Zápasy mládeže
út 16.8.2016 | Lenka Jonešová

Starší dorostenci si poradili s Hanáky i podruhé! Olomouc rozdrtili vysoko 7:1

Zápasové menu

Úterní podvečer patřil hradeckým starším dorostencům. Ti se v přátelském utkání utkali, již podruhé, s celkem Olomouce. Hradeckým se parádně vyvedla první třetina, po které si domácí odnášeli již čtyřbrankové vedení. V nastoleném tempu pokračoval Mountfield i ve druhé a třetí části, a zaslouženě tak vybojoval konečné vítězství 7:1. Hattrickem se na vysokém přídělu branek podílel útočník Miroslav Havelec.

Vydařenou třetinu Hradec korunoval čtyřmi góly

Pouhých osm dní uběhlo od posledního přátelského utkání s Olomoucí. V úterním zápase se celek z Hané utkal s týmem Mountfieldu znovu, tentokrát však na hradeckém ledě. Začátek utkání se nápadně podobal tomu předešlému. Hradečtí se od začátku drželi na puku a jejich útočná snaha byla již ve třetí minutě hry oceněna úvodním gólem zápasu, o který se postaral Miroslav Havelec – 1:0.

Jen o pár minut později se hosté provinili nedovoleným zákrokem a celek Mountfieldu se radoval znovu. Po přesné přihrávce od Mašína se trefil narozeninový oslavenec Martin Štohanzl – 2:0. Hradečtí udávali tempo hry i v následujících minutách, výjimkou byl únik Davida Kalače, který však na Dvořáka v bráně nevyzrál. Když poté ještě přidal svůj druhý gól v utkání Miroslav Havelec a ve dvacáté minutě Patrik Mašín, odcházelo se do kabin za stavu 4:0.

Hradečtí přidali pátý gól do olomoucké sítě

I ve druhé dvacetiminutovce si více šancí vypracovali domácí. V pětadvacáté minutě mohlo opět zaúřadovat duo Štohanzl – Mašín, olomoucký muž v masce však vystavil jejich šanci stopku. Olomoučtí mohli hnout se skóre utkání, když byl vyloučen Jonáš. Kohoutům se sice dařilo držet domácí mužstvo v obranné zóně, na stoprocentního Dvořáka mezi třemi tyčemi však recept najít nedokázali.

V polovině utkání došlo ke změně gólmanů na straně hostí, do branky se postavil Galuška. Ani ten však neudržel stoprocentní úspěšnost zákroků, když ho chvíli před sirénou oznamující konec druhé části překonal Václav Maršík – 5:0. Do poslední periody tak šli domácí hráči s pohodlným pětibrankovým náskokem.

Čestný gól Hanáků na zvrat utkání nestačil

Aktivnější vstup do třetí třetiny měli hosté, ani Spatharisova střela se však neujala. Na druhou stranu kluziště mířil Pohl, střelu od modré čáry mu ale zblokoval jeden z olomouckých obránců. Následně si tutovku vytvořil Vosátko, tváří v tvář hradeckému strážci svatyně ale neuspěl. A úspěšný nebyl ani Skopal, jehož střela skončila ve Dvořákově náručí.

V padesáté třetí minutě se ale předvedl perfektní sérií zákroků Galuška, který zastavil několik vyložených šancí hráčů Mountfieldu, kteří ne a ne trefit prázdnou bránu. Jenže když se touše opět zmocnila dvojice Štohanzl – Mašín, byl už Galuška bezmocný. Patrik Mašín zvyšoval již na 6:0.

Hradec úřadoval i vzápětí, když hattrick utkání vstřelil Miroslav Havelec – 7:0. Jenže i Olomoučtí se dočkali čestné branky, když Dvořáka poprvé v utkání prostřelil Daniel Paťava – 7:1. I přes inkasovanou branku drželi Hradečtí hosty z Olomouce pod tlakem, Galuška v bráně předváděl jeden zákrok za druhým a jen díky němu utkání skončilo „pouze“ 7:1.

Ohlasy k utkání

Libor Pivko (Mountfield HK):
Je super, že jsme vyhráli, ale stále tam jsou věci, které je potřeba zlepšit, a na kterých musíme v tréninku zapracovat. Máme nějaký daný systém, který se snažíme hrát, jelikož se chceme prezentovat celoplošnou aktivní hrou po celém hřišti. Asi sedmnáct vteřin do konce jsme ještě odvolali gólmana, jelikož je to příprava a my musíme zkoušet všechny varianty, které mohou nastat.