Zápasy
po 10.10.2011 | Sanny Muharem

Hradec na Beroun nestačil a vrací se bez bodu

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté se v Berouně představili s drobnými změnami v sestavě. Do branky nastoupil Vladislav Koutský a do první formace se zařadil Lukáš Radil, jenž má v hradeckém týmu vyřízené střídavé starty. V každé třetině pondělního zápasu padlo po jedné brance. V první periodě se Medvědi ujali vedení, které následně ve druhé dvacetiminutovce ještě navýšili. Na začátku poslední části se hradeckým hokejistům podařilo snížit, ale nakonec podlehli svému soupeři, a to i přesto, že dokázali Beroun přestřílet.

Kadlec trefil pouze tyč

Úvod utkání nebyl ze strany Hradeckých dvakrát vydařený. Po sérii několika nepovedených střel se Medvědi probudili a již v páté minutě se berounský stadion poprvé ocitl v euforii. Rychlý brejk totiž využila dvojice Tomáš Doležal – Jan Milfait, když se druhý jmenovaný dostal do palebné pozice, a tak neváhal a rozvlnil síť za zády Vladislava Koutského – 1:0. Záhy na to dostal Hradec možnost přesilové hry, když se Hašek za faul na Moskala poroučel za katr. Ve hře o jednoho muže na ledě navíc se však Východočechům nepodařilo nic zajímavého vymyslet.

První výrazný okamžik Hradce přišel v šestnácté minutě. To si totiž našel místečko pro střelu Jiří Kadlec a po jeho ráně zazvonila Furchova tyč! V závěru prvního dějství měl Mičkův výběr k dispozici ještě jednu početní výhodu. V té Hradečtí zahrozili a hlavně po ráně Karlíčka se mohlo měnit skóre, přesto se však šlo do kabin za příznivého stavu pro domácí celek.

I ve druhém dějství se Hradec gólově neprosadil

Po změně stran chtěl ihned srovnat Lukáš Radil, ale berounského strážce svatyně nepřekonal. Ve čtyřiadvacáté minutě přišlo podražení Lesáka Heřmanem, ale podle hlavního sudího hradecký Václav Lesák pád přifilmoval, a tak na trestnou lavici putovali oba borci. Posléze se řítili do samostatného úniku Budínský s Koudelkou, přičemž hradecký kapitán zahodil gólovou příležitost.

O několik málo okamžiků později se zrodila další vyložená akce v podání Východočechů, která však ani tentokrát brankou neskončila. Jindřichova střela se s pomocí teče prapodivně odrazila až do brankoviště, kde překvapila dezorientovaného Furcha, jenž však na poslední chvíli puk zachytil. Místo vyrovnání přišla další studená sprcha. V čase 37:22 se po přihrávce Hermana trefil v plné rychlosti Michal Poletín – 2:0.

Rychlý gól ke srovnání nestačil

Jen šestatřicet sekund dělilo začátek třetí části od hradeckého gólu. Nepříliš výraznou střelou se prezentoval Luděk Brož, jeho pokus měl však milimetrovou přesnost a našel si mezírku mezi pravým betonem a tyčkou Dominika Furcha – 2:1. Rázem Hradec toužil po další brance. Ve čtyřicáté sedmé minutě famózně vychytal Furch Poživila, a tak zůstalo skóre stejné.

Ve druhé polovině poslední třetiny byla k vidění řada nedovolených zákroků. Hradec se ubránil ve třech proti pěti. Poté v závěru utkání Beroun čelil hradeckému tlaku, a to díky přesilové hře. Následně však ani hra bez brankáře neznamenala žádnou změnu výsledku. Hradečtí si tak z Berouna neodvážejí ani bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 -1 2
Luděk Brož 1 0 1 1 0
Vít Budínský 0 1 1 1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 -1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 -1 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -1 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 -1 0
Jiří Kadlec 0 1 1 1 2
Milan Karlíček 0 0 0 1 0
Martin Koudelka 0 0 0 0 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 -1 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 -1 2
Ondřej Látal 0 0 0 -1 0
Václav Lesák 0 0 0 -1 2
Patrik Moskal 0 0 0 0 0
Ondřej Poživil 0 0 0 0 0
Lukáš Radil 0 0 0 0 0
Michal Tvrdík 0 0 0 -1 0
Martin Vágner 0 0 0 0 2
Jan Zdráhal 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 60 27 2 25 92,59 0 0