Zápasy mládeže
pá 3.1.2020 | Jan Rozhon, Daniel Krátký

Paráda! Junioři v souboji o čelo tabulky zdolali Karlovy Vary 2:0

Zápasové menu

Hradečtí junioři vstoupili do nového roku pravou nohou, když zvítězili na ledě lídra soutěže – HC Energie Karlovy Vary 0:2. Utkání, ve kterém se dlouho čekalo na úvodní branku, rozhodl ve 44. minutě Jakub Váchal. Do prázdné branky navíc tři body pojistil Jakub Naar. V brance podal výborný výkon Tomáš Sajdl. Skvělá práce, kluci!

Důležitý zápas začal opatrnou hrou

Souboj o první místo, jak se dá nazvat dnešní klání, začal velmi opatrnou první třetinou. Oba týmy věděly, co je v sázce. V úvodní periodě nepadla žádná branka, ale pěkné šance byly k vidění na obou stranách.

Na té karlovarské byli velmi aktivní Petr Rozhon, Dominik Rymon a Tomáš Křehlík a na té hradecké měli své příležitosti členové elitního útoku Petr Poppel, Vojtěch Síla a také Dalibor Ďuriš.

Po čtyřiceti minutách bez branek

Druhá třetina nám přinesla dvě přesilovky pět na tři. První měl tým z města pod Bílou věží, ale k lítosti fanoušků a realizačního týmu jí nevyužil. I když nějaké šance na hokejkách měl.

To Karlovy Vary dostaly jako opožděný dárek k Vánocům přesilovku pět na tři ke konci druhého dějství. Ovšem jim to dnes také nelepilo. Domácí měli na hokejkách dvě tutovky, jednu spálil Tomáš Křehlík a druhou Daniel Černý. To hradecké na malou chvilinku nadchl Petr Poppel.

Rozhodl důraz Jakuba Váchala

Karlovarští junioři začali poslední dvacetiminutovku ve dvojnásobné početní výhodě. Do 44. minuty se hrálo na obou stranách takřka stejně, ale poté si Hradec Králové zahrál přesilovku, kterou po sporné situaci využil Jakub Váchal. Karlovarský kapitán Vít Jiskra sice celou akci reklamoval, ale sudí i tak branku potvrdil – 0:1.

Poté Róbert Bačo tvrdě atakoval Ďuriše a dostal za to 2+10 a ihned na to byl vyloučen Vítek Benda a byla tady dnes již druhá dvojnásobná početní výhoda juniorů z Hradce Králové. Minutu a půl před koncem zažádal hlavní trenér Karlových Varů o oddechový čas a odvolal brankáře. Hradec ovšem vybojoval puk a Jakub Naar se trefil přes celé kluziště – 0:2. Junioři Mountfieldu tak na západě Čech zvítězili a zdolali lídra tabulky, další utkání je čeká již zítra na ledě Plzně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Dalibor Ďuriš 0 0 0 0 2
Tomáš Janoušek 0 0 0 0 0
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Matěj Morong 0 0 0 1 0
Jakub Naar 1 0 1 1 0
Martin Pěnčík 0 0 0 0 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 0 0
Matěj Pinkas 0 0 0 0 2
Petr Poppel 0 0 0 1 0
Vojtěch Síla 0 1 1 1 0
Daniel Šedivý 0 0 0 0 2
Marek Tecl 0 1 1 0 0
Jakub Váchal 1 0 1 1 0
David Voňka 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 24 0 24 100,00 0 0

Ohlasy k utkání


Jsme samozřejmě spokojení. Porazit mančaft na špici je vždycky příjemné a 2:0 je super výsledek. Samozřejmě ten zápas nebyl úplně ideální – některé pasáže z naší strany. Hlavně druhá třetina, druhých deset minut jsme měli výpadek, kdy nás podržel gólman. Jinak si myslím, že ta hra byla docela solidní. Zápasům nesvědčí, když je dlouhá vánoční pauza. Bylo 20 dní bez zápasu, samozřejmě tam byly nějaké nepřesnosti, ale na to, že to byl první zápas po dlouhé době.