Zápasy mládeže
čt 26.10.2017 | Radek Staněk

Pátá výhra v řadě! Mladší dorost porazil i Letňany

Zápasové menu

Postavení týmů na různých pólech tabulky předurčovalo Hradec v zápase s Letci do role favorita a tento předpoklad se nakonec potvrdil i na ledě. Mountfield si udržoval po celou dobu střeleckou převahu, všechny branky si ale nechal na druhou třetinu, kde zápas rozhodl. Mladší dorostenci se tak mohou těšit z páté výhry v řadě.

Vyrovnané úvodní dějství branku nepřineslo

Hradec vstupoval do utkání proti Letňanům v roli velkého favorita, ovšem první šanci si vytvořili hosté, od modré pálil obránce Klatt. Při následných nepokojích v obranné třetině Mountfieldu musel zjednat pořádek nekompromisním způsobem Pinkas, a to hned nadvakrát. Utkání pokračovalo vyrovnaně, gólem neskončil ani průnik letňanského Škardy, proti střele hradeckého Langa zasáhl betonem brankář Malant.

Hradecký útočník poté poslal Mountfield do oslabení, nabídnutou přesilovku však Letňany nezužitkovaly, střelu Stránského schoval Tichý do lapačky. Hradec postupně zvyšoval obrátky, Kašpar ani Boštík však úvodní branku nezaznamenali. Tou neskončila ani příležitost Moravce, který po hezké kombinaci dostal nabito mezi kruhy. Drama pak přinesly závěrečné sekundy první třetiny, po velkém závaru před hostující brankou byl Mountfield blízko gólu, ovšem Malant kotouč za svá záda nepustil.

Druhou třetinu jasně ovládl Hradec

Oproti úvodní části vstoupil Mountfield do té prostřední mnohem lépe a okamžitě se tlačil do šancí, přečíslení vedené Langem utnuli hosté až faulem. Krátce po vypršení přesilovky namazal Kryštof Lang zpoza branky mezi kruhy Filipu Boštíkovi, který ve 23. minutě otevřel brankový účet. O necelé dvě minuty se skóre opět měnilo, vyloučení hostujícího Němce potrestal Matyáš Budina, který tečoval střelu Naara od modré čáry – 2:0.

Hradec i nadále pokračoval v útočném snažení a za svou aktivitu byl krátce před polovinou zápasu odměněn. Krásnou individuální akci předvedl Jan Jušta, který se protáhl kolem levého mantinelu a přesnou ranou k tyči zvýšil na 3:0. Tříbrankové vedení dodalo východočeskému týmu potřebný klid, o který ho nepřipravila ani ostrá rána Tůmy, se kterou si Tichý poradil. Následné příležitosti gól nepřinesly, prostřední pasáž tak vyzněla jednoznačně ve prospěch domácích.

Mountfield náskok bez potíží udržel

Závěrečná část přinesla opět vyrovnanější hokej, do šancí, nebo alespoň jejich náznaků se dostávaly oba týmy. Domácí Boštík se ale neprosadil, stejně tak útočník Letců Černý, který pokoušel štěstí dvakrát v krátké době. V 50. minutě pálil od modré svižně Pelda, jeho střelu vytěsnil Malant betonem.

Krátce nato zůstal před hostující brankou osamocen Budina, jeho střelu však Malant ukryl v lapačce. Poté se do šance snažil probít Tůma, obrana Mountfieldu ho však k ráně nepustila. Ke korekci výsledku pak nepomohla hostům ani přesilová hra po vyloučení Kašpara. V závěru měl solidní příležitost na zvýšení skóre Beneš, na hostujícího gólmana však nevyzrál. To však Mountfield nemuselo mrzet, neboť na tříbodovém zisku pro domácí tato šance už nic nezměnila.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Filip Boštík 1 0 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 1 0 1 0 2
Martin Drbal 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Tomáš Hynek 0 0 0 0 0
Jan Jušta 1 0 1 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 1 2
Štěpán Králik 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 1 1 1 2
Petr Moravec 0 0 0 1 0
Jakub Naar 0 1 1 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 0
Marek Pelda 0 0 0 2 0
Tomáš Perička 0 0 0 2 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 0
Daniel Šedivý 0 0 0 1 0
Radim Šlaicher 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 15 0 15 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Chtěli jsme do zápasu vstoupit zodpovědněji, než jsme do něj vstoupili. První třetina se nám vůbec nepovedla, alespoň co se vstřelení branky týče. Gól jsme nedostali, ačkoliv Letňany šance měly. Dobře nám zachytal gólman Jakub Tichý, který za celý zápas nepustil ani jednu branku. Nám se ze tří třetin povedla ta prostřední, kde jsme vyhráli 3:0. Třetí třetina bylo opět takové trápení, kdy jsme bušili do vrat, ale nemohli jsme vstřelit další gól. Máme však tři body a to bylo v tomto zápase asi to nejdůležitější.

Tomáš Blažek (HC Letci Letňany):
Hradec v dnešním utkání potvrdil roli favorita, hrálo se převážně u nás. Myslím, že kluci pracovali, na co měli. Škoda dvou oslabení v úvodu druhé třetiny, kdy jsme inkasovali. Mohli jsme to tlačit na 0:0 a třeba by se to nějak povedlo. Ale jak říkám, Hradec měl skoro 60 střel, nám dobře zachytal gólman. Hráli jsme spíš odzadu, ale dopředu jsme toho moc neudělali.