Zápasy
ne 1.10.2017 | Lenka Jonešová

Skvělý závěr zajistil Hradci výhru! Mountfield zásluhou Červeného porazil Boleslav

Hodit za hlavu dvě prohraná utkání z posledních kol a ukořistit body na domácím hřišti. To byl cíl hradeckých hokejistů do nedělního duelu s Mladou Boleslaví. V hradecké ČPP Aréně si diváci na první gól počkali pořádně dlouho. Až ve 34. minutě otevřel skóre hostující Musil, a Mountfield tak musel dohánět gólovou ztrátu. To se mu po velkém snažení povedlo až v 53. minutě, kdy rozradostnil fanoušky Blaž Gregorc. Když navíc o čtyři minuty později vsítil vítěznou branku Rudolf Červený, mohli Hradečtí oslavovat výhru 2:1.

Vrátit se zpět na vítěznou vlnu chtěli hokejisté Mountfieldu v nedělním utkání proti Mladé Boleslavi. V jejím se dresu se navíc také poprvé na hradeckém ledě představil jako soupeř, všem fanouškům dobře známý, útočník Tomáš Knotek.

Hradečtí Boleslav přestříleli, Maxwella ale nepřekonali

Utkání nezačalo nijak zostra, oba týmy do něj vstoupily se zabezpečenou obranou. Po vzájemném oťukávání už ale musel předvádět svůj brankařský um kanadský gólman Maxwell, když čelil nebezpečně najíždějícímu Dominiku Graňákovi. Jeho střela z mezikruží ale skončila jen ve vyrážečce připraveného muže v masce.

Jen o pár sekund později se na druhé straně jal vyzkoušet pozornost Rybára jeho bývalý kolega Tomáš Knotek. Jeho střela však skončila vysoko nad klecí hradeckého brankáře. Poté už ale dostali hosté příležitost ke skórování, když si po Cibulskisově faulu zahráli v početní výhodě. V té se jim však nepodařilo výrazněji ohrozit hradeckou klec a diváci si tak na úvodní branku duelu museli počkat i nadále.

Hra se přelévala z pásma do pásma, ale ani jeden z aktérů nedělního střetnutí nedokázal rozsvítit červené světlo za některou z branek. Dobrý pokus měl a holi Graňák, ale do jeho střely vložil Maxwell včas svůj levý beton. Jenže rozdávání trestných minut pokračovalo i nadále. V závěru to byli Hradečtí, kteří mohli vstřelit gól do šatny. Ani oni však nebyli úspěšní a po prvních dvaceti minutách se tak hrálo za nerozhodného stavu.

Čekání na gól ukončil ve 34. minutě Musil

Ani úvod druhé dvacetiminutovky vstřelenou branku nepřinesl. Nespočet vypracovaných šancí však ano. Nejprve stál tváří v tvář Rybárovi Musil, proti jeho střele ale zasáhl hradecký strážce svatyně betonem. Následně bylo pořádné horko boleslavskému gólmanovi, na kterého mířila sprcha střel. Nadvakrát se snažil puk do klece dostat Köhler, jehož následoval Dragoun. Ani jeden z Hradeckých však Maxwella nepřekonal.

Po velkém náporu se ale znovu ozvala píšťalka rozhodčího, která poslala Graňáka na lavici hanby. Jedinou větší akcí, kterou si během početní výhody Mladoboleslavští vypracovali, byla střela Holíka, kterou však Rybár dobře viděl. Hra v pěti poté měla podobný nádech jako v úvodu periody. Na obou stranách bylo k vidění několik slibných šancí, které však ve všech případech zlikvidovali strážci brankovišť.

Jenže to se ve čtyřiatřicáté minutě změnilo. Stříteský totiž získal puk ve vlastním obranném pásmu, kde zkušeně našel na modré čáře najíždějícího si Pavla Musila, jenž chladnokrevně překonal Rybára – 0:1. Těsně před koncem třetiny bylo domácím pořádné horko. Odraženou střelu jednoho z hostujících hráčů rukou odpálil Šimánek, za což bylo nařízeno trestné střílení, jehož se ujal Holík. Ten ale mířil vysoko nad bránu a skóre se neměnilo.

