Zápasy mládeže
so 30.9.2017 | Ondřej Krásný, Radek Staněk

Vítězná série skončila, mladší dorost prohrál ve Žďáru 3:4

Zápasové menu

Dosud neporažení mladší dorostenci cestovali k šestému utkání do Ždáru nad Sázavou. Dlouho to vypadalo na další výhru, Hradec vedl po úvodní třetině 2:0 a následně ještě 3:1. Poté se však už Mountfield neprosadil, góly dávali pouze domácí. V úvodu třetí třetiny srovnali a v 57. minutě pak o výhře Plamenů rozhodl Bačo.

Hradec Králové vstoupil do utkání jako správný favorit a již po čtyřech minutách vstřelil první branku. Před Vítem vznikla skrumáž, ve které se dobře zorientoval Filip Boštík a dostal puk do sítě – 0:1. Tlak hostů ještě více narůstal a domácí brankář se musel ohánět a měl několik důležitých zákroků. Ovšem na střelu ze dvanácté minuty nestačil. Pěknou přihrávku přes pásmo poslal Budina k levému kruhu na Jaroslava Kašpara, jenž vymetl pravou šibenici – 0:2. Plameny měly šance ke snížení, během jedné minuty se před Tichým ocitl dvakrát sám Puczek, ale ani jednou nedokázal proměnit.

Druhá třetina byla větší divočina, ale hlavně lepší představení domácích. Ti dostali novou krev do žil po kuriózní brance. Před Tichým si hrál s pukem obránce Boukal, který nešťastně hodil puk bekhendem mezi nohy hostujícího brankáře. Branka byla oficiálně připsána Petru Pokornému – 1:2. O několik sekund později měl šanci na vyrovnání Konečný, ale v tutovce přestřelil. O to víc to Plameny muselo mrzet, protože na druhé straně z protiútoku Hradec Králové opět odskočil. Střelu od modré čáry dorazil po souboji v brankovišti za brankovou čáru Petr Moravec – 1:3. To se hosté možná trochu uspokojili, protože pak přišla řada šancí domácích. Nejprve připravil Puczek šanci pro Malenovského a pak on sám dvakrát při samostatném úniku neuspěl proti Tichému. Ještě před odchodem do kabin se žďárským hokejistům ale podařilo snížit. Krásnou akci předvedl Jiří Puczek, který až na čtvrtý pokus vyzrál na Tichého – 2:3.

Třetí třetina byla ze strany domácích ještě povedenější. Hned zkraje třetího dějství totiž rychle srovnali, což značně Plameny uklidnilo. Přesilovou hru využil Dominik Bednář, který šikovnou tečí poslal puk mezi betony hradeckého brankáře – 3:3. Potom se hrálo nahoru – dolů a diváci sledovali opravdu hokej té nejvyšší kvality. Od zhruba 50. minuty hostující tým stupňoval tlak a zdálo se, že to bude jenom otázkou času, kdy rozhodne. Velkou šanci měl Lang a ještě větší Šedivý, ale toho Vít skvěle vychytal. Jenže pak přišel pro favorizovaný Hradec Králové velký šok, protože tři minuty před koncem zakončil přečíslení dva na jednoho úspěšně Robert Bačo – 4:3. I přes tlak Mountfieldu se žďárští hokejisté prokousali ke třem bodům, Východočeši naopak poprvé v novém ročníku okusili hořkost porážky.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Boštík 1 0 1 0 2
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 1 1 0 0
Matěj Havlíček 0 1 1 0 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 1 0 1 -1 0
Kryštof Lang 0 1 1 0 0
Petr Moravec 1 0 1 1 2
Jakub Naar 0 1 1 1 0
Lukáš Pajer 0 1 1 0 0
Marek Pelda 0 1 1 -1 0
Tomáš Perička 0 0 0 -1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Radim Šlaicher 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 59 29 4 25 86,21 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Do utkání se Žďárem jsme vstoupili lépe než domácí tým. První třetinu jsme byli aktivnější, více na puku a podařilo se nám vypracovat dvoubrankový náskok. Od druhé třetiny ale bohužel přebírali iniciativu domácí hráči a dokázali snížit na 1:2. Poté jsme díky Petru Moravcovi odskočili znovu o dvě branky, ale to už bylo z naší strany všechno. Třetí třetina se nám totiž herně vůbec nepodařila. Hrubé chyby v defenzívě nás stály vítězství.