Zápasy
st 5.10.2011 | Lenka Jonešová, Lukáš Souček

Hradec rozhodl o výhře se Šumperkem ve druhém dějství

Hradečtí hokejisté navázali na výborný výkon v Mostě a doma si poradili z dalším nováčkem ligy - Šumperkem. Ve druhé třetině Hradec jednu chvíli vedl už 4:0 a vypadalo to na další vysoké vítězství. Nakonec Šumperk výsledek dokázal alespoň kosmeticky upravit a konečné skóre nevypadá tak hrozivě. Hradec zvítězil 5:3 a v tabulce si upevnil druhou pozici.

V první třetině diváci viděl jen jednu branku

Do utkání vstoupily oba týmy pozvolně. V šesté minutě Martin Vágner vybruslil zpoza branky a střelou nad lapačkou překvapil hostujícího Bošku. Na druhou stranu se vydal Lukáš Mičulka a prudkou ranou prověřil Čecha, který byl však pozorný. Po chybě Ondráčka, který propadl v útočném pásmu, se vydali dva na jednoho Moskal s Budínským. Šumperský gólman ale pěkným zákrokem zneškodnil jeho šanci. Následně se ale do výborné střelecké pozice dostal Budínský po nahrávce od Koudelky, v rozhodující chvíli se ale hradeckému útočníkovi svezl kotouč z hokejky. Po první třetině tak bylo skóre utkání 1:0.

Hradečtí ovládli druhou třetinu

Hned na začátku druhé třetiny prověřil Čecha Marek Haas, jehož střelu hradecký gólman tak tak vyrazil. Pak už se ale puku zhostili domácí hráči a jejich počínání dopadlo na výbornou. Karlíček vyslal na Bošku prudkou střelu a nikým neobsazený Jan Berger dorazil kotouč za jeho záda. Hned poté se na hostujícího gólmana sám řítil Patrik Moskal, ale Boška podržel svůj tým. Netrvalo dlouho a Hradečtí se mohli radovat znovu. Naprosto bez přípravy vypálil Ondřej Látal a jeho střela zapadla obloukem za Boškova záda.

Hradecká jízda pokračovala dál, když Zdeněk Kubica vyslal ránu na šumperského gólmana, který si vyrážečkou srazil kotouč do branky. Šumperští ale nesložili zbraně a v sedmatřicáté minutě se ve vlastním oslabení prosadil Karel Plášek. Na druhé straně krásně kombinoval Budínský s Karlíčkem, který ale trefil jen připraveného Bošku.

Ve třetí třetině Šumperští mocně dotahovali

Domácí hokejisté mohli navýšit svoje vedení, když si Kubeš položil hostujícího gólmana, který ale jeho střelu na poslední chvíli vykopl betonem. Aleš Holík vyslal prudkou střelu na Čecha, hradecký gólman byl znovu na svém místě. V další akci při obléhání Čechovy branky se ve skrumáži těl před Čechovou svatyní nejlépe zorientoval Tomáš Brunec a zdramatizoval tak vývoj utkání.

Hradečtí ale neponechali nic náhodě a pátou branku po přidal po střele z „voleje“ Jiří Kadlec. Draci ze Šumperka ale dál tlačili domácí tým a na rozdíl dvou branek při přesilové hře snížil Tomáš Sedlák. Více do konce utkání už však hosté nestihli a tři body tak zůstávají ve městě pod Bílou věží.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 1 0 1 0 0
Luděk Brož 0 1 1 0 2
Vít Budínský 0 1 1 1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 0 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 1 0
Jiří Kadlec 1 0 1 0 2
Milan Karlíček 0 2 2 0 0
Martin Koudelka 0 1 1 1 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 0 2
Zdeněk Kubica 1 0 1 1 0
Ondřej Látal 1 0 1 0 0
Václav Lesák 0 0 0 1 2
Šimon Macháň 0 1 1 1 0
Patrik Moskal 0 0 0 1 4
Ondřej Poživil 0 0 0 1 0
Michal Tvrdík 0 1 1 0 2
Martin Vágner 1 0 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 33 3 30 90,91 0 0

Ohlasy k utkání

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
Začali jsme trochu rozpačitě, soupeř nás zaskočil aktivní hrou. Měli jsme s tím problémy i přesto, že jsme na to kluky upozorňovali, a Šumperk nám dával docela zabrat. Druhá třetina se nám střelecky vydařila, ale potom jsme se nevyvarovali chyb, které se prostě nesmí stávat. Myslím si, že dneska to nebyl z naší strany až tak krásný zápas, ale zaplaťpánbu za vítězství.

Radek Kučera (Salith Šumperk):
V první třetině jsme ještě drželi s Hradcem krok. Druhá se nám moc nevydařila a inkasovali jsme v ní tři branky. Před poslední třetinou jsme si řekli, že to ještě zkusíme, což se nám povedlo. Za stavu 4:2 jsme ale neproměnili dvě šance a místo toho jsme dostali gól na 5:2. Bohužel, takový je hokej.

Fotogalerie