Zápasy mládeže
so 4.1.2020 | Vojtěch Honzík, Daniel Krátký

Junioři vedou ligu o čtyři body! V Plzni zvítězili jasně 5:1

Zápasové menu

Hradečtí junioři zvládli dvojzápas na západě Čech výborně! Nejprve v pátek zdolali Karlovy Vary 2:0 a v sobotu si poradili také s Plzní. Ráz utkání v LOGSPEED CZ Aréně určila první třetina, kterou Lvi ovládli poměrem 2:0, domácí sice snížili, ale to bylo od nich vše. Ve třetí třetině navíc třemi brankami pojistili Východočeši důležitou výhru.

Lvi šli brzy do vedení, potom udeřili v oslabení

Duel začal brzkým vyloučením na domácí straně, ovšem hosté s nabídnutou výhodou naložili prachbídně. Jenže jen co se stavy srovnaly, natáhl ke střele z levé strany Tomáš Janoušek a trefil ideálně do protější šibenice – 0:1. Brzké srovnání měl na holi David Špaček osamocený u pravé tyče, Tomáš Sajdl se stihl přemístit.

Poté se Mountfield na pár vteřin dostal dokonce do tří a paradoxně poté i ve čtyřech znovu udeřil. Všem na ledě totiž pláchl Jakub Šedivý, který úspěšně zakončil po krátké kličce do forhendu – 0:2. Korigovat mohl brzy Štěpán Říha, jenž se hezky z levé strany prokličkoval až před hostující svatyni, její strážce ale pokus plzeňského forvarda vyrazil ramenem. Když poté z levých kruhů nevyzráli na muže s maskou Sebastian Malát i Marek Tecl, odcházelo se do kabin za pohodlného vedení Východočechů.

Domácí snížili, ale další gól již nepřidali

Do prostředního dějství naskočil v brance Plzně Marek Micka a hned čelil úniku Jakuba Naara. Ten zvolil svižnou střelu, která na novice mezi třemi tyčemi neplatila. Nedáš – dostaneš. Indiáni otočili hru a z velké šance udeřil Matěj Kolda – 1:2. Srovnání měl na holi po příhře Čermáka od pravé tyče mezi kruhy Vojtěch Šuhaj, z první ovšem zakončil je do středu branky.

Na brankovišti zase až moc dobře mířil Václav Adamec, orazítkoval pravou tyč. Svým tlakem si Západočeši vypracovali i téměř minutovou dvojnásobnou početní výhodu, jenže s ní naložili prachbídně. Když před druhou přestávkou svou ranou z mezikruží Sebastian Malát pouze rozduněl zadní mantinel, svítilo na světelné kostce nad ledem stále skóre příznivější pro hosty.

Hradec rozhodl v závěru, soutěž vede už o čtyři body

V poslední periodě dvakrát zahrozil Adam Ženíšek. Nejprve z pravé strany našel na brankovišti Sebastiana Maláta, jehož teč betonem vykopl gólman Sajdl, poté sám ze stejného místa orazítkoval břevno. Z tlaku domácí vytěžili další dvojnásobnou početní výhodu, ovšem opět z ní neudeřili, navíc znovu ve čtyřech inkasovali. Do úniku se dostal Marek Tecl a Mountfield byl na koni – 1:3.

Po chvilce se trhl také Petr Poppel, zvolil svižnou střelu mezi betony, Marek Micka však odolal. Netrvalo dlouho a domácí gólman musel čelit stejné situaci i proti Matyáši Budinovi, znovu si ale poradil. Až při dvojnásobném oslabení nedosáhl na dorážku Petra Poppela z vrcholu brankoviště, když vykopl ránu z první Martin Pěnčíka z pravého kruhu – 1:4. A po chvilce udeřil Hradec popáté. Vojtěch Síla si položil obránce a ještě kotouč potáhl, následně pak udeřil ranou mezi betony – 1:5. V závěru utkání ještě diváci viděli boxerskou vložku, kdy se střetli Houdek a Pinkas, modrobílý hráč jasně souboj ovládl. Lvi tak ze západu Čech vezou dvě výhry – nad Karlovými Vary 2:0 a nad Plzní 5:1 a ligovou soutěž vedou už o čtyři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Matyáš Budina 0 0 0 0 0
Dalibor Ďuriš 0 1 1 0 0
Tomáš Janoušek 1 0 1 1 4
Jaroslav Kašpar 0 0 0 0 0
Marco Lukačka 0 0 0 0 0
Matěj Morong 0 2 2 1 0
Jakub Naar 0 0 0 0 0
Martin Pěnčík 0 2 2 2 0
Tomáš Perička 0 0 0 0 0
Tadeáš Pinkas 0 0 0 0 2
Matěj Pinkas 0 0 0 0 0
Petr Poppel 1 0 1 0 2
Vojtěch Síla 1 1 2 0 2
Daniel Šedivý 1 0 1 1 2
Marek Tecl 1 1 2 2 2
David Voňka 0 0 0 1 4

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Tomáš Sajdl 60 31 1 30 96,77 0 0

Ohlasy k utkání


Byl to dobrý zápas, Plzeň má kvalitní tým. Byl to duel nahoru - dolů, rozhodovaly maličkosti. Ustáli jsme oslabení, kterých jsme měli spoustu, pak se to obrátilo. Taky jsme nějaké výhody dostali a byli schopní z nich skórovat. To duel zlomilo.