Zápasy
st 12.10.2005 | Daniel Višňák

Energetici se sice na výhru nadřeli, ale důležité tři body zůstávají na východě Čech

Poslední tým, se kterým se ještě hradečtí hokejisté v letošní sezóně nepotkali byl Jindřichův Hradec. Ten dorazil na východ Čech s čerstvou novou posilou v brance a to Petrem Ježem, který po dvě třetiny dělal domácím útočníkům veliké starosti, když ani jednou neinkasoval a držel tak bezbrankový stav 0:0. Překonat výborného gólmana hostů se podařilo až ve 42. minutě Martinu Kašíkovi, ale když Energetici neproměnili v polovině závěrečné části hry trestné střílení, vyrovnal prakticky hned z další akce na ledě jindřichohradecký Vomela. Hradec Králové naštěstí o necelou minutu později znovu vedl zásluhou Martina Koudelky a výhru domácích pečetil při power-play Jaroslav Roubík.

První třetina příliš hokejové krásy pro oko diváka nepřinesla, asi nejzajímavější byla její devátá minuta, to nejprve nastřelil hradecký kapitán Jaroslav Roubík pravou Ježovu tyč, aby pak hned z protiútoku po zaváhání domácí obrany ujel do sóla jindřichohradecký Tomáš Mertl, ale hradeckého brankáře Tomáše Duška nepřekonal. Když se následně neujaly ani početní výhody domácího týmu, skončila první dvacetiminutovka bezbrankovou remízou.

Ve druhých dvaceti minutách se obraz hry příliš nezměnil, dvakrát ale měl velmi blízko ke vstřelení úvodního gólu zápasu Daniel Volráb, ten však ale ani z jedné šance výborného brankáře Ježe nepřekonal. Hosté měli ke gólu ještě blíže ve 35. minutě, Dušek s vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí jindřichohradeckou šanci zneškodnil. Závěr třetiny dohrávali stejně jako u té předešlé domácí v početní výhodě, dobrou pozici si vypracoval před brankovištěm Patrik Fořt, ale ani on Ježe nedokázal prostřelit, brankář Vajgaru už sice ležel na ledě, ale hradecký útočník nezamířil přesně mezi jeho tři tyče.

Lepší vstup do třetí třetiny než, který se povedl hradeckým hráčům si Energetici nemohli snad ani přát. Už v její druhé minutě dostal přesnou přihrávku od Romana Vondráčka na hůl Martin Kašík, se zakončením se neukvapil, počkal si až Jež bude na ledě a tvrdou střelou poslal domácí do jednobrankového vedení. To ale Energetici museli bránit zuby nehty, Jindřichův Hradec byl velmi nebezpečný, těžil hodně z nepřehledných skrumážích před Duškovým brankovištěm. Když v 53. minutě bylo nařízeno po faulu na ujíždějícího Patrika Fořta trestné střílení, vypadalo to nadějně. Roman Vondráček ale svého bývalého spoluhráče z Plzně Petra Ježe nepřekonal a prakticky hned z další akce na ledě hosté vyrovnali. Tečovaná střela obránce Vomely skončila v Duškově kleci a s domácím to vypadalo velmi špatně. Za necelou minutu bylo ale zase vše jinak, Martin Kašík, po utkání zcela po zásluze vyhlášený jako nejlepší hráč zápasu vybídl ke skórování milimetrovou přihrávkou Martina Koudelku, jenž v 54. minutě poslal královehradecké znovu do těsného vedení. Jindřichův Hradec ale bojoval až do posledních sekund zápasu, právě v té poslední inkasovali hosté třetí gól z hole východočeského kapitána Jaroslava Roubíka, který dal výsledku střelou do prázdné branky konečnou podobu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jan Blanár 0 1 1 0 0
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 0 0 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 0 0 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Martin Kašík 1 1 2 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 1 2 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Petr Suchý 0 0 0 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Lukáš Valko 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 2 2 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 60 34 1 33 97,06 0 0

Ohlasy k utkání

Ladislav Kolda (hlavní trenér Hradce Králové)
Očekával jsem, že dnešní utkání bude mít trošku jiný průběh, bude hokejovější hlavně z naší strany. Bohužel, i přesto, že jsme se na zápas s Jindřichovým Hradcem snažili soustředit už od pondělka, hra se nám nedařila, byli jsme zbytečně nervózní, ustrašení. Určitě jsme ale rádi, že jsme utkání, které nebylo určitě pro oko diváka lahůdkou dokázali vyhrát, což je hodně důležité. I tyto zápasy se hrají.

Jindřichův Hradec se k utkání odmítl vyjádřit.

Fotogalerie