Zápasy mládeže
so 31.3.2018 | Jonáš Majtyka, Lukáš Foff | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Mladší dorost porazil v prodloužení Liberec a zahraje si o titul s Plzní!

Zápasové menu

Skvělá práce mladších dorostenců přinesla druhé vítězství na finálovém turnaji v Ostravě. Po přesvědčivé výhře nad Přerovem se jim tentokrát postavil Liberec. Mountfield se dostal v první třetině do vedení, o které ale na začátku třetí části přišel. Zápas dospěl až do prodloužení, ve kterém nejprve Tygři dostali přesilovou hru, o kterou ale vlastní nedisciplinovaností přišli a pak nastala chvíle Jaroslava Kašpara, který rozhodl vyrovnanou bitvu. Mladší dorostenci si tak zahrají o prvenství v celé soutěži!

Důležité utkání začali aktivněji hráči Hradce Králové, do žádné větší příležitosti je ale liberecká obrana nepustila. Následně si obě mužstva vyzkoušela přesilovku, skóre bylo ovšem stále nerozhodné.První branky se příchozí diváci dočkali až ve čtrnácté minutě. Po vyhraném buly v obranném pásmu rozjeli Východočeši rychlý protiútok, na jehož konci stál Martin Janda, který povedenou ranou překonal Pavla Čajana – 1:0.

Na začátku druhé třetiny Tygři na svého soupeře doslova vlétli a zasypali brankáře Sajdla střelami. Ten však zůstával stále nepřekonán. Hradečtí postupně začali s Libercem srovnávat krok a nakonec získali převahu na svou stranu. Svěřence trenéra Richarda Loba ovšem držel Pavel Čajan, který likvidoval jeden pokus soupeře za druhým. V jednu chvíli ho sice hokejisté Mountfieldu překonali, puk se ale naštěstí pro Severočechy odrazil od břevna.

V úvodu závěrečného dějství se Liberečtí dočkali vyrovnání. Lukáš Nezbeda poslal kotouč za bránu na Williama Praye, jenž si po kruhu vybruslil do střelecké pozice a zamířil přesně do horního rohu Sajdlovy svatyně – 1:1. Chvíli před třetí sirénou se sám před Čajanem ocitl Tomáš Perička, na gólmana Tygrů si ale nepřišel.

Základní hrací doba vítěze neurčila a o osudu zápasu tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm vyrazil Pavel Čajan pokus Marka Peldy přímo na hůl Jaroslava Kašpara a ten dorazil kotouč za brankovou čáru. Hradečtí mladší dorostenci tak ve druhém střetnutí na MČR zvítězili v prodloužení a v neděli je čeká zápas o titul s Plzní.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Filip Boštík 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Martin Drbal 0 0 0 0 0
Martin Janda 1 1 2 2 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 1 0 1 2 0
Kryštof Lang 0 1 1 0 0
Petr Moravec 0 0 0 -1 0
Jakub Naar 0 0 0 -1 0
Marek Pelda 0 1 1 2 0
Tomáš Perička 0 0 0 1 2
Matěj Pinkas 0 0 0 0 0
Daniel Šedivý 0 0 0 -1 2
Radim Šlaicher 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 63 27 1 26 96,30 0 0

Ohlasy k utkání

Martin Štohanzl (Mountfield HK):
Byl to neskutečně těžký zápas. Obě mužstva hrála parádně, vydala se ze všech sil, mělo to obrovské tempo. Vedli jsme trochu šťastným gólem, měli jsme i další šance, ale bohužel gólman Liberce byl proti. Pak jsme bohužel dostali gól na začátku třetí třetiny, kde jsme to mohli ubránit, ale Liberec si ho za aktivitu určitě zasloužil. A v prodloužení už možná rozhodlo, že jsme do toho dali trochu víc srdíčka a přiklonili štěstí na naši stranu. Zítra se popereme o zlato. Plzeň je pro nás velká neznámá, v sezóně jsme se s ní nepotkali. Samozřejmě její výsledky budí respekt, tak jako my vyhrála základní část i nadstavbu. Doufejme, že jí budeme zdatným soupeřem a že ji porazíme.

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec):
Z naší strany to byl jeden z nejlepších zápasů, co jsme odehráli. Soupeř hrál dobře, my jsme hráli dobře. Myslím, že i když padly jenom tři góly, divákům se to muselo obrovsky líbit. Byl to hokej nahoru – dolů se vším všudy. Jenom mě kvůli klukům mrzí, že nedokážeme tu naši snahu a dobrou hru přetavit v nějaký lepší výsledek než dvě prohry ze dvou zápasů. Už jsme jim ale v šatně řekli, hlavy vzhůru, zítra hrajeme o placku. Nesmíme nic zabalit. Je to pro ně těžké, ale zítra ještě budeme chtít tu medaili urvat.