Zápasy mládeže
pá 4.1.2019 | Marek Douda, Klára Petrásková

První zápas roku juniorům nevyšel, Chomutovu podlehli 0:3

Zápasové menu

Start nového kalendářního roku se nevyvedl juniorce tak, jak by si představovala. V Chomutově totiž nenašla recept na tamního gólmana a bez vstřelené branky prohrála třígólovým rozdílem. Piráti se tak v tabulce posunuli před Lvy, a to navzdory bodu, který Mountfield urval v nadstavbě.

Gól do odkryté brány poslal do vedení Piráty

Hned v úvodu utkání se Pirátům naskytla možnost početní výhody, které nevyužili. Hra se následně přelévala od jedné branky ke druhé a na obou stranách byly vidět šance, samotné otevření skóre však přišlo v osmé minutě. Gólu předcházela příležitost Mountfieldu, kterou ale zneškodnil přesunující se Běhula. Z následného kontru Prokop obešel obranu soupeře a poté od levého kruhu přihrál do jízdy Dominiku Vaňkovi, jenž dorážel do prázdné klece – 1:0.

Hradec Králové se po první inkasované brance pokoušel o rychlou odpověď, ale Chomutovské jistil maskovaný strážce svatyně. V patnácté minutě mohli Piráti navýšit gólový náskok. Ouřada si od pravého kruhu sjel před brankáře Vacka, který zastavil pokus chomutovského střelce. O necelé dvě minuty později se Chlán prosmýkl kolem mantinelu a z ostrého úhlu znovu prozkoušel brankáře hostů, který střelu vyrazil ramenem. V polovině devatenácté minuty si první faul připsali také Piráti, oslabení zasahující do druhé třetiny ale ubránili.

Severočeský gólman nepustil žádný puk, domácí znovu skŕovali

Na počátku čtyřiadvacáté minuty přibyla práce pro gólmana Běhulu, který musel reagovat na ránu Mušky z pravé strany a dvacet sekund poté zahrozili Královéhradečtí znovu. Ochránce brankoviště vyrazil projektil od modré před sebe, odkud číhající Pinkas v obrovské šanci selhal. Od sedmadvacáté minuty hrály oba celky ve čtyřech, což trvalo necelou minutu, jelikož byl Mountfield za další prohřešek poslán do tří. V polovině střetnutí Janda pohrdl možností vyrovnat, když tváří v tvář jedničce Pirátů přestřelil.

Druhý pohyb skóre na sebe nechal čekat do druhé poloviny zápasu. Ve třiatřicáté minutě se z levé strany prosadil Michal Gut, jenž namísto přihrávky zvolil střelu, která brankáře Vacka zaskočila – 2:0. Posléze měli Královéhradečtí možnost ke snížení při početní výhodě, ale branku ani v tomto případě nevykřesali. V devětatřicáté minutě si Hradec Králové vytvořil nadějnou příležitost. Síla z prostoru mezi kruhy pobízel kolegu Poppela ke střele z první, proti které Běhula vytasil zákrok ramenem.

Chomutov dodržel tempo jedné vstřelené branky za třetinu

Královéhradečtí s tlakem nadále pokračovali v prvních minutách třetí fáze klání, Piráti jim ovšem uštědřili lekci z efektivity. Ve čtyřiačtyřicáté minutě během přečíslení našel Gut na zadní tyčce připraveného Kryštofa Ouřadu, který si vylepšil osobní statistiky – 3:0. Čtvrtému pozdravu do Vackovy sítě byl Chomutov blízko v devětačtyřicáté minutě. Gólman Mountfieldu vyrazil Šuráňovu leteckou zprávu pouze před sebe a proti následné Koláčkově dorážce zareagoval betonem.

Závěrečné minuty souboje patřily klubu z Podkrušnohoří. Nejprve ve dvaapadesáté minutě Matyáš Svoboda málem nachytal Vacka odraženým pukem o vlastní brusli a od šestapadesáté minuty Piráti šlápli na plyn. Nejprve Chlán najel do mezikruží, odkud v dobré šanci přestřelil prostor mezi třemi tyčemi. O minutu později oplatil Ouřada přihrávku do gólové šance Gutovi, kterého v klíčovém okamžiku neuposlechl puk. V poslední akci základní hrací doby vyzrál Běhula na pokus Pinkase a upevnil si čisté konto.

Bod navíc putoval pod Bílou věž

Nadstavbová část střetnutí trvala pouhých sedmadvacet vteřin, přičemž Hradec Králové smazal veškeré předpoklady z předešlých tří třetin. Pinkas ukořistil kotouč za brankovou konstrukcí a přihrávkou před pirátskou klec našel volného Petra Poppela, který trefou do horních míst chomutovského chrámu zajistil Mountfieldu bonusový bod.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Samuel Hrabčák 0 0 0 -1 0
Martin Janda 0 0 0 0 0
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Jan Jušta 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 2
Jakub Kynčl 0 0 0 0 0
Kryštof Lang 0 0 0 0 0
Šimon Marha 0 0 0 -1 0
Jakub Muška 0 0 0 -2 0
Jakub Naar 0 0 0 -1 2
Martin Pěnčík 0 0 0 -2 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 1 1 -1 0
Petr Poppel 1 0 1 -1 2
Vojtěch Síla 0 0 0 -1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 0
Dominik Šedivý 0 0 0 -1 0
David Voňka 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Denis Vacek 60 24 3 21 87,50 0 0

Ohlasy k utkání