Zápasy mládeže
so 20.1.2018 | Jan Vavřina

Po zaváhání s Havířovem pohodlná výhra nad Boleslaví. Mladší dorost zvítězil 6:2

Zápasové menu

S devíti porážkami v řadě přijeli do východočeské metropole mladší dorostenci Mladé Boleslavi. Mountfield nechtěl připustit, aby jej poslední celek skupiny B překvapil, a tak si pohlídal začátek duelu a ve 13. minutě se dvěma slepenými góly dostal do vedení. To vedoucí tým tabulky postupně navyšoval až na 5:0 a přestože Bruslaři dvěma trefami výsledek korigovali, poslední slovo patřilo zase Hradci. Ten vyhrál i díky čtyřem asistencím Kryštofa Langa jasně 6:2 a upevnil své místo na čele.

Dva slepené góly dostaly Hradec na koně

Úvod utkání ovlivnila řada vyloučení, v pěti se hrálo pomálu. Za úvodních osm minut bylo totiž rozdáno rovnou pět menších trestů. Tyto herní situace vyhovovaly více domácím, kteří vysílali na Krinwalda jeden puk za druhý, žádný jej ale nikterak výrazně neohrozil. To na protilehlé straně ujel do brejku Závora a mohl otevřít skóre zápasu. Svou střelu na zadní tyč ale nedokázal stlačit do brány.

V další početní výhodě měl na jedné straně dobrou střeleckou pozici Haas, ale Tichého nepřekonal. Mountfield se dočkal gólu ve 13. minutě, a to hned dvakrát. Skóre zápasu otevřel Matěj Beneš, kterého napodobil o 39 vteřin později Jan Jušta. Hosté mohli korigovat díky Slukovi, ten nastřelil ale jen horní tyč. Střelec druhé branky byl v další obrovské šanci, jenže netrefil prázdnou klec.

Další čtyři branky, z toho tři do boleslavské sítě

Prostřední dějství začalo stejně jako první – brzkým vyloučením. Hradečtí ho dokázali rychle potrestat, když Moravec našel zpoza brány mezi kruhy volného Matěje Pinkase, který zvýšil na 3:0. O chvíli později byl v obdobné pozici Hynek, jenže z dorážky nedokázal gólmana znovu překonat. V polovině zápasu dostal hostující Hašler možnost trestného střílení, které nevyřešil dobře, jeho pokus minul bránu.

Na to zareagovali domácí a opět rovnou dvakrát, tentokrát však v rozmezí dvou minut. Nejprve se krásně uvolnil Lang a jeho střelu dorazil za Krinwalda Petr Moravec. Bůro završil Jaroslav Kašpar, jenž měl podobně snadnou úlohu. Stačilo mu také jen trefil odkrytou klec. V závěru třetiny si Lvi zahráli přesilovku, jenže udeřilo na druhé straně. Chybnou rozehrávku potrestal Tomáš Dlask a vstřelil první gól svého týmu – 5:1.

Dlask druhým gólem snížil, Hradec zase odskočil

Druhý boleslavský gól přišel nedlouho po prvním, oba ale rozdělila přestávka. Po 54 vteřinách ve třetí části se prosadil znovu Tomáš Dlask a snížil na 2:5. Mountfield mohl odskočit na větší rozdíl hned z další akce, kdy se dostal do přečíslení dvou na jednoho. Milan Souček dostal puk doleva, jenže Krinwald jeho úmysl vystihl. V následujících pasážích domácí kontrolovali hru i pohodlný náskok a soupeře do šancí příliš nepouštěli.

Navíc v 51. minutě přišla hradecká pojistka. Na brankovišti Bruslařů byl nejvíce důrazný Jaroslav Kašpar, který dotlačil puk za čáru a zvýšil na 6:2. Hosté mohli kontrovat díky Hašlerovi, to by ale jeho střela z mezikruží musela být kvalitnější. Východočeši už neměli důvod hnát se bezhlavě dopředu a čtyřgólový náskok udrželi až do závěrečné sirény.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 1 2 1 0
Filip Boštík 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Tomáš Hynek 0 1 1 1 2
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Jan Jušta 1 1 2 3 0
Jaroslav Kašpar 2 0 2 1 0
Štěpán Králik 0 0 0 1 2
Kryštof Lang 0 4 4 2 2
Petr Moravec 1 1 2 0 0
Jakub Naar 0 1 1 1 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 1 2
Matěj Pinkas 1 1 2 1 2
Milan Souček 0 0 0 1 0
Šimon Táborský 0 0 0 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 60 24 2 22 91,67 0 0

Ohlasy k utkání

Martin Štohanzl (Mountfield HK):
Za dnešní zápas patří klukům velká pochvala, výsledek 6:2 je dobrý. Boleslav má horší období, protože prohrála několik zápasů v řadě a nechtěli jsme dopustit, aby se chytla zrovna na nás. Myslím si, že až na pár momentů jsme měli zápas pod kontrolou, kluci k tomu přistoupili zodpovědně. Vstupy do druhé a třetí třetiny byly trošku lehkovážné, protože jsme vedli, ale na druhou stranu jsme dali hezké góly. Dnes jsme zaslouženě vyhráli.

Lukáš Zorkler (BK Mladá Boleslav):
Do Hradce jsme přijeli v hodně okleštěné sestavě, ale nemyslím, že bychom měli špatný vstup do zápasu. Včera jsme měli větší brífink v kabině, něco jsme si řekli a relativně to fungovalo. Zdůrazňovali jsme před zápasem, že každé střídaní chceme odehrát 0:0, že je to náš cíl. Bohužel padesát osm minut jednotlivec hraje dobře a pak jedno střídaní vypustí, ze kterého padne gól. Takhle se chyby nasčítají a ve finále jsou z toho čtyři rozdílové branky a prohrajeme 2:6. Na druhou stranu se hráčům nedá upřít snaha.