Zápasy
st 9.11.2005 | Daniel Višňák

Olomouc se na osmém místě udržela, porazila Hradec 4:2

Do přímé bitvy o osmé místo vstoupili hradečtí lépe než domácí Olomouc, už ve druhé minutě vedli zásluhou Martina Koudelky, Mora ale během úvodních dvaceti minut dokázala překonat hradeckého brankáře Duška dvakrát, čímž průběh otočila. V prostřední části měl na své holi vyrovnání zkušený Koudelka, ale výborného Žigardyho nepřekonal a tak udeřilo na druhé straně z hole Metličky. Energetici vykřesali jiskřičku naděje hned na začátku třetí třetiny po gólu kapitána Roubíka, ale ve 46. minutě znovu prohrávali o dvě branky. Olomouc využila svou přesilovou hru Křížem. Domácí si následně svůj náskok už pohlídali a vyhráli tak ve velmi důležitém zápase 4:2.

Hradečtí hokejisté měli do utkání velmi dobrý vstup, už ve druhé minutě je poslal do vedení Martin Koudelka, ten nejprve vyhrál buly, vyměnil si se spoluhráči puk, najel si před branku a táhlým bekhendem překonal brankáře Žigardyho. Domácím se ale podařilo záhy vyrovnat a to když proměnil svůj únik taktéž bekhendovou střelou kanonýr domácích Milan Ministr. Energetiky vyrovnávací branka zaskočila, o to více znervózněli, když v 11. minutě lovil ze své sítě brankář Dušek po nechytatelné dělovce Jakuba Čuříka puk podruhé. Hosté se postupně vymanili z tlaku Olomouce, ale brankáře Žigardyho se jim už do konce třetiny překonat nepodařilo.

V prostřední části hry se přelévala hra ze strany na stranu, na gólové šance i na branky v ní ale vyhráli znovu domácí. Ti mohli jít nejprve do dvoubrankového vedení po zaváhání Tomáše Duška při rozehrávce, to se jim však nepodařilo. Za chvíli napravil svou předchozí chybu Dušek při olomouckém přečíslení, když zlikvidovav skluzem další jistý gól hanáků, tentokrát ho měl na holi Smejkal. Hned z hradeckého protiútoku mohli ale hosté vyrovnat, přihrávka Martina Vágnera si našla před olomouckou brankou zcela volném Martina Koudelku, střelec prvního gólu Energetiků si Žigardyho pohybem těla položil na led, s pukem si zakvedlal, ale v rozhodující chvíli však domácího gólmana nepřehodil. Do třetice se už ale domácím skórovat podařilo, chvíli po jejich přesilové hře si najel do hostujícího pásma Pavel Melička, napřáhl a nechytatelnou bombou poslal Olomouc do vedení 3:1, to platilo i po čtyřiceti minutách středečního zápasu.

I do závěrečné části hry vyšel vstup ideálně hostům, už po 12. vteřinách se prosadil před Žigardym dorážející Jaroslav Roubík a Hradec byl znovu v zápase. Na rozdíl dvou gólů ale odskočili olomoučtí svému soupeři znovu ve 46. minutě, v době, kdy využili svou poprvé v zápase svou přesilovou hru, na modré napřáhl Josef Slaninák a Dušek našel puk až v brance. Hradečtí trenéři zareagovali na tuto situaci výměnou brankářů, do hradecké klece nastoupil tedy Vladislav Koutský. Hosté se snažili o vstřelení kontaktní branky seč mohli, to se jim ale už nepodařilo. V době jejich posledního náporu, dvě a půl minuty před koncem řádné hrací doby poslal rozhodčí Tomáše Kolafu na trestnou lavici za údajný nafilmovaný pád, což vzalo hradeckým poslední naději na snížení a tak odjeli z Olomouce poraženi 4:2.

Příští kolo sehrají Energetici v pondělí na domácím ledě proti vedoucímu Ústí nad Labem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Aleš Černý 0 0 0 0 0
Richard Diviš 0 1 1 0 0
Petr Domin 0 0 0 0 0
Patrik Fořt 0 1 1 0 0
Jiří Hendrich 0 0 0 0 0
Tomáš Kolafa 0 0 0 0 0
Martin Koudelka 1 0 1 0 0
Tomáš Linhart 0 0 0 0 0
Petr Mocek 0 0 0 0 0
Michal Nedbálek 0 0 0 0 0
Ondřej Potůček 0 0 0 0 0
Petr Přeučil 0 0 0 0 0
Jaroslav Roubík 1 0 1 0 0
Pavel Suchý 0 0 0 0 0
Jan Šeda 0 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0 0
Lukáš Valko 0 0 0 0 0
Daniel Volráb 0 0 0 0 0
Roman Vondráček 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Dušek 46 32 4 28 87,50 0 0
Vladislav Koutský 14 6 0 6 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Tomášek (hlavní trenér HC Olomouc):
Nás naopak gólman dnes podržel. Ze zápasu jsme měli dost velký strach, což bylo oprávněné, Hradec nehrál vůbec špatně, dopředu jsme věděli, že Energetici odehráli dobré zápasy, že dovedli zápas otočit. Navíc jejich styl a rozestavení 2-1-2 nám vůbec nevyhovuje, mají solidní silné obránce, je těžké je přetlačit. Hráčům musím poděkovat, za bojovnost, za chuť hrát, sáhli si až na dno, myslím, že zápas budou dost cítit. Utkání sice hokejově místy nebylo příliš pěkné, ale my jsme potřebovali hlavně body. Taky si musíme trošku odpočinout, nyní máme dva dny na regeneraci, potřebujeme se dát dohromady, za parádní tři body jsem vděčný.

Ladislav Kolda (hlavní trenér HC VČE Hradec Králové):
Zápas jsme neodehráli podle svých představ, udělali jsme spoustu chyb, zejména v obraně. Ani gólman nás dnes nepodržel, já tohle nikdy neříkám, ale prostě dnes jeho výkon nebyl dobrý. Už po prvním góle jsem přemýšlel, jestli rána bekhendem byla nechytatelná, možná i obránce mohl lépe zasáhnout, ale hlavně brankář se zdál nervózní, ale po druhém góle jsem chtěl střídat. Druhý brankář už se připravoval, ale od střídání jsem upustil. To byla možná chyba, chtěli jsme střídat, ale nebyli jsme rozhodní. Vydrželi jsme to a nakonec jsme střídali až po čtvrté brance. Doma jsme odehráli solidní utkání proti Chomutovu, byl to dobrý výsledek i dobrý hokej, ale venku tohle prostě nedokážeme zopakovat a to nás vždy stojí body.

Fotogalerie