Zápasy mládeže
čt 25.10.2018 | Jaroslav Kindl, Klára Petrásková

Desítka a dva hattricky! Junioři ve skvělém představení rozstříleli Bruslaře

Zápasové menu

To bylo něco! Hradečtí střelci předvedli v Mladé Boleslavi pořádný uragán, jeho vyvrcholením byla třetí třetina. V té totiž vymetli boleslavskou síť hned šestkrát! Výsledkem byl vysoký triumf 10:1, také bod z nadstavby putoval do Hradce. Navrch skvělého výkonu oslavili Tadeáš Pinkas a Petr Poppel hattrick, respektive čtyři branky, výborně zachytal také brankář Denis Vacek. Po návratu z marodky pustil ve svém prvním utkání sezóny jediný gól.

Pozvolný rozjezd následovala hradecká branka

Bruslaři na začátku dlouho nepouštěli hráče Hradce do hry. Přispěly k tomu určitě i dvě přesilové hry domácích, které však zůstaly nevyužity. K brankovišti si často sjížděl Klikorka, vidět byl Moravčík. Několikrát se zviditelnil i Vladislav Houška, jenže žádnou ze svých příležitostí neproměnil. Hradeckých možností bylo méně, ve finální fázi jim navíc ani nepřál osud. Pas hradeckého Jušty na najíždějícího Ďuriše byl třeba zblokován upuštěnou hokejkou jednoho z hráčů.

Gólu byl blízko v 16. minutě Vladislav Houška. Natlačil se s pukem až do brány, gólman Vacek však vytvořil hráz na brankové čáře. Jak využít šanci pak v čase 17:24 ukázal Tadeáš Pinkas. Obránce Procházka rozehrával zpoza vlastní brány o mantinel, avšak jen k Pinkasovi. Hradecký útočník měl na pravé straně dost prostoru a krásně trefil levý roh Maškovy brány – 0:1.

Pinkasův hattrick a východočeské vedení 4:0

Ačkoliv druhá třetina nenabídla mnoho šancí, nabídla další góly. Příliš se nepřerušovalo, bojovalo se o střední pásmo, útočné formace byly zaháněny do rohů. Jenže tentokrát to byl večer hradeckého Tadeáše Pinkase. Svůj druhý gól v zápase přidal v 29. minutě po vyhrané buly, kdy Mašek nestihl zareagovat na rychlou střelu – 0:2. Snížit mohl z úniku Vladislav Houška, jenže trefil pouze Vackovo rameno.

Ve 37. minutě proletěla Foersterova teč pouze nad břevnem a následoval útok Hradce. Mašek zlikvidoval první možnost, na dorážku Petra Poppela už ale ležící gólman nedosáhl. Po dvou minutách vybojoval Poppel puk za bránou a vytvořil tak další gólovou situaci. Kotouč přistál na holi Tadeáše Pinkase, jenž zakončením k levé tyči dovršil hattrick a vyhnal z brány Maška – 0:4. Pozici mezi třemi tyčemi nově zaujal Zeithaml.

Kanonáda Lvů a další hattrick v boleslavské síti

Cena boleslavských akcií před začátkem třetí třetiny nebyla vysoká. Po čtyřech odehraných minutách jim však přidal hodnotu gólem Andrej Moravčík – 1:4. Poté ale došlo přímo k hokejovému bankrotu. Jak se totiž ukázalo, nebyl to jenom zápas Tadeáše Pinkase. Petr Poppel nejprve ve 46. minutě vymetl pravý růžek, po minutě a půl svou třetí brankou v utkání i ten levý – 1:6.

Chyby a fauly Bruslařů se množily. O další minutu později dostal před bránou od soupeře namazáno Dominik Sklenář a Zeithaml se naposledy ohlédl. Do brány se totiž za stavu 1:7 vrátil Mašek. Ten kapituloval znovu v dvojnásobném oslabení. Jakub Naar využil účinné clony a zakončil přesně do levého rohu. Po dalších šestnácti vteřinách se Mašek marně roztahoval proti ráně Vojtěcha Síly, na kulaté číslo zaokrouhlil Daniel Šedivý deset vteřin před sirénou střelou mezi betony – 1:10.

Také nadstavbu ovládl Mountfield

Boj o bonusový bod vypadal zprvu lépe pro Boleslav, Foerster, Grim, Moravčík ani Vladislav Houška však své šance nezužitkovali. Hradečtí se poté dokázali zkoncentrovat a v samostatném nájezdu na brankáře Maška rozhodl Petr Poppel. Lvi tak uzavřeli kanonádu i nadstavbovým vítězstvím, na ledě Středočechů nechali upomínku v podobě hned 11 přesných zásahů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 0 0
Martin Janda 0 0 0 1 6
Tomáš Janoušek 0 0 0 2 0
Jan Jušta 0 0 0 1 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Miroslav Kukla 0 3 3 3 0
Jakub Kynčl 0 2 2 3 0
Kryštof Lang 0 1 1 1 0
Jakub Naar 1 0 1 2 0
Martin Pěnčík 0 0 0 3 2
Tadeáš Pinkas 3 2 5 5 2
Petr Poppel 4 3 7 7 0
Vojtěch Síla 1 4 5 6 0
Dominik Sklenář 1 0 1 0 2
Daniel Šedivý 1 0 1 1 0
Dominik Šedivý 0 1 1 0 0
David Voňka 0 0 0 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 62 34 1 33 97,06 1 0

Ohlasy k utkání