Červený rozhodl o výhře 3 minuty před koncem

Nástup do třetí periody se nápadně podobal tomu v první. Nikterak ostré tempo a vlažný přechod z pásma do pásma. Obraz hry mírně narušilo až další vyloučení, kdy byl po faulu na Cibulskise vyloučen Holík, jenž navíc vyfasoval i osobní trest. Jen co byli Boleslavští kompletní, vylučovalo se znovu a Hradečtí tak znovu hráli v početní výhodě. Nejblíže vyrovnání v ní byl Gregorc, ale ani on Hradeckou nemohoucnost neukončil.

V druhé půli už ale více tlačili hosté, kteří nebezpečně ohrožovali Rybára. Nejprve se pokoušel najít skulinku mezi jeho betony Klepiš, následně po obkroužení klece Valský. Hradecký gólman ale svými zákroky držel naděje svého celku. Domácím však utíkal čas, a tak se snažili překonat Maxwella ze všech možných pozic.

To se jim vyplatilo a v padesáté třetí minutě konečně ukončil hradecké čekání na úvodní branku svého celku Blaž Gregorc, jenž na modré napřáhl a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. A to nebylo všechno. Jen o čtyři minuty později totiž propukla euforie hradeckých fanoušků podruhé. Ke kotouči se totiž dostal Rudolf Červený, jenž prudkou ranou propálil Maxwella – 2:1. Hosté ještě v závěru zkusili hru bez gólmana, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Hradečtí tak vybojovali vítězství 2:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jaroslav Bednář 0 0 0 0 0
Oskars Cibulskis 0 1 1 0 2
Lukáš Cingel 0 0 0 -1 0
Zdeněk Čáp 0 0 0 0 0
Rudolf Červený 1 0 1 0 0
Michal Dragoun 0 0 0 0 0
Jaroslav Dvořák 0 0 0 0 0
Dominik Graňák 0 0 0 -1 2
Blaž Gregorc 1 0 1 0 0
Richard Jarůšek 0 0 0 -1 0
Bedřich Köhler 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 1 1 0 0
Roman Kukumberg 0 0 0 -1 0
Filip Pavlík 0 1 1 -1 0
Martin Pláněk 0 0 0 0 0
Jiří Šimánek 0 0 0 0 0
Lukáš Vopelka 0 0 0 0 0
René Vydarený 0 0 0 0 0
Tomáš Zigo 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Patrik Rybár 60 24 1 23 95,83 0 0

Ohlasy k utkání

Tomáš Martinec (Mountfield HK):
Do zápasu jsme vstoupili aktivně, v první třetině ale ovlivnily průběh špatně sehrané přesilovky. Měli jsme pět na čtyři i pět na tři, kdybychom dali gól a trochu se uklidnili, myslím, že by zápas vypadal jinak. Nedali jsme ale nic a ve druhé třetině po naší obrovské chybě při střídání dostali gól. Pak se projevila naše nepohoda a nervozita, od té chvíle jsme si pořádně nepřihráli a zápas se vyvíjel špatně. Ve třetí třetině jsme se ale, řekl bych nesmírnou bojovností, do utkání dostávali. Měli jsme spoustu přesilovek, které se nám celý zápas nedařily, nakonec se nám ale podařilo v nich skóre otočit a vyhrát. Hráčům bych chtěl poděkovat za bojovnost a byť všichni vidíme, že výkon není takový, jaký bychom si představovali, za vítězstvím si šli a nakonec se nám se štěstím podařilo vyhrát.

Patrik Augusta (BK Mladá Boleslav):
Řeknu to krátce, jsme zklamaní z výsledku. Celé utkání jsme odpracovali, při hře pět na pět soupeři skoro nic nedovolili. Rozhodlo sedm přesilových her soupeře.



Fotogalerie