Zápasy
čt 23.8.2012 | Luboš Vácha, Martin Voltr

Výhra byla blízko! Hradečtí v Brodě otočili stav, nakonec jen znovu remizovali

Zápasové menu

Hradečtí hokejisté vyjeli k sedmému přátelskému zápasu na led Havlíčkova Brodu. Ani tentokrát nepředvedli špatný výkon, přestože na začátku druhé třetiny prohrávali už 0:2. Poté se ale zvedli a ve třetí části skóre otočili, takže to s nadějemi na první vítězství v přípravě vypadalo dobře. Rebelové však zvládli vyrovnat, což Královským lvům přisoudilo další remízu. V nájezdech pak znovu neuspěli.

Hradec inkasoval před koncem první části

První minuty zápasu mohli diváci vidět velice pohledný a vyrovnaný hokej plný bruslařského nasazení. Oběma týmům se podařilo vytěžit několik zajímavých šancí, které však končily v rukou bystrých brankářů. Střelecké prokletí provázelo obě strany téměř po celou dobu úvodní dvacetiminutovky. Na straně Rebelů se blýsknul mladý gólman Daniel Dolejš, který s úspěchem hasil důrazné tlačení Hradeckých na jeho branku. Skóre nezměnily ani početní výhody soupeřů.

Havlíčkobrodští se dvě minuty před koncem úvodní části dostali do své třetí přesilovky, která už nepatřila mezi nevyužité. Po Petru Polodnovi se rychle dostal k puku Miroslav Třetina, jemuž nedělalo problém z mezikruží přesně zakončit k Čechově levé tyčce – 1:0. Do kabin tak po zaznění sirény odcházeli šťastnější domácí.

Na další gól Východočeši odpověděli

Hned po první přestávce měli domácí problémy s přechodem do pásma soupeře. To se ale změnilo v 24. minutě. Havlíčkobrodský útok se prezentoval velice pohlednou akcí dva na jednoho. Vše začal ve středním pásmu Morava, který adresoval kotouč rozjetému Štěpánkovi. Ten na sebe při akci dva na jednoho nechal nalákat pozornost jednoho z couvajících obránců a v tu chvíli přihrál na volně najíždějícího Pavla Musila, jenž střelou bez přípravy procedil Čecha – 2:0.

Důraz před brankou Rebelů se Hradeckým vyplatil pět minut po druhé brance domácích. Švagrovský po nepřehledné situaci před Dolejšem protlačil kotouč na Milana Karlíčka, jemuž z kruhů nedělalo potíž propálit vše, co mu stálo v cestě – 2:1.

Lvi předvedli obrat, ale bez konečného efektu

Velikou šanci na vyrovnání měli Hradečtí na začátku poslední části, kdy se po krásné nahrávce od svého kolegy tvrdě opřel do kotouče Chmelíř a orazítkoval Dolejšovu tyč. Východočeši však neklesli na mysli a přece jenom vyrovnali. Překrásným pásem našel Michal Tvrdík volného Vladimíra Říhu, jemuž stačilo jen přiložit hůl, která nasměrovala puk do Dolejšovy klece – 2:2.

Po minutě se hradečtí hokejisté dokonce poprvé v utkání dostali do vedení. Daniel Filip předložil touš Janu Bergerovi. Ten věřil na náhodu a z rohu pásma zaslal puk směrem na branku. Gólman Dolejš tentokrát zaváhal a podél bližší tyče jej pustil za záda – 2:3!

Zápas však očividně zdaleka nekončil. Rebelové v 51. minutě srovnali krok. Nejprve hledal Polodna volného Třetinu, který však před bránou promáchl. Vzápětí si oba vyměnili role a Petr Polodna mohl po Třetinově přihrávce skórovat do prázdné klece – 3:3. Vyrovnaný stav vydržel až do konce utkání, soupeři se tak rozešli s remízou.

Po utkání ještě následovaly samostatné nájezdy. Ani tentokrát Hradečtí tuto dovednostní soutěž nezvládli, jediným úspěšným střelcem byl totiž domácí Petr Polodna.

Ohlasy k utkání

Karel Dvořák (HC Rebel Havlíčkův Brod):
V našem dalším přípravném utkání začali lépe hosté, kteří byli koncentrovanější a připravenější na zápas. Trvalo delší dobu, než jsme se rozehráli. Bylo to velmi bojovné utkání.

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Zápas začal vlažněji než ty předchozí, ale postupně gradoval a ve třetí třetině to byl podle mě parádní hokej. Nám se podařilo dokonce jít do vedení, ale ukázalo se, že Brod má výborný manšaft, hlavně útočníky, a po přesilovce vyrovnal. Řekl bych, že náš výkon byl zase o něco lepší než minule, ale chybí nám důraz před brankou soupeře. Doufám, že směrem k sezóně to bude ještě lepší. Ještě musíme najít někoho, kdo bude dávat góly z nájezdů.