Zápasy mládeže
čt 1.3.2018 | Redakce

Znovu 3:0. Mladší dorostenci díky přesilovkám podruhé vynulovali Zlín

Zápasové menu

Tenhle výsledek mladším dorostencům evidentně sedí. Stejně jako na konci ledna, i tentokrát porazili zlínské Berany 3:0! Po Jakubu Tichém vychytal své první čisté konto Tomáš Sajdl, jeho spoluhráči i tentokrát rozhodli dvěma využitými přesilovkami – trefili se Lang, Janda a v závěru do prázdné branky Jušta.

První třetina branku nenabídla

Na to, kolik atraktivních situací nakonec zápas nabídl, začal hodně pozvolna. V poměrně vyrovnané první třetině jako by se hokejisté obou týmů báli chodit před branku, moc gólových šancí se neurodilo. Nebezpečnější byl ale Hradec. Hned po dvou minutách mohl chybu brankáře Šarmana (první a taky poslední) potrestat Martin Janda, Kašpar s Langem pak v oslabení nezakončil své přečíslení.

Úvodní početní výhodu nesehrál ani jeden z celků přiliš dobře, ta druhá hradecká už byla aspoň o kousek lepší. Další velká šance přišla až těsně před přestávkou, kdy Lang před brankou zpracoval libový Peldův oblouček, jenže ani několik dorážek na překonání Šarmana nestačilo.

Hradec se dostal do tlaku a vyšly mu přesilovky

Úvod druhé části doprovázely chyby na obou stranách, živější projev Mountfieldu se i vinou oslabení trochu vytratil. Ovšem přesilovkou ve 27. minutě se domácí dostali do vyššího tempa, které jim vydrželo víceméně až do konce zápasu.

Berany musel čím dál víc držet Dominik Šarman. Nejdřív zastavil dorážky Matyáše Budiny, potom zlikvidoval i několik přečíslení zakončených Šedivým či Peldou. Ojedinělou možnost přinesla hostům jejich skvěle sehraná početní výhoda, dvou neproměněných tutovek musel litovat Šimon Frömel.

Proč litovat? Protože od té doby už Hradečtí na ledě vládli, a hlavně – další fauly soupeře už dokázali potrestat. Prázdnou brankou nepohrdnul ve hře pět na tři Kryštof Lang a stejně tak v dohrávané klasické výhodě ani Martin Janda! Domácí tak odcházeli do kabin mnohem veselejší s náskokem 2:0.

Krátký nápor Beranům nemohl stačit

Moravané po přestávce marně hledali síly na odpověď, Lvi zápas jasně kontrolovali. Kdyby si počínali lépe v dalších přečísleních, mohli své vítězství potvrdit a nedopustit zbytečné nervy v závěru. Perfektně ubránili dvojici oslabení, v tom druhém snad i hosty přehrávali.

Ještě relativně těsný stav Berany nakonec vyburcoval a v posledních pěti minutách spustili tlak na hradeckou branku. Jako by chtěli Tomáši Sajdlovi říct: První nulu si musíš zasloužit! Bezchybným výkonem se 32 zákroky si ji opravdu zasloužil, jeho spoluhráči navíc v 59. minutě bleskově ztrestali špatně načasovanou zlínskou hru bez brankáře. Jan Jušta do prázdné klece stvrdil výhru 3:0 a Hradečtí dál kráčejí za vítězstvím v nadstavbové části!

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Boštík 0 1 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 1 1 0 0
Martin Drbal 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Tomáš Hynek 0 0 0 0 0
Martin Janda 1 0 1 0 0
Jan Jušta 1 0 1 1 2
Jaroslav Kašpar 0 2 2 0 0
Kryštof Lang 1 0 1 0 2
Marek Pelda 0 1 1 0 0
Tomáš Perička 0 1 1 1 2
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Radim Šlaicher 0 0 0 1 4
Šimon Táborský 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 32 0 32 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

Petr Luštinec (Mountfield HK):
Dneska musíme kluky pochválit. Už na předzápasové poradě jsme udělali změnu, když jsme nerozdávali pokyny my trenéři, ale vybrali jsme vždycky dva zástupce z jednotlivých pětek. Kluci si řekli, co by chtěli hrát, co budou hrát, a to dneska na jedničku všichni splnili. Výborným výkonem to podpořil Tomáš Sajdl a zaslouženě jsme vyhráli 3:0.

Radek Pšurný (Aukro Berani Zlín):
Domácí vyhráli zaslouženě, byli celý zápas lepší. Proměnili dvě přesilovky, tím nám odskočili. Náš výkon byl velmi slabý, bez gólů prostě nemůžeme uhrát ani jeden zápas. Myslím, že na to, jak máme poskládaný tým z hráčů staršího ročníku, by náš výkon měl být jinde a není v pořádku. Zamýšlíme se, co s tím, a jak budeme v soutěži pokračovat.