Zápasy mládeže
pá 13.3.2015 | Radek Kozel, Lukáš Štěrovský

Junioři pokračují tam, kde ve čtvrtfinále skončili – Vary si z Hradce odvezly devítku!

Zápasové menu

Co mají společného první čtvrtfinálový a semifinálový zápas letošního ročníku Ligy juniorů? Přece devět gólů v síti hradeckého soupeře! Po Vsetínu si svůj díl z metropole východních Čech odvezli taktéž hokejisté Karlových Varů "B", kteří se, na rozdíl od předcházejícího moravského protivníka, dokázali dvakrát prosadit, navíc se již po třinácti vteřinách dostali do vedení. Pak už ale úřadovali jen Hradečtí.

Gól po 13 vteřinách či přesilovka 5 na 2!

Tak takový začátek si Lvi rozhodně nepředstavovali. Již po 13 vteřinách utkání se prosadil karlovarský kapitán Josef Klíma, když nadvakrát propasíroval kotouč za záda brankáře Veselého – 0:1. Východočechy obdržená branka probrala a tlačili se za vyrovnáním. A to se jim také povedlo, neboť v 6. minutě vyrovnal střelou z mezikruží Lukáš Nedvídek – 1:1.

V hradecké FORTUNA aréně však bylo ještě veseleji, to když domácí Aleš Krátoška střelou do odkryté klece využil hned první přesilovku v utkání – 2:1. Kuriózní situace nastala v samotném závěru úvodního dějství, kdy hráli hosté přesilovku 5 na 3. Domácí hráč přišel o hokejku a hrálo se tedy 5 na 2! Ani to však Západočechům k vyrovnání nepomohlo a tak zůstalo skóre již nezměněné.

Lvi přidali dalších pět branek

Do druhé třetiny vstoupili svěřenci trenéra Aleše Krátošky podstatně lépe než do úvodního dějství a karlovarského brankáře zasypali několika nebezpečnými střelami, z nichž se ujala střela Aleše Krátošky, syna hlavního trenéra, který ranou od mantinelu zvýšil na 3:1. Po krásné nahrávce Krátošky zakončil do prázdné branky Ondřej Kovářů – 4:1.

A bůra zkompletovali hradečtí mladíci již ve 27. minutě, když se do odkryté klece prosadil Michal Procházka – 5:1. Hráči z lázeňského města se spoléhali především na brejky a po jednom takovém snížil na 5:2 dorážející Marek Dimitrov. Za neutuchajícího skandování domácích fanoušků Hradečtí přidali v přesilové hře šestou branku, to když zvýšil z kruhu střílející Martin Matějček – 6:2.

Východočeši předváděli i nadále parádní hokej. Navíc ve 34. minutě vsítil další gól Michal Procházka, to když si pohrál s karlovarskou obranou a následně i brankářem a stanovil tak stav po dvou třetinách na 7:2. Po sedmé inkasované brance hosté vystřídali brankáře, Frčka nahradil Harakal.

Hradec si vítězství pojistil dalšími dvěma góly

Od úvodních minut závěrečného dějství se Východočeši usídlili před brankou Varů, z čehož rezultovala osmá branka v karlovarské síti, kterou vsítil dorážející Lukáš Nedvídek – 8:2. Západočeši se do šancí dostávali velice sporadicky, navíc když už se jim příležitost ke snížení přeci jen naskytla, podržel svůj tým František Veselý, tak jako při průniku karlovarského útočníka ve 48. minutě.

Lvi i nadále kontrolovali průběh utkání a snažili se o navýšení svého náskoku. Dvojka v karlovarské brance Harakal však předváděl výborné zákroky! Již v 58. minutě však nestačil na dělovku Lukáše Nedvídka z mezikruží, který tak zkompletoval hattrick – 9:2. A protože v samotném závěru utkání zůstala přesilová hra Východočechů nevyužita, zůstala stav utkání již nezměněn.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Martin Bartoň 0 0 0 0 2
Petr Dudák 0 0 0 0 0
David Gančarčík 0 1 1 3 0
Lukáš Hercig 0 0 0 0 2
Lukáš Kastner 0 0 0 1 0
David Košař 0 0 0 0 0
Ondřej Kovářů 1 1 2 1 0
Patrik Kratochvíla 0 0 0 0 0
Aleš Krátoška 2 2 4 2 0
Marek Malinský 0 0 0 0 0
Martin Matějček 1 2 3 3 0
Patrik Miškář 0 0 0 0 0
Lukáš Nedvídek 3 3 6 3 2
René Piegl 0 1 1 1 0
Karel Plášil 0 2 2 3 2
Michal Procházka 2 3 5 2 4
Jan Skála 0 0 0 1 0
Aleš Suda 0 0 0 0 0
Vlastimil Šeda 0 0 0 0 0
Jiří Uhlík 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
František Veselý 60 15 2 13 86,67 0 0

Ohlasy k utkání

Aleš Krátoška (Mountfield HK):
Po začátku utkání, kdy jsme po 13 vteřinách dostali gól, v nás trošku hrklo. Nicméně poté jsme rychle srovnali a do konce třetiny jsme ještě navýšili náskok a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli. Samozřejmě šancí ke skórování bylo ještě více, bohužel jsme je neproměnili. Stav série je nyní 1:0 a my se musíme připravit na neděli, kdy jedeme do Sokolova, kde budeme chtít potvrdit postup (pozn. redakce – tým HC Energie Karlovy Vary „B“ hraje svá domácí utkání v Sokolově).

Milan Čejka (HC Energie Karlovy Vary "B"):
Měli jsme v dnešním zápase zhruba o dva a půl roku věkově mladší tým, než měl Mountfield. Navíc soupeř může v tomto složení bez problémů fungovat i v extralize juniorů, kam si myslím, že také letos postoupí. Hodnotit utkání je velice těžké, neboť dnes to byla hra kočky s myší.