Zápasy
so 14.1.2012 | Filip De Bolle, Sanny Muharem

Zase ten kadaňský led. Oslabený Hradec si z něj opět neodváží ani bod

Zápasové menu

Hradecké hokejisty potkala v novém kalendářním roce velká forma. Sérii tří výher v řadě však utnula Kadaň na svém domácím ledě, který představuje pro Královéhradecké již dlouhou dobu noční můru. Východočeši odehráli zápas pouze na tři pětky a Jakuba Čecha v brance vystřídal Jiří Blažek, důvodem je početná marodka. Hradečtí se na začátku utkání sice dostali do vedení, o to však přišli ve druhé části. V poslední třetině ještě vstřelil Hradec kontaktní gól, to bylo ale vše. Domácí hokejisté si tak pohlídali tři body po výhře 3:2.

Východočeši vycestovali do Kadaně s cílem uspět, jelikož se nacházeli na vlně výher. To ovšem značně komplikovala zvýšena marodka hradeckého týmu. Zraněných hráčů je totiž celkem osm. Do utkání například nezasáhl kapitán Martin Koudelka, Ondřej Poživil nebo brankář Jakub Čech.

Hradec udeřil z početní výhody

Hosté začali velice aktivně a hned zamkli domácí do jejich pásma. Luděk Brož ani Patrik Moskal ale nedokázali překonat Závorku. Přesto se tlak hostům nakonec vyplatil. V 7. minutě se hostům naskytla možnost přesilové hry, kterou využili již po 14 vteřinách. Jan Berger vystřelil od modré a puk doplachtil až za záda Závorky – 0:1.

Domácí se snažili o odpověď, ale Blažek byl pozorný. V 9. minutě objel Bombic obránce, avšak jeho střelu gólman vychytal. Ve 13. minutě ujeli domácí obraně Martin Záhorovský se Zdeňkem Kubicou, akci však překombinovali. To samé se opakovalo na druhé straně, kdy Stoklasa místo střely volil přihrávku, kterou ale Polák netrefil.

V 19. minutě se před hosty naskytla velká šance v podobě početní výhody pět na tři, ani 83 vteřin jim na vstřelení gólu nestačilo. Vypracovali si velký tlak, to bylo ale vše.

Velký obrat Kadaně

Domácí začali prostřední část ve třech, ale dokázali se ubránit. A staré známé rčení nedáš, dostaneš, se zde znovu vyplnilo. Ve 24. minutě se uvolnil Mála, nahrál před branku Tomáši Bursíkovi a ten překonal Blažka – 1:1.

Domácí byli při chuti a o 3 minuty později zastavila Fialovu dorážku tyč. Na druhé straně znovu hrozil Brož, ale netrefil branku. A tak byli na řadě opět domácí a ti svou šanci náležitě využili. Po Schmidtově úniku puk za zády brankáře neskončil, po dorážce Jana Heřmana už však ano – 2:1.

O chvíli později jeli Hradečtí na další útočnou štaci. Patrik Moskal však svou tvrdou střelou trefil pouze tyč. Ke slovu se tedy znovu dostali domácí. Zdeněk Skořepa si mazácky položil Jiřího Blažka a zavěsil – 3:1. Po této brance se do konce třetiny téměř nehrálo v plném počtu a začalo přibývat tvrdých střetů a potyček. V jedné z přesilovek se pokoušel dnes velice aktivní Brož po úniku skrz celé hřiště skórovat, ale neuspěl.

Hradec se zmohl pouze na kontaktní gól

Třetí třetina se nesla ve znamení klidu. Hradečtí se snažili o vyrovnání, ale pětice nebo častěji čtveřice domácích je nepouštěla k vážnější šanci. Tak dlouho se ale chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne.

Po skončení přesilové hry se Martin Záhorovský dostal do předbrankového prostoru a chladnokrevně zakončil – 3:2. Hosté měli stále polovinu třetiny před sebou, ale domácí nedopustili, aby přišli o vybojovaný náskok. Naopak, sami často v oslabení zahrozili. V závěru se hradecká střídačka odhodlala ke hře bez brankáře, ale to k ničemu nevedlo.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 -1 0
Jan Berger 1 0 1 -1 2
Tomáš Bláha 0 0 0 -1 0
Luděk Brož 0 0 0 -1 0
Vít Budínský 0 0 0 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 1 0
Jiří Hendrich 0 0 0 1 2
Jiří Kadlec 0 0 0 1 2
Milan Karlíček 0 0 0 -1 4
Tomáš Karpov 0 0 0 -1 0
Vladislav Kubeš 0 1 1 -1 0
Zdeněk Kubica 0 1 1 1 0
Patrik Moskal 0 0 0 -1 0
Václav Pánek 0 0 0 -1 2
David Roupec 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 1 1 -1 2
Martin Vágner 0 0 0 -2 0
Martin Záhorovský 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Blažek 59 34 3 31 91,18 0 0

Ohlasy k utkání

Mikuláš Antonik (SK Kadaň):
První třetina byla z naší strany špatná. Neměli jsme pohyb a důraz, ale naštěstí dal soupeř jenom jeden gól a pak se naše hra rapidně zlepšila. Hlavně ve druhé třetině, kdy jsme dali tři góly, přidali na důrazu a okamžitě se to projevilo. V poslední třetině mě mrzí, že jsme udělali spoustu zbytečných faulů. Na druhou stranu jsme ale ta oslabení dobře ubránili a uhájili těsné vítězství.

Jiří Slabý (HC VCES Hradec Králové):
První třetinu jsme začali velice dobře, hráli jsme hokej, který jsme předváděli v posledních utkáních. Do druhé části jsme bohužel nastoupili s vědomím, že se nám dařilo, tak se bude dařit dál. Nehráli jsme, co jsme měli, a soupeř nás zatlačil. V závěrečné třetině to už byla snaha dát gól. Potřebovali jsme minimálně dva, ale dali jsme jenom jeden, takže se to nepovedlo a zápas jsme prohráli.