Zápasy
út 28.8.2012 | Tomáš Schmiedt, Martin Voltr

První výhra je na světě! Lvům stačila v Olomouci jediná branka

Zápasové menu

Až na osmý pokus se hokejisté Královských lvů dočkali svého úvodního vítězství v přípravě. Utkání proti Olomouci sehráli znovu na ledě soupeře, ovšem tentokrát v něm padlo o celých osm branek méně než před třemi týdny. Hradečtí se v 19. minutě dostali do vedení zásluhou dělovky Davida Roupce. V celém dalším průběhu zápasu ale olomoucká aréna žádný gól neviděla, a Hradec si tak došel pro fotbalovou výhru 1:0.

Velmi pikantní mohlo být úterní utkání pro Petra Haluzu. Loňský nejproduktivnější muž Olomouce totiž v hradeckém dresu poprvé nastoupil proti svým bývalým spoluhráčům. K celku Olomouce se naopak čerstvě připojili vítkovický Petr Kolouch a třinecký Zbyněk Hampl.

Hradec šel v první části do vedení

Oba celky se ze začátku spíše oťukávaly, první vyloženou šanci si až v sedmé minutě připravili Hradečtí. Luděk Brož se dostal ke kotouči v mezikruží, jenže jeho střelu zápěstím Kašík skvěle zlikvidoval. Na druhé straně se mohl prosadit o několik minut později Diviš, na kterého hostující obránci před brankou zapomněli, avšak i Čech předvedl své kvality.

Královští lvi se mohli prosadit v početní výhodě, ale olomoucký gólman všechny jejich šance zlikvidoval. Skóre nakonec otevřel v závěru první dvacetiminutovky David Roupec, jehož bomba od modré zaletěla až za Kašíkova záda – 0:1.

Bezbrankový stav trval

V prostřední části oba týmy dostaly několik nabídek ke skórování díky přesilovým hrám, jenže ani jednu nedokázaly využít. Mrzet to mohlo hlavně Olomouc, která až do konce druhého dějství hrála přesilovku za přesilovkou, avšak nejblíže byla ke gólu, když nastřelila brankovou konstrukci.

Ubráněný závěr přinesl první triumf

Na začátku poslední třetiny se mohl skvělým vstupem mezi Kohouty prezentovat Hampl, jeho nepříjemnou střelu však výborně vykryl Čech. Královéhradečtí hokejisté si poté zahráli ve dvojnásobné početní výhodě, ve které mohli rozhodnout o svém vítězství, avšak nevytvořili si žádnou vyloženou šanci.

Hanáci se v závěru duelu ještě pokusili o hru bez brankáře, ale neúspěšně. Hradec Králové se tak mohl v přípravě poprvé radovat z vítězství, Olomouc naopak přišla o domácí neporazitelnost.

Ohlasy k utkání

Jan Tomajko (HC Olomouc):
Nedali jsme žádný gól, což je negativní. Utkání jsme ale odehráli dobře. První třetina sice nebyla až tak skvělá, protože Hradec dobře bruslil a my jsme se tomu přizpůsobili. Poté jsme měli hodně příležitostí, které jsme nevyužili. Začínají se nám uzdravovat hráči, musíme ale během posledních tří zápasů ještě vyladit některé věci.

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Myslím, že jsme předvedli disciplinovaný výkon podpořený dobrou obranou a výborně chytajícím brankářem Čechem. Hráli jsme hodně oslabení, ty jsme ale odehráli obětavě a nakonec jsme všechna ubránili. Určitě je ale ještě spousta detailů, které musíme zlepšit. Hlavně ve vlastním pásmu, kde si musíme dávat pozor na držení svých postů a zůstávat klidnější na puku. Je to sice jen příprava, ale do začátku ligy už moc nechybí, takže doufám, že to bude lepší a lepší.