími týmy dnes čekal hradecké hokejisty zápas s nováčkem první ligy. Zápas v Mostě začal pro Hradec výborně, když hned ve druhé minutě poslal hosty do vedení Patrik Moskal. V osmé minutě Luděk Brož zvyšoval na dvoubrankový rozdíl, ale smrtící úder Mostu zasadli Hradečtí na konci první třetiny. Během necelých dvou minut nasázeli svému soupeři další čtyři branky a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. Ve třetí třetině už došlo jen ke kosmetické úpravě stavu a Hradec tak v Mostě zvítězil 7:1. Hattrickem se blýskl Patrik Moskal, dvě branky zaznamenal Jiří Kadlec. Díky prohře Jihlavy a Olomouce se tak Hradec posunul na druhé místo v tabulce, hned za vedoucí Ústí.

Fantastická první třetina

Hradečtí hokejisté vstoupili do zápasu tím nejlepším možným způsobem a hned ve druhé minutě se ujali vedení. Milan Karlíček na pravé straně poslal puk Patriku Moskalovi, který se natlačil až před Bendu a otevřel skóre zápasu – 0:1.

Po vyloučení Bergera si domácí zahráli přesilovku, ale Hradec se ubránil a chvíli po jejím skončení udeřil podruhé. Berger, který dnes nastoupil v prvním útoku, zatáhnul puk do pásma, nechal ho za sebou najíždějícímu Luďku Brožovi a ten střelou zápěstím do šibenice zvýšil vedení Hradce – 0:2.

Hostí si vytvářeli i další šance, ve třinácté minutě měli dvě tutovky Látal a Tvrdík, ale nedali. Na konci třetiny se však s brankami doslova roztrhl pytel. Nejdřív na začátku osmnácté minuty využil Hradec přesilovku, když se po nahrávce Martina Koudelky podruhé v zápase trefil Patrik Moskal. O pouhých 21 sekund později přidali Hradečtí další branku – Látalovu střelu Benda jen vyrazil před sebe a k puku se dostal Michal Tvrdík, který tak zvýšil již na čtyřbrankový rozdíl. Hosté na to ragovali změnou brankáře, Bendu vystřídal Melichar, ale Mostu to nepomohlo. O minutu později po krásné kombinační akci přidal další gól Jiří Kadlec a bylo to již 0:5. A v poslední minutě ještě získal na útočné modré čáře puk Patrik Moskal a svojo sólo zakončil střelou mezi betony, čímž završil svůj hattrick a uzavřel skóre první třetiny na 0:6 ve prospěch Hradce. Po dvaceti minutách tak již bylo o vítězi v podstatě rozhodnuto.

Ve druhé periodě branka nepadla

Zatímco první třetina zápasu byla plná branek, druhá byla pravým opakem. Na konci 23. minuty se dostal do velké šance Andres, který byl úplně sám před Koutským, ale hradecký brankář skvěle zasáhl lapačkou. Hradec kontroloval hru a už se dopředu tolik netlačil. Ve 33. minutě byl blízko gólu Jindřich, ale pouze nastřelil domácího gólmana. Dvě minuty před koncem druhé části hry mohl dát první branku Mostu Maxa,ale Koutského v brankovišti zastoupil Čížek, a tak po dvou třetinách vedli Hradečtí stále rozdílem šesti gólů.

Ve třetí třetině přidaly oba týmy po jedné brance

Do třetí třetiny vstoupil Hradec podobně jako do té první. Už po 22 sekundách se z prostoru u pravé tyčky prosadil Jiří Kadlec a hosté vedli už sedmibrankovým rozdílem. Na začátku 45. minuty mohl vedení navýšit Budínský, který byl úplně sám u pravé tyčky, ale Melichar skvěle zasáhl betonem. Domácí se snažili dát alespoň čestnou branku, blízko k tomu byli Slavíček se Žejdlem, kteří jeli dva na jednoho,ale první jmenovaný jen trefil Koutského do masky.

Čestné branky se domácí nakonec přece jen dočkali. Pět minut před koncem se trefil Jakub Bauer, který střelou od modré pokazil Koutskému čisté konto – 1:7. Nic důležitého už se pak nestalo a Hradec si tak do tabulky připisuje další důležité tři body a posouvá se na druhé místo, hned za vedoucí Ústí nad Labem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 1 1 1 2
Luděk Brož 1 2 3 2 0
Vít Budínský 0 1 1 2 4
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Václav Čížek 0 0 0 2 0
Jiří Hendrich 0 0 0 1 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 0 0
Jiří Kadlec 2 1 3 2 0
Milan Karlíček 0 2 2 3 0
Martin Koudelka 0 2 2 2 0
Vladislav Kubeš 0 1 1 1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Ondřej Látal 0 1 1 1 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 3 0 3 2 0
Ondřej Poživil 0 0 0 2 0
Michal Tvrdík 1 0 1 1 4
Martin Vágner 0 0 0 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 27 1 26 96,30 0 0