Zápasy mládeže
pá 28.9.2018 | Klára Petrásková

Ze severu s výhrou. Lvi zkrotili Bílé Tygry a přivezli si tři body

Zápasové menu

Dlouho to vypadalo na napínavý zápas, konec druhé třetiny ale vše změnil. Právě tehdy totiž Hradečtí vstřelili dvě branky za 18 vteřin! Třígólové vedení nakonec ještě navýšili a nakonec se mohli radovat z vítězství 5:1. Jedinou kaňkou na sváteční výhře může být snad fakt, že bod z nadstavbových nájezdů zůstal v Liberci.

V první dvacetiminutovce se odehrával rychlý hokej plný akcí z obou stran. Liberečtí neproměnili svoji první přesilovku, ačkoliv měl šanci Jakub Rychlovský. Další příležitost k otevření skóre dostal Adam Charvát, který však trefil pouze gólmanovu lapačku. Průběh hry byl velice napínavý, při prvním oslabení Tygrů ke konci třetiny ale Hradec okamžitě těžil. Miroslav Kukla otevřel jako první skóre a poslal Mountfield do vedení – 0:1.

Druhá část přinesla Tygrům spoustu možností, jak Hradec dohnat. Hned první příležitostí byla akce Jakuba Rychlovského, jenž se dostal sám před Kryštofa Ševců a mířil mezi betony, ke své smůle však neuspěl. Ani pozdější nebezpečné střely Vojtěcha Strnada a Dominika Šeligy se za záda hradeckého gólmana nedostaly a Liberci se stále nedařilo skóre vyrovnat. Tygři předváděli mnoho prudkých střel, vyvíjeli na Hradec tlak, jenže tomu stále něco chybělo.

Těsně před koncem druhé dvacetiminutovky vznikla trošku smolná situace, kdy jeden z libereckých hráčů spadl bez cizího zavinění na led. To způsobilo rychlý hradecký útok, v němž vstřelil puk za Paříkova záda Dalibor Ďuriš – 0:2. Tygři se ani nestihli pořádně rozkoukat a po pár vteřinách inkasovali znovu. Martin Janda předvedl rychlou akci a zvýšil skóre už na 0:3.

V poslední třetině se dostali Liberečtí do potíží již ze začátku. Ačkoliv v oslabení zkusil proměnit šanci Jakub Rychlovský, Hradec nakonec využil svou přesilovku. Dalibor Ďuriš trefil kotouč pod břevno a navýšil na 0:4. Osm minut před koncem dokázal snížit Michael Drábek díky výborné přihrávce Dominika Šeligy – 1:4. I přes obrovskou snahu Libereckých se ale nemohli dostat k další brance a čas ubýval. Před koncem utkání navíc stihl Hradec ještě jednou skórovat, a to dokonce ve vlastním oslabení. Dominik Sklenář dokázal domácím uniknout a trefil se z pravého kruhu přímo za záda Lukáše Paříka. Upravil tak konečný výsledek na 1:5.

V nadstavbě se diváci v rámci prodloužení gólu nedočkali, tudíž musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Autorem jediné proměněné branky se stal Petr Šafařovský, jenž se trefil až v páté sérii a zajistil Liberci alespoň jeden bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 2 0 2 0 0
Samuel Hrabčák 0 2 2 2 2
Martin Janda 1 1 2 1 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 1 1 0 2
Petr Kuboš 0 0 0 0 2
Miroslav Kukla 1 0 1 1 0
Jakub Kynčl 0 0 0 1 0
Kryštof Lang 0 0 0 -1 2
Martin Pěnčík 0 0 0 1 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 2
Tadeáš Pinkas 0 1 1 0 0
Vojtěch Síla 0 1 1 1 0
Dominik Sklenář 1 2 3 1 2
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 1 1 1 4
David Voňka 0 0 0 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 65 37 1 36 97,30 0 0

Ohlasy k utkání

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec):
Do zápasu jsme vstoupili slušně, měli jsme spoustu dobrých příležitostí, nicméně od druhé třetiny byl Hradec aktivnější a dravější a my vůbec nezvládli její koncovku, kdy jsme si nechali dát dva góly. To si myslím, že zápas rozhodlo. Musíme tomu jít víc naproti a být agresivnější. Jsme rádi za to, že jsme vyhráli nájezdy a máme bod, gratuluji Hradci, který byl dnes lepší.

Jiří Janoušek (Mountfield HK)
Liberec měl velmi dobrý vstup do utkání, všude byl o krok napřed, ale postupně jsme se mu vyrovnávali a utvářeli si gólové šance. Myslím, že rozhodl konec druhé třetiny, kdy jsme vstřelili dva rychlé góly a ve třetí třetině jsme hráli daleko lépe v obraně a měli další šance vstřelit branky. Chtěl bych pochválit celé mužstvo a především Kryštofa Ševců, který nás dneska podržel.