Zápasy mládeže
ne 4.9.2016 | Martin Voltr

Druhý triumf na domácím ledě. Mladší dorostenci vynulovali silný Liberec

Zápasové menu

Úvodní týden extraligových soutěží se hradeckým mládežníkům povedl víc než dobře. Na domácím ledě byli zcela stoprocentní, přičemž mladší dorostenci vyhráli oba zápasy před vlastními fanoušky. Po nováčkovi z Tábora porazili také nebezpečný Liberec, a to dokonce bez inkasované branky! Pro vítězství 4:0 si došli především větší efektivitou, naopak všech 25 střel soupeře pochytal výborný Denis Vacek, jenž mohl v hradeckém dresu oslavit své první čisté konto.

Skóre otevřel z dorážky hradecký kapitán

Oba dva týmy patří v extralize mladšího dorostu dlouhodobě k tomu nejlepšímu, oba dva také vyhráli své úvodní duely. Domácím se dostávalo hůř do tempa, a to vlivem prvního vyloučení ve čtvrté minutě. Pak ale převzali nad hrou kontrolu a první gólovku měl po Morongově pasu Síla, ovšem jeho bekhendovou kličku vychytal betonem liberecký Pavel Čajan.

Ještě o něco blíž vedoucí trefě byli v 15. minutě Bílí Tygři. Sám před Denisem Vackem už stál Jiruš, v dalším střídání netrefil odkrytnou klec Cikhart a hradecký brankář měl štěstí i po následujícím velkém závaru. Ovšem potom si vzala slovo první formace domácích. Své střídání notně přetáhla, ale celou dobu svírala soupeře v pásmu, až se Řehákova střela odrazila od zadního plexiskla k Petru Popplovi, a ten ji okamžitě dorazil do brány – 1:0!

Domácí trestali nevyužité šance Liberce

Ve druhé třetině mladíci Mountfieldu svůj náskok ještě zvýraznili, i když ruku na srdce, nemuselo tomu tak být. Atraktivní pasáž rozehrála přesná trefa Daniela Šedivého, k němuž doputoval puk po nahození Marka Peldy – 2:0. Šanci na snížení pak neproměnil Drábek a vzápětí se do protiútoku vydal hradecký Martin Soukup, ovšem sám před brankářem přestřelil.

Ani jednomu z týmů se pak nepodařilo využít přesilovku, ale byl to Liberec, kdo dokázal soupeře víc zatlačit. Svoje kvality tak musel prokázat Denis Vacek. Tváří v tvář vychytal Jakuba Rychlovského, společně s obětavými spoluhráči přestál i nápor před koncem prostřední části.

A Tygři toho museli obzvlášť litovat, protože poslední minutu si pro sebe zase vyhradil elitní útok domácích. Petr Poppel se ve středním pásmu famózně vyhnul soupeři, našlápl a v přečíslení našel Vojtěcha Sílu, který svou kličkou poslal bezmocného Čajana do bufetu. Fanouškům nezbylo než smeknout, protože tohle byla prostě paráda! Do sirény navíc chybělo jen deset sekund – 3:0.

Naděje hostů ukončilo pětiminutové oslabení

Severočechům i po přestávce vydržela snaha z druhé třetiny. Jenže za snahu se extraligové body nerozdávají. Hradečtí během jejich aktivity čekali především na brejky, dočkal se Lukáš Petržílka, ale jeho sólo vytáhl Čajan těsně vedle branky. Domácí čahoun si náladu spravil alespoň dvojicí nekompromisních hitů. Ve 48. minutě zase neuspěl v přečíslení dva na jednoho Matěj Morong.

Šance na jakýkoli úspěch se libereckým šelmám prakticky rozplynula, když do sprch odešel za sekání Vojtěch Strnad. Mountfield v pětiminutové přesilovce spíš jen kontroloval náskok, až chvíli po jejím skončení se prosadil počtvrté. Naarovu střelu ze záporného úhlu velmi chytře odrazil o gólmana Jan Jušta a bylo definitivně jasno – 4:0.

Liberec nedokázal skórovat ani v závěrečné přesilovce pět na tři. Svůj vynikající výkon podtrhnul Denis Vacek a poslední zářný okamžik zápasu patřil Vojtěchu Sílovi, který obětavě lehl do rány ve chvílích největšího libereckého náporu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Heligr 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 2 0
Šimon Junek 0 0 0 2 0
Jan Jušta 1 0 1 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Matěj Morong 0 0 0 2 0
Tomáš Müller 0 0 0 0 2
Jakub Myška 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 1 1 1 0
Martin Nedomlel 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 2 2 2 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Lukáš Petržílka 0 0 0 1 0
Petr Poppel 1 1 2 2 6
František Řehák 0 1 1 1 0
Vojtěch Síla 1 0 1 2 0
Martin Soukup 0 0 0 0 4
Daniel Šedivý 1 1 2 2 2
Vojtěch Záliš 0 1 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 25 0 25 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Do utkání jsme vstoupili aktivně, první třetinu jsme odehráli to, co jsme si řekli v šatně. Prvních deset minut druhé třetiny ještě bylo slušných, ale rozhodila nás naše přesilová hra, kterou hrála první pětka. Odehráli jsme ji špatně. Od té doby nám kotouč odskakoval od hokejek a nebylo to to pravé ořechové. Dali jsme ale gól na 3:0, tím jsme Liberec trochu přibrzdili. To samé i ve třetí třetině. Musím říct, že soupeř v ní byl lepším týmem, ale my jsme zase dali gól na 4:0 a dovedli utkání do vítězného konce. Podržel nás gólman, podal dobrý výkon.

Milan Plodek (TJ Bílí Tygři Liberec):
Celkově zápas hodnotím velmi pozitivně, byl dobrý. Hradci samozřejmě gratuluju k výhře, dokázal se prosadit, zatímco my bohužel ne. Hokej se hraje na góly. Ale byl to pěkný zápas, dobře odehraný z obou stran a líbil se mi. Myslím, že naše skupina bude letos hodně vyrovnaná a o čtyřku bude boj. Hradec do ní podle mě určitě bude patřit, Pardubice, uvidíme jak Budějovice. Těžko říct.