Zápasy mládeže
so 27.10.2018 | Petr Šatalík

Junioři srovnali derby 89 sekund před koncem, přesto prohráli

Zápasové menu

Vyrovnané derby odehráli královéhradečtí junioři před vlastními fanoušky s pardubickým Dynamem. Ve třetí třetině prohrávali o dvě branky, přesto se jim 89 vteřin před závěrečnou sirénou podařilo vyrovnat. Kýžené body však ani tak Lvům do klína nespadly. O výhře hokejistů z města perníku rozhodl 48 sekund před koncem Rouha. Mountfield ukořistil alespoň bod z nadstavby po nájezdech.

Hradec vedl, Pardubice rychle srovnaly

Východočeské derby začalo opatrně, oba celky si pečlivě střežily svá obranná pásma. Do první větší šance se dostal až po pěti minutách pardubický Koffer, jenž obdržel přihrávku zpoza brány a střílel z bezprostřední blízkosti, Vacek však jeho ránu hokejkou zvedl do ochranné sítě. Lvi odpověděli ostrou střelou Naara od modré, kterou musel Vlk vykopnout do rohu ledové plochy.

Skóre se poprvé měnilo v čase 12:12. Pěnčík prošel po pravé straně a vypálil na vzdálenější tyč, Vlk kotouč vykopl přímo před volného Daniela Šedivého, jenž pohotově dorazil puk do sítě – 1:0. Vedení však Hradci nevydrželo ani čtyři minuty. Jakub Mert si najel s pukem od modré čáry do mezikruží a přesnou ranou k zadní tyči pokořil Vacka. Když další šance ovoce v podobě brankových plodů nepřinesly, zůstal stav po první třetině nerozhodný.

Hráči z města perníku otočili zápas

Na začátku druhého dějství měli nejprve šanci Lvi, Pěnčík vystřelil z pravé strany, Vlk vyrazil puk před sebe, ale Daniel Šedivý tentokrát touš zasáhnout nedokázal. Z protiútoku Dynamo otočilo zápas. Rozlílek nahodil puk do brankoviště a Filip Koffer jej částečně tělem a poté rukou dopravil do sítě Hradeckých. Následně mohly Pardubice své vedení zdvojnásobit, ale Bucek v předbrankovém prostoru puk ideálně netrefil.

Dynamo nemělo velkou herní převahu, ale šance si vytvářelo častěji a snáz než Mountfield. Bucek v další akci prověřil Vacka ranou z vrcholu kruhů, ale strážce hradecké svatyně byl pozorný. V další akci Pardubic pak Koffer ve slibné pozici volil místo střelby přihrávku na Rozlílka, což se ukázalo jako varianta chybná. V samém závěru měl šanci srovnat Síla, který z levé strany vypálil na vzdálenější tyč a Vlk parádním zákrokem vytěsnil touš na tyč. Díky tomu vedli hráči z města perníku po čtyřiceti minutách nejtěsnějším možným rozdílem.

Lvi vyrovnali 89 vteřin před koncem, přesto prohráli

Na začátku třetí třetiny Hradec bleskově srovnal. Síla vyvezl kotouč zpoza branky, přihrál na vrchol pravého kruhu a Miroslav Kukla nechytatelnou dělovkou na přední tyč překonal Vlka. Mountfield tlačil dál, Pinkas si vyjel na levý kruh a ranou na zadní tyč jen těsně minul brankovou konstrukci Pardubic. Dynamo odpovědělo vlastní akcí, Pochobradský se prosmýkl mezi beky Lvů a na Vacka si chtěl přijít bekhendovým blafakám, beton gólmana domácích ale nepřetlačil.

V čase 49:51 si ale Dynamo vzalo vedení zpět. Koffer se vytočil zpoza brány, přihrál mezi kruhy Vítu Rozlílkovi a ten ranou z první vrátil Pardubicím vedení. O dvě minuty později vypálil Jakub Mert tvrdě od modré, Vacek přes chumel hráčů před sebou mnoho neviděl a kotouč tak skončil v jeho síti. Hradec reagoval dvě a půl minuty před koncem, střelu Pinkase vyrazil Vlk pouze před sebe a Vojtěch Síla touš pohotově vrátil do sítě.

89 sekund před třetí sirénou pak přišlo vyrovnání, Poppel vystřelil z vrcholu pravého kruhu, po zákroku Vlka zůstal touš ležet u tyče, kde ho rychle doklepl do sítě Vojtěch Síla. Hradec přesto bodový zisk neslavil. 48 vteřin před koncem totiž z pravého kruhu vystřelil Michal Rouha, jenž přesně trefil bližší horní roh branky, čímž přisoudil výhru svému celku.

Nájezdy rozhodly o tom, že bod z nadstavby připadl Lvům

V nadstavbovém prodloužení nejprve šance chyběly. Až po dvou minutách Vacek vykopl ránu Hrádka od modré do rohu. Na druhé straně pálil Lang z mezikruží nepřesně. Nevyužity zůstaly i další šance, a tak musely rozhodnout nájezdy. V těch uspěl až poslední, desátý střelec. Vojtěch Síla ranou o vzdálenější tyč poslal touš do sítě a zařídil Lvům alespoň bod z nadstavby.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dalibor Ďuriš 0 1 1 1 0
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 -1 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 -2 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 -2 0
Miroslav Kukla 1 0 1 1 2
Jakub Kynčl 0 0 0 -2 0
Kryštof Lang 0 0 0 -2 0
Jakub Naar 0 0 0 1 0
Martin Pěnčík 0 1 1 1 2
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 2 2 0 0
Petr Poppel 0 1 1 1 0
Vojtěch Síla 3 1 4 1 2
Dominik Sklenář 0 1 1 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -2 0
Daniel Šedivý 1 0 1 1 0
David Voňka 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 64 38 5 33 86,84 0 0

Ohlasy k utkání