Zápasy mládeže
čt 21.12.2017 | Vojtěch Drbohlav, Radek Staněk

Vítězná jízda mladšího dorostu pokračuje, Hradečtí zvládli i drama v Boleslavi

Zápasové menu

Další zápas, další výhra. Mladší dorost letos zkrátka jede. V Mladé Boleslavi zvítězili mladí Lvi 5:4 a v nadstavbové částí zůstávají stoprocentní. Svěřenci Petra Luštince vedli v půlce zápasu už 3:0, domácí však nesložili zbraně a dokázali se vrátit do zápasu. Mountfield však ve vypjatém závěru obstál a zaznamenal šestnácté vítězství v řadě.

Na úvodní branku zápasu 64 diváků ve ŠKO-ENERGO Aréně poměrně dlouho čekalo. Ve 12. minutě se dostal do samostatného úniku hradecký Jaroslav Kašpar, ten však kličkou na boleslavského gólmana nevyzrál. Byli to ale východočeští lvi, kteří se dostali jako první do vedení. V 17. minutě se prosadil Lukáš Pajer. Po úvodních dvaceti minutách měli více ze hry i ze skóre hradečtí mladší dorostenci.

Před polovinou utkání udeřil Hradec Králové dokonce v oslabení. Z úniku se prosadil Radim Šlaicher. Ve 31. minutě vedl Mountfield už 3:0. Zasloužil se o to se svou přesnou trefou od modré čáry Jakub Naar. Ani ne o dvě minuty ale Středočeši vstřelili první gól a zadělali na drama. Puk tečoval za hradeckého brankáře Michal Simon.

I na to však východočeští hráči odpověděli a přestřelka pokračovala. Třígólové vedení vrátil hostům Kryštof Lang. Po Ďuráčově vyloučení hrál Hradec Králové přesilovou hru. Z té se však neprosadil. Naopak se krátce poté trefili Bruslaři. Z důrazu v brankovišti vytěžil snížení Jakub Zajíček. Na samotném konci druhého dějství ujeli Východočeši ještě do přečíslení, ale Radimu Šlaicherovi se nepodařilo uspět, když jej vychytal mladoboleslavský brankář Krinwald.

Bruslaři, kteří za sebou měli a mají sérii proher, se ale stále nevzdávali. Jakub Zajíček znovu zdramatizoval zápas dalším gólem. A když v čase 59:20 trefil z půlky hřiště Jakub Naar prázdnou bránu, zdálo se, že je za stavu 3:5 už definitivně rozhodnuto. Jenže nebylo. 16 sekund před koncem třetí třetiny ještě snížil na 4:5 Michal Simon. Další branka však nepadla, takže Bruslaři prodloužili sérii proher, Hradec Králové naopak potvrdil pozici lídra skupiny.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -2 0
Filip Boštík 0 0 0 1 0
Jan Boukal 0 0 0 -2 0
Matyáš Budina 0 1 1 0 0
Martin Drbal 0 0 0 2 0
Jan Jušta 0 0 0 1 2
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -1 0
Štěpán Králik 0 0 0 -2 4
Kryštof Lang 1 0 1 1 2
Petr Moravec 0 1 1 1 0
Jakub Naar 2 1 3 2 0
Lukáš Pajer 1 0 1 0 2
Marek Pelda 0 1 1 1 0
Matěj Pinkas 0 0 0 1 0
Milan Souček 0 0 0 -2 0
Daniel Šedivý 0 2 2 2 0
Radim Šlaicher 1 1 2 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 34 4 30 88,24 0 0

Ohlasy k utkání

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav):
Zápas se mi hodnotí těžce, je to už čtvrtý zápas v nadstavbě a počtvrté se stalo to samé. My do zápasu nevstoupíme vůbec špatně, první třetinu nejsme horší, ba naopak jsme v té fázi lepší, ale počtvrté v první třetině prohráváme 0:1. Ve druhé třetině dostáváme góly po zbytečných individuálních chybách. V přesilovkách, kdy bychom se my měli dostat do zápasu, inkasujeme, ale ten tým to nesloží a do třetí třetiny nastoupí s nějakým odhodláním a s cílem zápas zvrátit, ale zde jsou už jen kvalitní týmy a strašně těžce se zápasy s nimi otáčí. Platí, co jsem řekl v minulém zápase. My už musíme v zápase také vést, nemůžeme dokola 0:1 prohrávat a pak to někde honit. Musíme ten zápas mít už od začátku pod kontrolou.

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Bylo to poslední mistrovské utkání v tomto roce, my jsme sem přijeli dost... ne unavení, ale poslední týden jsme měli dost nabitý program. Měli jsme dost zápasů, kluci byli ve výběrech. Ale kluci to utkání zvládli, jsme rádi, že jsme vyhráli, a určitě jim musím poděkovat za výkon, protože jsme to ubojovali a o jeden gól se nám podařilo vyhrát.