Zápasy mládeže
čt 10.1.2019 | Jan Vavřina

Znovu 3:1 a bod z nadstavby. Dorost porazil Plzeň i podruhé

Zápasové menu

Podruhé v sezóně změřili hradečtí dorostenci síly s plzeňskou Škodovkou a oba duely si byly podobné jako vejce vejci. Hradec se dostal znovu do vedení 1:0, které v průběhu zápasu ztratil. Pak ale přidal další branku, těsný náskok pojistil třetí trefou a utkání dotáhl do vítězného konce. Na plný bodový zisk navázali Lvi rovněž v nadstavbě, ze které uzmuli čtvrtý bonusový bod. Indiánům tak Mountfield nenechal ani jeden, sám získal všech osm!

První třetina měla dvě poloviny – hradeckou a plzeňskou

Se vstupem do zápasu musela být spokojena mnohem více hradecká lavička. Lvi byli hodně aktivní, což jim neslo ovoce v podobě šancí i územní převahy. V přesilové hře si vytvořili dobrou příležitost, jenže v brankovišti prokázal více důrazu soupeř a nedovolil Mountfieldu skórovat. To se ale nedá říct o akci, která přišla v 10. minutě. Marek Pelda nahodil puk na bránu od modré čáry a ten skončil v síti – 1:0.

Hradečtí měli být teoreticky na koni, jenže nastal pravý opak. Dvakrát během jednoho střídání faulovali a museli se bránit ve třech. Plzeň zprvu působila nejistým dojmem, jenže pak vymyslela gólovou akci a díky Matěji Korčákovi a jeho přesné střele k tyči bylo srovnáno. Tento gól hosty nakopl, byli do konce úvodního dějství o něco aktivnějším týmem, další branku však nepřidali. A to ani z další přesilové hry.

Třiadvacátý dorostenecký zásah pro Šimona Marhu

Jak indiáni odešli do šatny, tak z ní zase přišli. Byli povzbuzeni hrou z druhé části první třetiny a dokázali na to navázat. Jenže je trochu přibrzdil faul, který se snažili domácí potrestat. Museli by toho ale předvést více než dokázali, navíc po jejich nedovoleném zákroku o výhodu přišli. Gólu se družina Petra Luštince přece jen dočkala. Ve 28. minutě se zmocnil puku před Bočanem Šimon Marha, který prokázal instinkt střelce a dal 23. letošní gól v dorostenecké kategorii.

Také hradecký rozlet zastavil přestupek proti pravidlům. Všichni přítomní však viděli, že hra 5 na 4 nebyla v tomto utkání doménou ani jednoho z mančaftů. Ofenzivní hráči se jen těžko prosazovali přes dobře bránící borce, a tak gólmani příliš práce neměli. Plzeňský Bočan musel řešit jen pár nepříjemných situací, jeho protějšek stejně tak, skóre ale zůstalo nezměněné.

Ubráněné oslabení a pojišťovací trefa

Hosté, vědomi si toho, že pokud chtějí bodovat, musí skórovat, se vrhli na začátku třetího dějství do útoku a byli ke kýženému gólu na 2:2 hodně blízko – nastřelili tyčku. Skvělou příležitost měli také v momentě, kdy se Jiříček uvolnil přes beka v oslabení, ale nedokázal najít prostor mezi Tichého betony. Domácí kontrovali tvrdší hrou, kterou si ale Plzeňští nenechali líbit.

Skvělá možnost ke skórování se hostům naskytla v 52. minutě. Táborský byl za svůj faul vyloučen do konce utkání a Západočechy čekala pětiminutová přesilovka. Jenže s ní naložili hodně bídně. Přes výborně bránící hradeckou čtveřici se těžko dostávali do pásma, natož ke střelám. Po neúspěchu v této herní disciplíně to proto zkusili v závěrečných dvou minutách bez brankáře. Tichého ale hosté nepřekonali, naopak museli vylovit puk z branky potřetí, když ji od vlastní modré trefil Šimon Marha.

Hradec vs. Plzeň: 8:2 na góly, 8:0 na body

V nadstavbě měly šanci oba mančafty – nejprve byl sám před Tichým Adam Páník, ale neuspěl. Na druhé straně si vyměnil Marha puk s Jurajem Slafkovským, který jel sám na bránu a přesnou střelou zajistil Hradci Králové čtvrtý bod v zápase a osmý letošní proti Plzni. Proti tomuto soupeři jsou tak Lvi stoprocentní.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 1 0
Jan Boukal 0 0 0 0 0
Matyáš Budina 0 0 0 2 2
Jan Gaspar 0 0 0 1 2
Matěj Giesl 0 0 0 0 0
Matěj Havlíček 0 0 0 1 0
Jakub Jerman 0 0 0 0 2
Adam Jirků 0 0 0 1 0
Šimon Marha 2 1 3 3 0
Matěj Novotný 0 0 0 0 0
Lukáš Pajer 0 0 0 0 2
Marek Pelda 1 0 1 2 0
Matěj Pinkas 0 0 0 3 4
Jakub Řehák 0 0 0 1 0
Juraj Slafkovský 1 0 1 3 2
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 0 0 0 25

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jakub Tichý 65 34 1 33 97,06 0 0

Ohlasy k utkání