Zápasy
so 4.2.2012 | Zdeněk Kamínek ml., Martin Voltr

V přestřelce na ledě lídra tahal Hradec za kratší konec. Ústí zvítězilo 7:4

Zápasové menu

Povzbuzeni suverénní výhrou nad Chomutovem se jeli hradečtí hokejisté poprat o body na led vedoucího týmu první ligy – Ústeckých Lvů. Už do poloviny utkání přitom padlo celých osm branek. Hradec nejprve držel s favoritem krok, jenže za stavu 2:2 přidalo Ústí čtyři branky a do hradecké klece se podíval místo Jakuba Čecha Jiří Blažek. Zbytek utkání vyšel Východočechům o poznání lépe a dokonce snížili na 6:4, takže ještě mohli pomýšlet na body. Pět minut před koncem ale domácí střelec Daniel Boháč završil hattrick a stvrdil ústecké vítězství v poměru 7:4.

Hradec držel krok, ale srazily ho dvě branky do šatny

Na konci třetí minuty se Ústeckým Lvům naskytla příležitost v podobě čtyřminutové přesilové hry, Martin Koudelka inkasoval od hlavního rozhodčího Tomáše Horáka dvojitý menší trest za vysokou hůl. Největší šanci si dokázal připravit Martin Šagát, jenž z bezprostřední blízkosti nevyzrál na brankáře Jakuba Čecha.

Na první gól ochozy Zlatopramen Areny však dlouho čekat nemusely. Dočkaly se v závěru osmé minuty, když Lukáš Handlovský usměrnil nahození Robina Hanzla za Čechova záda. Po úvodním zásahu přišla série vyloučení a Hradečtí vytěžili úspěch při hře čtyři na čtyři. Jiří Kadlec v nádherném sólu, kdy si jako žáka obhodil Petra Hořavu, vyrovnal skóre – 1:1.

O necelé tři minuty později se ale domácí vrátili do vedení. Jakub Lev zakončil kombinaci z dílny Daniela Boháče, který kotouč naservíroval prvnímu jmenovanému přímo před odkrytou část branky Jakuba Čecha. Hokejisté Hradce Králové ale již po dvaceti šesti sekundách hry znovu odpověděli, o vyrovnání se tečí z prostoru mezi kruhy a svou první brankou v hradeckém dresu zasloužil Rostislav Marosz2:2.

Když už se zdálo, že se první dvacetiminutovka dohraje za tohoto stavu, přišel v 19. minutě třetí úder Ústí nad Labem. Jan Klobouček nalezl od vlastní modré čáry na hranici útočného pásma volného Davida Ludvíka, který si s toušem sjel do levého kruhu, odkud rozvlnil hradeckou síť – 3:2.

Ústečtí ani poté neponechali nic náhodě a stále se drali do ofenzivy. Další gól do šatny obstaral z mezikruží útočník Daniel Boháč a v čase 19:32 vyhnal Jakuba Čecha z brankoviště. Mezi tyčemi stanul o pět let mladší Jiří Blažek. První dějství skončilo za stavu 4:2.

Domácí tým se přiblížil rozhodnutí

Hradečtí trenéři dali na začátku druhé části důvěru znovu Jakubu Čechovi, který se tak do své klece vrátil. Ve 22. minutě „daroval“ Lukáš Poživil Východočechům třetí přesilovou hru. Byli to ale právě Ústečtí Lvi, kteří se dokázali v oslabení prosadit. Hrubou chybu Martina Záhorovského v rozehrávce potrestal Robin Hanzl a v nájezdu si Čecha vychutnal bekhendovým blafákem – 5:2.

V polovině 25. minuty navíc Daniel Boháč bekhendovým zakončením mezi betony podruhé nalezl recept na hradeckou jedničku, která už tentokrát definitivně přenechala své místo Jiřímu Blažkovi – 6:2.

I v následujících minutách tvořili hru více svěřenci Petra Rosola a Milana Skrbka, Královéhradečtí se ke svatyni Vladislava Koutského probíjeli jen ojediněle. V závěru prostředního dějství ale žlutomodří mírně polevili a brankář, který to moc dobře zná i v hradeckém dresu, byl krátký na střelu Víta Budínského, jehož zpoza branky našel Patrik Moskal – 6:3.

Východočeši to ještě zkusili, nakonec marně

Do periody s pořadovým číslem tři vlétli Hradečtí jako uragán. Už v prvních sekundách třetiny si pro faul došel Michal Tvrdík a hlavní sudí ponechal signalizovanou výhodu. V šesti mužích na ledě si na dorážku právě Tvrdíkovy střely počkal Jan Berger, který tak dal ústecké defenzivě lekci a z utkání se znovu stalo drama – 6:4.

V dalších okamžicích nemělo obecenstvo, které čítalo 2533 hlav, možnost shlédnout žádnou výraznou šanci. Až v 56. minutě dokonal hattrick Daniel Boháč a svým čtvrtým kanadským bodem v zápase přidal na ústecké čepele definitivní klid. Za stavu 7:4 také poměrně vyrovnaný duel mezi Ústeckými Lvy a Hradcem Králové skončil.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 1 1 0 0
Jan Berger 1 0 1 1 0
Vít Budínský 1 0 1 0 0
Václav Čížek 0 0 0 0 0
Lukáš Havel 0 1 1 1 2
Jiří Hendrich 0 1 1 -4 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 1 0
Jiří Kadlec 1 0 1 -5 0
Tomáš Karpov 0 0 0 1 0
Martin Koudelka 0 1 1 0 4
Vladislav Kubeš 0 0 0 1 0
Zdeněk Kubica 0 0 0 -6 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Rostislav Marosz 1 0 1 0 0
Patrik Moskal 0 1 1 0 0
Ondřej Poživil 0 1 1 -4 0
David Roupec 0 0 0 1 0
Michal Tvrdík 0 1 1 1 2
Martin Vágner 0 0 0 0 2
Martin Záhorovský 0 0 0 -4 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jiří Blažek 36 23 1 22 95,65 0 0
Jakub Čech 24 18 6 12 66,67 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi):
Obě mužstva se více soustředila na útočení, ale to není v zápasech s Hradcem Králové žádné překvapení. Gólman soupeře také asi neměl svůj den. Se vstřelenými brankami jsem spokojený, s obdrženými už o něco méně.



Jiří Mička (HC VCES Hradec Králové):
Utkání rozhodla první třetina, ve které jsme inkasovali čtyři góly po individuálních chybách. Skvělé je, že venku vsítíme čtyři branky, ale pokud jich sedm obdržíme, není co řešit. Gólmany jsme střídali po dohodě. Ještě nás čeká šest kol a naším cílem je udržet se v první šestce, ale nebude to nic jednoduchého.