Zápasy mládeže
čt 4.1.2018 | Filip Novák, Jan Vavřina

Salcburk ukázal sílu také v Hradci. Starší dorostence porazil 6:1

Zápasové menu

Rakouský zástupce v české nejvyšší soutěži staršího dorostu zamířil na kraji roku 2018 do Hradce Králové, aby i zde ukázal svou letošní dominanci. Na první gól soupeře dokázali domácí zareagovat díky Juštovi, pak už se trefovali jen hosté – ve druhé třetině rovnou třikrát – a porazili Mountfield tenisově 6:1.

Salzburg nasadil vysoké tempo, ale Hradec vyrovnal

Úvod zápasu přinesl opatrnější hru od obou týmu. Po pár minutách se ale hráči Salzburgu usadili v útočném pásmu a Hradec se musel bránit. Po enormním tlaku dokázali hráči rakouského celku vstřelit první branku. Barinka se v 8. minutě krásně uvolnil a připravil gól pro Edwina Schitze. Královéhradecký brankář měl plné ruce práce se střelami ofenzivních Rakušanů. Po deseti minutách dokázal srovnat Jan Jušta, který převzal pas od Samuela Hrabčáka a chladnokrevně zakončil.

První vyloučení bylo na hradecké straně a soupeř ho dokázal využít. Přesnou střelou z kruhů se prosadil český forvard Marcel Barinka – 1:2. Po nepovedeném začátku se hradečtí mladíci několikrát dostali do dobrých šancí, ale ani jednu z nich zužitkovali.

Red Bull i nadále potvrzoval svou dominanci a navýšil vedení

Do druhé periody vstoupili Hradečtí o něco lépe, když si po prvních dvou minutách vypracovali několik výborných šancí. V čase 15:39 přišla další situace, která skončila gólem a Salzburg vedl rázem o dvě branky po přesném zásahu Paula Hubera. Podruhé v zápase byla Hradci Králové nabídnuta početní výhoda, kterou ale nedokázal využít, naopak v ní inkasoval. Erik Čermák potrestal chybu domácích a zvýšil už na 4:1.

Do druhé poloviny zápasu rakouský velkoklub opět vletěl, prokazoval svou dominanci a individuální šikovnost. Hradecké defenzívě chyběla přesnost rozehrávky, kterou nejednou vystihl Marcel Barinka a po krásné kombinaci zvýšil už na 5:1.

Vysokou výhru Rakušanů potvrdil Hadamczik

I ve třetí třetině byl k vidění podobný scénář, hráči rakouského celku byli opět o něco lepší. Podstatnou část závěrečného dějství byli hráči Mountfieldu zatlačeni do obranného pásma a Salzburg výborně kombinoval. Hradecký brankář Denis Vacek vychytal několik stoprocentních příležitostí, a i díky němu Východočeši ve třetí periodě inkasovali pouze jednou.

Na obou stranách jsme viděli po dvou vyloučeních, ani jedno z nich ale nedokázal tým zpod Bílé věže využít, zato jeho soupeř ano. V 59. minutě dal výsledku konečnou podobu 6:1 Filip Hadamczik. Mladíci z Rakouska prodloužili svou sérii vítězství a domů neodjeli, stejně jako z ostatních českých kluzišť, s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 1 1 0 0
Tadeáš Jakubec 0 0 0 -1 2
Tomáš Janoušek 0 0 0 -1 0
Šimon Junek 0 0 0 0 0
Jan Jušta 1 0 1 -1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -2 0
Maxmilián Komma 0 0 0 -1 0
Petr Kuboš 0 0 0 -1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 -2 0
Kryštof Lang 0 0 0 -1 2
Jakub Naar 0 0 0 -2 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 2
Tadeáš Pinkas 0 0 0 0 0
František Řehák 0 0 0 0 0
Matěj Síla 0 0 0 -1 0
Kryštof Šánek 0 0 0 -2 0
David Voňka 0 1 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 60 6 54 90,00 0 0

Ohlasy k utkání

Pavel Suchý (Mountfield HK):
Soupeři musím k výhře pogratulovat, byl to asi nejlepší tým, se kterým jsme zatím hráli. Byl nejsilnější na puku, bruslařky, fyzicky i technicky. Kluci ale neodehráli špatný zápas, snažili se. Měli jsme tam některé věci dobré, jiné zase špatné. Myslím, že to bylo utkání s parametry play off. Koukáme ale dopředu, sezóna pokračuje dál.

Teemu Levijoki (EC Red Bull Salzburg):
Během Vánoc jsme měli dvoutýdenní zápasové volno, proto začátek utkání nebyl z naší strany moc dobrý. Nemohli jsme se dostat do tempa, na které jsme zvyklí. Ve druhé třetině jsme ale našli cestu, jak skórovat, dali jsme tři góly a soupeři odskočili. S výsledkem 6:1 jsme spokojení, Hradec ale hrál dobře, nemůžu proti němu říct nic špatného.