Zápasy mládeže
pá 19.10.2018 | Jan Vavřina, Klára Petrásková

Těsný duel vítězně pro Hradec, junioři zdolali Havlíčkův Brod 3:2

Zápasové menu

Třikrát a dost. Juniorka po sérii porážek zavelela ke změně kurzu a před domácím publikem oslavila vítězství! To se ale nerodilo lehce, Havlíčkův Brod totiž šlapal Lvům na paty a skóre bylo po celou dobu zápasu velmi těsné. Východočeši ale v napínavém duelu udrželi nervy a i přes větší množství vyloučených sebrali Brodu všechny body.

Zkušenosti z Ligy mistrů Vojtěch Síla rychle zužitkoval

Hradečtí nastoupili do utkání s cílem se co nejdříve prosadit a na jejich hře to bylo od prvních vteřin znát. Od začátku se tlačili k zakončení, první nebezpečné vyprodukoval hned v první minutě Dominik Sklenář. Ten se zároveň pokoušel o dorážku, puk však zůstal stát pár centimetrů před brankovou čárou. Mountfield měl i další šance, v 7. minutě byl však jeho rozlet zpomalen, musel se totiž bránit ve čtyřech.

Hosté s nabídnutou šancí nenaložili dobře. Ještě hůře si počínali ve dvojnásobné početní výhodě trvající 23 vteřin. Během toho vyslali jedinou střelu, kterou navíc defenzíva Lvů zblokovala. A pro Bruslaře bylo ještě hůř. První vyloučený Vojtěch Síla se vrátil na led a udeřil. Za brankou si pohrál s bránícím hráčem, dostal se před klec a prostřelil Nedvěda – 1:0. Až poté si Brod vytvořil první větší tlak, vyrovnávací trefa z toho nepramenila.

Dva rychlé góly oživily hru, hosté se hnali za vyrovnáním

Prostřední dějství bylo otevřeno dvěma slepenými góly. V čase 21:03 zapadl puk do havlíčkobrodské sítě poté, co rozhozená obrana nedokázala reagovat na tlak Hradeckých a hlavně střelu Davida Voňky od modré čáry. Už po půl minutě to bylo opět o jeden gól. Chybu defenzívy domácích potrestal Marek Kopic, jenž dostal puk před bránu a rychle ho dopravil do ní – 2:1.

Hosty vstřelená branka nakopla, zvýšili aktivitu a herně se vyrovnali domácímu celku. Oproti úvodnímu dějství se dostávali do mnohem více šancí, a to zejména v druhé polovině prostřední třetiny. Bruslaři ujížděli sami na bránu, stříleli, doráželi, ale Kryštof Ševců v brance Lvů odolával. V závěr druhé dvacetiminutovky měl každý tým jednu loženku, Kynčl na straně domácích, ani Tecl v případě hostů recept na maskované muže nenašli.

I přes tlak soupeře ubránili Východočeši těsné vedení

Aktivitu z předchozí části si hosté přenesli i do té závěrečné. Ve 45. minutě se mohli radovat z vyrovnávací trefy, to by ale musel Adam Dvořák ze samostatného úniku trefit z mezikruží volné místo. Velká šance na korekci stavu přišla taky na druhé straně. Samuel Hrabčák byl o něco přesnější, jenže trefil pouze tyč. Tým z Vysočiny poté ve snaze o vyrovnání přidával na obrátkách, Východočeši kontrovali nadále aktivní hrou.

Rozuzlení mohlo přinést rozmezí 54. a 55. minuty, naopak ale zadělalo na pořádnou zápletku. Nejprve Tomáš Perička nahodil puk na bránu od modré čáry, a ten propadl mezi Nedvědovými betony do sítě. Rozhodnuto ale nebylo, hned z protiútoku totiž udeřil po pěkné akci Marek Tecl a drama pokračovalo. Hradečtí vzápětí mohli rozhodnout dvojicí šancí, jenže se tak nestalo, a tak přišel závěrečný tlak soupeře. Ten to zkoušel i při power-play, ale bez kýženého úspěchu – tři body zůstaly v Hradci.

Bonusový bod vystřelil v nájezdech Dominik Sklenář

V nadstavbě si pro bonusový bod šel celou dobu více Mountfield. Držel puk na holi a snažil se něco vymyslet, pomohl mu k tomu také faul soupeře. Domácí zamkli Bruslaře v pásmu, gólová rána však z hole žádného hokejisty nepřišla. Musely tak rozhodnout nájezdy. V nich se prosadil jediný střelec – hned ten první Dominik Sklenář a přisoudil Hradci i bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 0 0 -1 0
Jakub Kynčl 0 1 1 0 2
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 0 0 1 2
Tomáš Perička 1 0 1 1 2
Tadeáš Pinkas 0 2 2 1 0
Petr Poppel 0 0 0 0 0
Vojtěch Síla 1 0 1 1 2
Dominik Sklenář 1 1 2 0 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 0 0
David Voňka 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Kryštof Ševců 65 31 2 29 93,55 0 0

Ohlasy k utkání