Zápasy
st 19.12.2012 | Tomáš Schmiedt, Sanny Muharem

Olomouc potvrdila roli favorita a na svém ledě zvítězila suverénně 6:0

Zápasové menu

Hradečtí chtěli pokořit před zápasem s Olomoucí pořádnou výzvu. V mistrovských zápasech nevyhráli na ledě tohoto soupeře již více než pět let, tato bilance se však nezměnila ani ve středu. Hanáci přebrali iniciativu zápasu již v samém úvodu střetnutí, Královským lvům nasázeli tři branky. Hradečtí jakoby se nemohli dostat do hry, což domácí celek vycítil a v průběhu druhé periody přidal další dva góly. O vítězi tedy bylo jasno. V závěru duelu Olomouc upravila skóre na 6:0, čímž tak nepřipustila překvapení. Premiéra Miloše Říhy na královéhradecké lavičce nedopadla úspěšně. Východočeši si nevezou z jihu Moravy ani jeden bod.

Mora se přihlásila o slovo

Olomouc hned od začátku nastoupila na svého soupeře, za což byla po necelých čtyřech minutách hry odměněna gólem. Z bezprostřední blízkosti před Čechem se prosadil Jiří Řípa – 1:0. Na druhé straně se poté mohl o vyrovnání postarat Švagrovský, jenž ale na Kašíka nevyzrál.

Další branku se tak povedlo vstřelit znovu Kohoutům. Herman se snažil z mezikruží vyslat tvrdou ránu, která mu ale nevyšla podle představ. To se ale nakonec ukázalo při této akci být klíčovým faktorem, neboť puk se následně odrazil na hůl Ondřeje Švaňhala, jehož dorážka rozvlnila síť v hostující kleci – 2:0.

Královští lvi měli možnost srovnat z přesilové hry, jenže skórovat se jim v ní nepodařilo. Naopak Kohouti se při své první početní převaze z gólu radovali přesně ve chvíli, kdy potrestaný Budínský naskočil na led. Zpoza Čechovy branky našel Diviš před ní Martina Janáčka, který usměrnil kotouč mezi tři tyče a zvýšil na 3:0.

Zlepšení nepřicházelo

Hosté měli o první pauze možnost dát se psychicky dohromady, ale pokud se jim to podařilo, tak úvod druhé části jim zřejmě vzal veškerou chuť do hokeje. Herman totiž z mezikruží poslal parádní nahrávku na pravý kruh, odkud se nemýlil Matěj Pekr – 4:0.

Hradec Králové si sice dokázal také vytvořit nějaké vyložené šance, ale chyběl mu důraz. Navíc inkasoval v polovině duelu nešťastnou branku. Z rohu hřiště olomouckého útočného pásma nahodil Ondřej Švaňhal kotouč směrem na Čecha, puk si pak srazil za vlastního gólmana Vágner – 5:0

Olomouc si výhru v klidu pohlídala

V poslední třetině se zápas už v podstatě jen dohrával, přesto Východočeši neztratili naději alespoň na jednu trefu. Vstřelit se jim branku ale nakonec nepodařilo, i když měli výhodu několika přesilových her.

To gólové hody Mory završil necelé tři minuty před koncem Jakub Herman, čímž stanovil skóre na 6:0. Hradečtí už pak neměli žádné psychické síly něco udělat. Olomouc tak Královéhradeckým uštědřila krutý debakl.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Berger 0 0 0 -2 0
Luděk Brož 0 0 0 0 0
Vít Budínský 0 0 0 -3 4
Zdeněk Čáp 0 0 0 -3 2
Jiří Hendrich 0 0 0 -3 2
Milan Karlíček 0 0 0 -1 2
Zdeněk Kubica 0 0 0 -2 0
Šimon Macháň 0 0 0 -1 0
Michal Mikeska 0 0 0 -3 0
Patrik Moskal 0 0 0 -1 0
Aleš Půlpán 0 0 0 0 0
David Roupec 0 0 0 0 4
Vladimír Říha 0 0 0 0 0
David Švagrovský 0 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 0 -1 0
Martin Vágner 0 0 0 -1 0
Milan Valášek 0 0 0 -1 2
Milan Vobořil 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Čech 60 30 6 24 80,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Fiala (HC Olomouc):
Zápas rozhodla první třetina, která byla vyrovnaná, přesto se nám ji povedlo vyhrát tři nula. Kdyby to bylo dva dva, tak bychom nemohli nic říct. My jsme své tři šance, co jsme měli, dokázali proměnit. S přibývajícím časem bylo vidět, že si hosté přestávají věřit. V poslední třetině se pak utkání už jen dohrávalo, žádný velký hokej to již nebyl. Ta první ale hokejová byla a rozhodla v ní větší šikovnost v zakončení. My můžeme být maximálně spokojení a můžeme se nachystat na Mladou Boleslav.

Martin Hosták (Královští lvi Hradec Králové):
Utkání se nám nepovedlo. Celé se rozhodlo v první třetině, kdy jsme soupeři dovolili nějaké šance, které dokázal využít beze zbytku. Dělali jsme chyby v obranné fázi, inkasovali jsme tři góly, od čehož se poté odvíjel zbytek zápasu. Bylo vidět, že soupeř si věří, hrál v laufu a výborně. My jsme se s tím nedokázali popasovat. Soupeř byl šikovnější, vyhrál více osobních soubojů, takže nezbývá nic jiného než mu pogratulovat. Byl jednoznačně lepší.