Zápasy mládeže
so 5.10.2013 | Rudolf Bernart, Martin Voltr

Junioři jedou dál! Na trutnovském ledě přehráli domácí HC Krkonoše 5:1

Nejstarší mládežnická kategorie Královských lvů zajížděla v rámci pátého kola Ligy juniorů na led Trutnova. Domácí tým HC Krkonoše sice vyhrál poslední tři zápasy, ale Hradečtí mu nedali sebemenší šanci. Od první do poslední minuty soupeře jasně přehrávali a domů přivezli další tři zasloužené body.

Hradečtí vstupovali do zápasu s vědomím, že proti nim stojí soupeř, který si v dosavadním průběhu soutěže vedl velmi dobře. Před startem utkání patřilo domácím třetí místo tabulky. Každý hráč se lvem na prsou měl také v živé paměti nepovedené přípravné utkání, kdy Hradečtí právě týmu HC Krkonoše podlehli na vlastním ledě 2:5.

První třetinu jasně opanovali Královští lvi

Od první minuty ale bylo jasné, kdo bude na hřišti pánem. Hradec Králové intenzivně ostřeloval branku domácích, ale ve skórování mu bránil skvělý Čáp v brance Krkonoš. Poradil si se samostatným únikem Josefa Wolfa, který si šikovně prohodil jednoho z domácích obránců. Odolal i proti závaru, který si před jeho brankou vytvořila první formace Lvů ve složení Nedvídek – Žemlička – Procházka.

Čisté konto ale udržel pouze do desáté minuty,kdy v početní výhodě od modré střílel Martin Matějček a Čáp, který měl zakrytý výhled, nemohl nijak reagovat – 0:1. Uplynulo pouze několik desítek vteřin a domácí brankář musel lovit puk ze sítě znovu. Po menších zmatích v domácí obraně se prosadil Martin Bartoň – 0:2. I když si Lvi vytvořili ještě několik šancí,do konce třetiny se již skóre nezměnilo.

Krkonoše se snažily vrátit do zápasu, ale marně

Domácí trenér v kabině nejspíše svým hráčům promlouval do duše. Do prostřední části, kterou Krkonoše zahajovaly v početní výhodě, vstoupil soupeř hradeckých juniorů odhodlaně. Precizní defenzíva svěřenců trenéra Luštince však nedovolila větší ohrožení Veselého branky. Když už se domácí dostali ke střele, byl hradecký brankář připraven.

Zhruba v půlce zápasu ale opět převzali režii zápasu do svých rukou Hradečtí, což vedlo ke zvýšení skóre. Ve 32. minutě se střelou zápěstím prosadil přes obránce Drahoš Jebavý – 0:3. Prosadit se mohl i Procházka, ale jeho střelu efektně ukryl Čáp do lapačky.

Hradečtí junioři nepřipustili žádné drama

V závěrečné dvacetiminutovce se už hosté nehnali do útočných akcí, naopak po většinu času kontrolovali puk na svých hokejkách. Hrálo se ale především v jejich útočné třetině, což vedlo ke čtvrtému gólu, který obstaralo komando Nedvídek – Procházka – Žemlička. Na konci jeho akce byl Lukáš Nedvídek, který prokázal své kvality a dal Hradeckým ještě větší klid na hokejky – 0:4.

Po inkasování čtvrté branky se domácí dostali k několika nebezpečným brejkům, které ale narážely na dobrou obrannou hru Hradce. Veselý dlouho držel čisté konto, ale gól z přečíslení dva na jednoho z hole Radka Krska mu ho v 53. minutě pokazil – 1:4.

O necelou půlminutu později se však opět radovali hokejisté Hradce Králové. Na modré čáře napřáhl Jan Kulhánek a nekompromisní dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:5. Poté se již stav nezměnil, Královští lvi tak z podhůři Krkonoš přivezli další tři body a zůstávají nadále stoprocentní.

Jan Kulhánek: Pomohly nám první dvě branky

Honzo, mohl bys zhodnotit váš pátý zápas v soutěži?

Zápas byl velice těžký. Měli jsme ještě v hlavách přípravné utkání, které jsme prohráli, a chtěli jsme to odčinit, což se nám povedlo. Hrál se svižnější hokej, ve kterém si myslím, že rozhodčí ze začátku přehlédl nějaké fauly. Pak se to ale změnilo a i když se začalo trochu přiostřovat, nepřešlo to v nějaké šarvátky. Pomohlo nám, že jsme vstřelili první dvě branky, které nám daly klid a utkání jsme bez problémů dotáhli do vítězného konce.

Můžeš popsat svůj gól, kterým jste uzavřeli skóre na 1:5?

Bylo to v přesilovce. Snažili jsme se ji sehrát dole, kde jsme se ale nedostávali k zakončení. Tím pádem se to pořád vracelo ke mně na modrou. Pavel Hlavatý mi dal nádhernou přihrávku, zatáhnul jsem puk na střed a vystřelil. Brankář nic moc neviděl a skončilo to v levém horním růžku.

V neděli sehrajete na domácím ledě utkání s Táborem, který je v tabulce jen těsně za vámi. Co od tohoto souboje čekat?

Tábor je zákeřný soupeř, který hraje tvrdý hokej. Myslím, že týmy jsou teď trochu nevyrovnané, přijde mi, že outsideři si zatím vedou dobře. Mezi ně patří i Tábor. My ho ale rozhodně nepodceníme a chceme vyhrát!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 1 0 1 1 0
Lukáš Bezděk 0 0 0 -1 0
Pavel Hlavatý 0 1 1 2 0
Drahoš Jebavý 1 1 2 2 0
Lukáš Kastner 0 0 0 0 12
Jan Kulhánek 1 2 3 2 0
Martin Matějček 1 0 1 1 4
Lukáš Nedvídek 1 1 2 1 0
Ondřej Novotný 0 0 0 2 0
Tadeáš Ouzký 0 0 0 0 0
Michal Procházka 0 1 1 1 0
Dominik Rejl 0 0 0 1 2
Daniel Souček 0 0 0 -1 2
Matěj Suk 0 0 0 0 2
Daniel Šeps 0 0 0 -1 0
Jan Tvrdík 0 0 0 0 0
Josef Wolf 0 0 0 -1 2
Lukáš Žemlička 0 1 1 1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 25 1 24 96,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové):
Utkání jsme začali dobře, povedlo se nám vstřelit dva rychlé góly. Ve druhé třetině měl soupeř tři šance, ty ale pochytal náš brankář. V poslední části jsme už drželi puk na hokejkách a měli utkání pod kontrolou.

Fotogalerie