Zápasy
pá 4.8.2017 | Lenka Jonešová

Další bod navíc pro Hradec! Po dramatickém závěru porazil Jižní Koreu 4:3 v prodloužení

Zápasové menu

Divácky atraktivní utkání bylo v pátek podvečer k vidění na hradeckém zimním stadionu. Proti domácímu celku Mountfieldu se totiž představila houževnatá Jižní Korea, která po pomalejším rozjezdu duel ještě pořádně zdramatizovala. Třemi góly totiž otočila vývoj zápasu a mohlo být rozhodnuto. Jenže Jarůšek nejprve v 57. minutě přesně mířenou střelou vyrovnal a Šimánek v následném nastavení znovu překlopil misky vah na stranu Hradeckých, když vystřelil bonusový bod a výhru 4:3. Poprvé v hradeckém dresu se při tom představil Dominik Frodl.

Druhé představení ve dvou dnech měli na svém programu hradečtí hokejisté v rámci Mountfield Cupu. Ti se od 18 hodin postavili exotickému soupeři z Jižní Korei, jenž je pro mnohé na turnaji velikým překvapením.

Úvod exotického utkání branku nepřinesl

Do hradecké branky se poprvé v hradeckém dresu postavil Dominik Frodl, jenž si připsal první zákrok ve třetí minutě. Hradečtí nebezpečně obklopovali branku hostujícího celku, pěknou šanci si vypracoval Jarůšek, který však tváří v tvář Daltonovi neuspěl. A byli to znovu domácí, kteří o několik chvil později téměř zvedali přítomné fanoušky ze sedaček.

Radovan Pavlík přesným pasem vyzval ke skórování novice Vopelku, jenž však nedokázal Daltonovi najít skulinku mezi betony. Během první dvacetiminutovky se hra přelévala ze strany na stranu, oba gólmani však vždy dokázali sklepnout betony včas a drželi si čisté konto.

Za zmínku stojí šance Kima Sang Wooka z devatenácté minuty, kdy se jeho střelecký pokus odrazil od brusle jednoho z bránících hradeckých hráčů přímo k Frodlovi. Ten však i se štěstím vytěsnil puk těsně mimo tři tyče své svatyně.

Mountfield si v polovině duelu vypracoval dvougólový náskok

S nástupem do druhé periody měl úvodní branku zápasu na holi Michal Dragoun, jenž se po chybě korejského celku hnal sám na strážce hostující svatyně. Zakončení mu však překazil bránící hráč a Dalton si jeho střelu pohlídal. Jenže v pětadvacáté minutě se hradečtí fanoušci už dočkali.

Ještě v početní výhodě tečoval Cibulskisovo nahození Bedřich Köhler, na nějž už Dalton nestihl zareagovat – 1:0. Vstřelená branka domácím prospěla a brzy se mohli radovat znovu. Džerinš svou slibnou pozici ještě využít nedokázal, Richard Jarůšek už však ano – 2:0.

Korejskému celku dvougólové manko příliš neprospělo, čehož byly důkazem i z toho pramenící chyby a fauly. Toho mohl ve svůj prospěch využít Cingel, ale jeden z obětavých obránců hostí střelu dokázal vytěsnit. V přesilové hře však již hosté udeřili. Po křižné přihrávce překonal Frodla přesně umístěnou ranou Ki Sun Kim – 2:1.

Dramatický závěr muselo rozhodnout až prodloužení

Daltona do třetí třetiny nahradil kolega z brankoviště Park Sung Je. Tempo zápasu se oproti předchozím čtyřiceti minutám zklidnilo, na atraktivitě utkání to však nikterak neubralo. Soupeř si tak dlouho „pohrával“ s hradeckou obranou, až dokázal dostat černou pryž až za Dominika Frodla.

Michaell William Testwuide si na brankovišti našel perfektní pozici a prostřelil hradeckého muže v masce – 2:2. Rázem tak bylo vyrovnáno a začínalo se od nuly. Jenže ač se zdálo, že Hradečtí kontrolují puk, udeřili hosté. A dokonce ve vlastním oslabení, když otočil skóre duelu Young You Lee – 2:3. Drama tak bylo na světě. Uběhlo však pouhých devatenáct sekund, když Richard Jarůšek potvrdil svou pověst střelu a druhým gólem v utkání znovu vyrovnal – 3:3.

Napínavý duel tak dospěl až do prodloužení, které nemělo dlouhého trvání. Hned v první minutě nastavení na sebe vzal zodpovědnost Jiří Šimánek a po pohledné souhře se spoluhráči rozhodl o vítězi pátečního utkání – 4:3.

Ohlasy k utkání

Václav Sýkora (Mountfield HK):
Korejský národní tým potvrdil to, co jsme se o něm doslechli. Pavel Hynek navíc viděl část jejich zápasu se Spartou. Ukázalo se, jak hrají dobře v systému. Hodně bruslí, k čemuž donutili po celý zápas i nás. Měli v týmu dost šikovných hráčů na puku a celý zápas odmakali. My ztratili dvoubrankové vítězství, a když oni otočili na 3:2 tak jsme v závěru zachraňovali remízu. Z naší strany jsme byli v koncovce dost jaloví. Nedokázali jsme si poradit s urputnou obranou Korejců a to je přesně jedna z věcí, která z přípravných zápasů plyne. Ukazuje se, na čem musíme ještě před začátkem extraligy zapracovat.

Fotogalerie