Zápasy mládeže
so 3.11.2018 | Klára Petrásková

Lídr zůstal nad hradecké síly. Dorostenci dotírali, Kometě ale podlehli 4:5

Hradečtí byli několikrát blízko bodovému zisku, nakonec ale z duelu s Brnem odešli s prázdnou. Lídr skupiny totiž dokázal zareagovat na hradecké vyrovnání z druhé třetiny, v poslední části dovolil soupeři vždy maximálně kontaktní branku. Přetahovaná pokračovala i v nadstavbových nájezdech. Rozhodnutí přišlo až ve 14. sérii, v níž si i bonusový bod vystřelili Moravané.

Kometa lépe začala, Hradec ale do přestávky snížil

Živější start do utkání předvedli Brněnští, kteří se mohli radovat už ve 3. minutě. Brabenec totiž sebral vyraženou střelu a potáhl si puk k pravé tyčce, brankář Tichý ale předvedl velmi rychlý přesun. Jenže neproměněná šance Kometě náladu nezkazila a chvilku poté se už opravdu do vedení dostala. A to zásluhou Romana Otavy – 0:1.

Aktivita hostů neutichala, domácí obrana v čela s Tichým se musela mít neustále na pozoru. Unikla jí však parádní rána Eduarda Šalého, jenž z pravého kruhu trefil milimetrově přesně prostor u vzdálenější tyče – 0:2. Domácí ale odpověděli, jak nejlépe mohli. Po minutě a půl totiž na 1:2 snížil Jan Boukal a tento stav vydržel přes nevyužité přesilovky na obou stranách až do přestávky.

Vyrovnání domácích vzalo po brněnských akcích za své

Do druhé periody vstoupili Lvi s cílem vyrovnat. A trvalo jim jen něco málo přes dvě minuty, než tento cíl převedli ve skutečnost. Lukáš Pajer vzal v přečíslení střelu na sebe a z levého kruhu trefil přesně místečko u bližší tyče – 2:2. Ve východočeském táboře mohlo být ještě veseleji, jenže Marha se před napůl odkrytou bránou nedokázal natáhnout pro dlouhou nahrávku.

A tak se branky střílely pro změnu na druhé straně. Vyroubal ještě trefil jen tyčku, v následujících minutách však Brněnští předvedli dvě gólové akce jako přes kopírák. V té první nahrál Sedláček zpětnou křižnou nahrávkou Jakubu Kosovi, který jenž nastavil hůl a usměrnil kotouč do brány. A při dalším střídání si ten samý hráč počíhal na hraně brankoviště na přihrávku zpoza brány, kterou rovněž usměrnil za čáru – 2:4.

Gólové tempo prostřední části ale ještě nekončilo, ke slovu se totiž opět dostal Mountfield. Konkrétně Matěj Beneš, který vystřelil domácím další kontaktní branku a snížil na 3:4. Vysokou frekvenci gólových příležitostí zakončila před přestávkou dvojice brněnských pokusů, kdy se proti nebezpečným ranám Brabence a Kose pokaždé výborně přemístil Tichý.

Lvi snížili 15 vteřin před koncem, vyrovnat ale nedokázali

Hradečtí chtěli napodobit svůj vstup do předchozí třetiny a opět se na soupeře ve skóre dotáhnout, z dlouhého okupování útočného pásma však žádná větší příležitost nevzešla. Naopak na druhé straně se třem bodům přiblížili ve 48. minutě hosté, když Patrik Fajmon doťukával pěknou kombinaci do otevřené svatyně Hradce – 3:5

Východočeši se mohli dostat zpátky do hry ve dvou přesilových hrách, které se ještě navrch částečně kryly, nedokázali ale najít recept na hostující obranu. Další šance přišla až v poslední minutě. O nabídnutou přesilovku sice domácí přišli kvůli zdržování hry při postupu na vhazování, i tak ale při hře čtyři na čtyři 15 vteřin před sirénou snížil Matyáš Budina na 4:5. Na vyrovnání však Lvům už nezbyl čas, a tak těsná výhra putovala na Moravu.

Nevídaných 14 sérií nájezdů ukončil brněnský Jakub Brabenec

Nadstavbová část také přinesla drama. V prodloužení Brno nevyžilo přesilovou hru, ani Hradečtí se nedokázali po jejím skončení prosadit. A pokračovalo se tak samostatnými nájezdy, které přinesly neuvěřitelných 14 sérií! O bodu pro hosty rozhodl nakonec Jakub Brabenec, jenž se jako jediný hráč dokázal trefit více než jednou – jeho celkově třetí gól znamenal ukončení nadstavby.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 1 0 1 0 0
Jan Boukal 1 0 1 0 0
Matyáš Budina 1 1 2 2 0
Jan Gaspar 0 0 0 -1 0
Matěj Giesl 0 0 0 -1 0
Matěj Havlíček 0 0 0 0 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 1 1 1 0
Šimon Marha 0 1 1 1 0
Matěj Novotný 0 0 0 -2 2
Lukáš Pajer 1 1 2 -1 0
Marek Pelda 0 2 2 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 -1 2
Jakub Řehák 0 0 0 -1 0
Lukáš Souček 0 0 0 -2 0
Šimon Táborský 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 42 5 37 88,10 0 2

Ohlasy k utkání

Fotogalerie