Zápasy
so 5.11.2011 | Miroslav Janíček, Tomáš Božek

Hradec nestačil na Ústí a v tabulce klesl na osmé místo

Zápasové menu

Na led nejsilnějšího týmu první ligy, Ústí nad Labem, dnes zavítali hradečtí hokejisté. První třetinu domácí zvládli, během jedné minuty se trefili Hampl a bývalý hradecký kapitán Roubík. Na začátku druhého dějství zvyšoval Zeman už na 3:0. Hradci se podařilo snížit zásluhou Patrika Moskala, ale domácí přidali další dvě branky a na začátku 46. minuty vedli již 5:1. Hradci se podařilo závěr zápasu zdramatizovat zásluhou Patrika Moskala a Jiřího Kadlece, ale v závěrečné power play inkasovali do prázdné branky a tak se z Ústí vrací s prázdnou. Vzhledem k tomu,že Havlíčkův Brod dnes zvítězil, klesá Hradec v tabulce na osmé místo.

Domácí dali dvě branky během jedné minuty

Zápas začal pěkně zostra, obě mužstva si brzy vypracovala slibné šance. Už ve 4. minutě Hradečtí hasili před svou brankou požár nedovoleně, ale v následné domácí přesilovce se po úniku málem prosadil Kadlec. Jenže netrefil Orctovu branku, a tak byl stáv i nadále bezbrankový. Útoky se stále přelévaly ze strany na stranu, obrany toho už ale útočícím hráčům povolily o poznání méně a o zbytek se postarali bezchybní brankáři. První branky se Zlatopramen Arena dočkala ve 13. minutě. Po ztrátě puku ve středním pásmu se domácí dostali do přečíslení a po milimetrové přihrávce Alinče se do černého trefil Zbyněk Hampl.

Neuběhla ani minuta a ústecké ochozy vybuchly radostí podruhé. Šagátovu bombu ještě Koutský vyrazil, ale u tyčky si počíhal na přihrávku Jaroslav Roubík, který pohotově zvýšil na 2:0. Necelé 4 minuty před první sirénou se diváci radovali už potřetí, puk ale v závaru nakonec do sítě za brankářem Koutským nezamířil. Na domácích hráčích začala být patrná pohoda a hosté se už do konce první třetiny prakticky nedostali na dostřel domácí branky.

Ve druhé třetině Ústí zvýšilo náskok

Do druhé třetiny vstoupili hosté o poznání odvážněji a 2 minuty nepustili Ústecké Lvy z obranného pásma. Jenže potom jim ujel Jiří Zeman a šikovnou střelou nad rameno brankáře poslal Ústecké do třígólového trháku. Ve 26. minutě získali výhodu přesilové hry i hosté, a těsně před návratem domácího hříšníka na led, protlačil kotouč za Orctova záda Patrik Moskal.

Domácí hokejisté poté působili trochu zakřiknutě a dlouhé minuty se hrálo převážně před jejich brankou. S přibývajícími minutami tempo hry polevovalo a na ledě toho k vidění moc nebylo. Přesně 6 minut před druhou sirénou už se na to nemohl dívat nejproduktivnější hráč 1. ligy Jan Alinč a nenápadným bekhendem z vrcholu pravého kruhu dokonale překvapil Koutského - 4:1. Zbytek třetiny se dohrával už plně v režii domácího týmu.

Hradec zápas zdramatizoval, ale vyrovnat už nedokázal

Jak skončila druhá třetina, začala i třetí. Hra se odehrávala ponejvíc v obranném pásmu hostů. Postupem času se ale Východočeši ze sevření vymanili a k vidění byl opět celoplošný hokej. Ve 45. minutě hosté faulovali a domácím stačilo pouhých 12 vteřin na vstřelení páté branky. Střelu Kloboučka od modré tečoval za záda Kotuského Martin Šagát. Brzy poté faulovali také domácí a i hradečtí hokejisté svoji přesilovku dokázali proměnit. Podruhé se svým důrazem před brankovištěm prosadil Patrik Moskal - 5:2.

Vstřelená branka hosty povzbudila a hned jich bylo všude plno. Na konci 49. minuty byl za zásah do oblasti hlavy a krku vyloučen na 5 minut a do konce utkání ústecký Hampl. Čtveřice domácích hokejistů se dokázala 4 a půl minuty bránit, když se do úniku dostal Handlovský. Na jeho konci ho však místo odměny čekal dvouminutový trest za hrubost a zbytek domácího týmu půlminutové dvojnásobné oslabení.

Branku královéhradečtí hráči vstřelili až v 55. minutě, při hře 5 proti 4, když se trochu kuriózně dostal ve vlastní přesilovce do brejku Jiří Kadlec a s pomocí horní tyčky proměnil už třetí početní výhodu Hradce Králové - 5:3. Na konci 58. minuty se domácí hokejisté opět dopustili nedovoleného zákroku a hostující trenéři po oddechovém čase odvolali brankáře. Po půlminutě hry, ve 4 proti 6, posunul Zeman kotouč do středního pásma na Tomáše Roda, který si střelu do prázdné branky náležitě vychutnal a stanovil konečné skóre na 6:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 0 0
Tomáš Bláha 0 0 0 -2 0
Luděk Brož 0 1 1 -1 2
Vít Budínský 0 2 2 -3 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 2
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -2 0
Ladislav Jindřich 0 0 0 -3 0
Jiří Kadlec 1 0 1 -1 0
Milan Karlíček 0 0 0 0 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 0 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Ondřej Látal 0 0 0 -2 0
Václav Lesák 0 0 0 -2 2
Šimon Macháň 0 0 0 0 0
Patrik Moskal 2 0 2 -3 0
David Roupec 0 1 1 -2 0
Michal Tvrdík 0 1 1 -2 0
Martin Vágner 0 0 0 -3 0
Milan Valášek 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vladislav Koutský 59 40 5 35 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi):
Dobře jsme se na Hradec Králové připravili, do duelu jsme vstoupili výborně a po čtyřicet minut jsme hráli výborně. V posledním dějství jsme začli zbytečně faulovat a soupeř, který přesilovky umí a má šikovné hráče, toho využil. Zvítězili jsme zaslouženě.


Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Soupeř má kvalitní tým. My jsme přijeli dobře bránit střední pásmo, což se nám docela dařilo. Ale udělali jsme hrubé chyby, které soupeř potrestal, a hráli jsme jen to, co nám dovolil. Utkání rozhodla kvalita ústeckého celku. Zápas nabídl pasáže, kdy jsme hráli vyrovnaně, ale bylo znát, že když Ústí nad Labem zařadilo na vyšší obrátky, měli jsme problémy. Těšit nás mohou jen tři góly v početní výhodě, poslední dobou nám přesilovky nešly a je to pro nás pozitivum do dalších střetnutí.