Zápasy
so 11.2.2012 | Ondřej Tomšovský, Sanny Muharem

Body zůstávají v Šumperku. Hradec zde prohrál i podruhé v sezóně

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté vyjeli do Šumperka s cílem bodovat a navázat na domácí výhru. V první minutě se ostatně Východočeši ujali vedení v zápase, Šumperk však dokázal rychle zareagovat. Draci pak nasázeli Hradeckým ještě dva góly, v závěru zápasu sice korigoval výsledek na 3:2 Jiří Kadlec, ale to bylo vše. Z následného náporu už svěřenci trenéra Jiřího Mičky nedokázali udeřit, a proto odjíždějí bez bodu.

Souboj mezi domácím Šumperkem a hosty z Hradce Králové přineslo 48. kolo 1. hokejové ligy. Draci do tohoto souboje nastupovali jako 13. tým tabulky, tedy jako předposlední celek. Hradečtí se naopak pohybují v příčkách zajištující účast v play-off, konkrétně na 6. místě. Tudíž vstupovali do utkání jako mírní favorité.

Hradec šel rychle do vedení

I přes první vyhrané buly se Drakům vstup do utkání vůbec nepovedl. Již po 39 sekundách hry našel Martin Vágner zcela volného Lukáše Havla, který dopravil kotouč za bezmocného Štůralu – 0:1. O dvě minuty později měli šumperští hokejisté výhodu přesilové hry a když z trestu Václava Čížka zbývalo pouhých 23 sekund, šli Hradečtí dokonce do tří. I přes několik šancí však domácí tuto přesilovou hru využít nedokázali.

Na ukazateli skóre běžela 10. minuta, když se k puku dostal Zdeněk Kubica. Vypálil tvrdou dělovku, kterou zastavila až branková konstrukce Štůralovy brány. V 16. minutě si Jakub Čech bez problémů poradil s Haasovou střelou, ale o pár sekund později už kapituloval. Pastor vyslal vynikající přihrávkou do samostatného úniku Lukáše Mičulku, který chladnokrevně zakončil pod břevno Čechovy brány – 1:1.

Druhá část byla pro výsledek klíčová

Téměř stejným způsobem, jako vstoupili hradečtí hokejisté do zápasu, začali druhou třetinu Draci. A již po 26 sekundách se domácí hokejisté ujali vedení. Jiří Suchý se dostal k puku a okamžitě vypálil, ale než jeho střela stačila doletět na hradeckou bránu, stihl ji mimo dosah gólmana Čecha nechytatelně tečovat Tomáš Brunec2:1.

V polovině utkání skončila střela Tomáše Pastora po Mičulkově přihrávce na tyči hradecké brány. O dvě minuty později se dostali Draci do další brankové příležitosti, Brunec našel před zcela odkrytou hradeckou klecí Vrdlovce, ale tomu v klíčovém momentu puk přeskočil hůl. Na světelné tabuli tak stále svítil stav 2:1 pro domácí.

Ve 34. minutě se do gólové šance dostali i Hradečtí, když se ocitli v přečíslení dva na nikoho Jan Berger společně s Lukášem Chmelířem. První jmenovaný ale namísto přihrávky volil střelu, která letěla mimo Štůralovu bránu. Vzápětí dal naopak domácím fanouškům důvod k nadšení Karel Plášek, který po Holíkově přihrávce nadvakrát překonal Jakuba Čecha. Šumperští hokejisté se tak dostali do dvoubrankového trháku – 3:1.

Hradečtí mohli o dvě minuty později snížit, když se do samostatného úniku dostal Lukáš Chmelíř. Jeho dobrou střelu však Štůrala dokázal zlikvidovat. Hosté v těchto chvílích dokázali Draky zatlačit do obranného pásma, ale branku je jim vytěžit nepodařilo. Hokejisté tak šli do šaten za stavu 3:1 pro domácí.

Snížení přišlo pozdě

Probíhala 43. minuta, když se ke kotouči dostal hradecký Vladislav Kubeš, zkusil okamžitě vypálit, ale Štůrala si s jeho střelou poradil. Východočeši se následně dostali do další obrovské šance a Vít Budínský měl před sebou téměř odkrytou klec, jenže zákrokem večera mu překazil gólovou radost famózně chytající brankář domácích.

Tři minuty před koncem základní hrací doby se do samostatného úniku dostal hostující Moskal, ale znovu úřadoval gólman Štůrala. Hradečtí se však kýžené druhé branky přece jenom dočkali. V akci byl opět Patrik Moskal, který přesně našel Jiřího Kadlece, jenž podruhé rozvlnil síť za šumperským brankářem – 3:2.

Do konce utkání zbývala poslední minuta, když Hradečtí zkusili hru bez brankáře. Ale ani tento taktický tah neznamenal pro svěřence Jiřího Mičky vyrovnání. Výhru v poměru 3:2 si tak z dramatického utkání odnesli šumperští hokejisté, kteří se zároveň dostali na dvanáctou příčku v tabulce. Hradečtí naopak nevyužili zaváhání Benátek nad Jizerou a zůstala jim šestá pozice.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ján Bendík 0 0 0 -1 0
Jan Berger 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 0 0
Václav Čížek 0 0 0 -2 2
Lukáš Havel 1 0 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Lukáš Chmelíř 0 0 0 -2 0
Jiří Kadlec 1 0 1 1 0
Tomáš Karpov 0 0 0 -1 0
Martin Koudelka 0 0 0 -1 0
Vladislav Kubeš 0 0 0 -1 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 0 0
Václav Lesák 0 0 0 0 0
Rostislav Marosz 0 0 0 -1 12
Patrik Moskal 0 1 1 0 0
Ondřej Poživil 0 0 0 0 0
David Roupec 0 0 0 2 4
Michal Tvrdík 0 1 1 0 0
Martin Vágner 0 1 1 1 10
Martin Záhorovský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 59 40 3 37 92,50 0 0