Zápasy mládeže
so 21.9.2019 | Petr Koval, Klára Petrásková

Desítka a dva hattricky! Dorost rozstřílel budějovický Motor

Zápasové menu

To byla jízda! Dorostenci si před soupeřem nebrali servítky, Českým Budějovicím nasázeli hned deset branek. Po většinu utkání byli aktivnějším týmem a parádní vítězství 10:3 brali zcela po právu. Přesně polovinu hradeckých gólů obstaral Lukáš Pajer, hattrickem se blýskl také Matyáš Budina.

Aktivní vstup do utkání přinesl tři branky

Do úvodního dějství vstoupily celky velmi aktivně, už v prvních minutách si oba brankáři připsali své první zákroky. Hned po třech minutách viděli diváci první branku. Michal Beneš naznačil střelu, obkroužil hostující klec a nahrál Lukáši Pajerovi, jenž nabídnutou šanci bezpečně proměnil – 1:0. Domácí gól nabudil a pokračovali v iniciativě. Jediné oslabení třetiny hráli Lvi výborně, a dokonce dokázali i zaútočit. Brožek vystihl přihrávku v rohu za brankou a zkusil vystřelit, Lidák byl ovšem na své tyči připraven.

Poté si šanci vypracoval Kalčík, jenž postupoval z levého kruhu na Žalčíka, trefil však boční síť domácí klece. A tak se hrálo zase na druhé straně. Nejprve Boukal nastřelil brankovou konstrukci, vzápětí se už Východočeši mohli radovat. Lukáš Pajer navýšil stav na 2:0 střelou mezi betony. Jenže ještě před koncem třetiny bylo sníženo, a to zásluhou Tomáše Březiny, který snížil na 2:1.

Gólové hody ve druhé třetině

Hráči si pro své fanoušky připravili na góly bohatou dvacetiminutovku – výsledek se měnil hned pětkrát. Nebyly odehrány ještě ani dvě minuty a Jakub Kalčík se dostal k odraženému kotouči, překonal Žalčíka a bylo srovnáno na 2:2. O dvě minuty později nahazoval od modré čáry Pelda, jeho útočné snažení dokončil Lukáš Pajer, který doklepl puk za Lidáka a završil hattrick – 3:2.

Čtvrtý gól si připsal rovněž Lukáš Pajer, kotouč mu naservíroval Matěj Beneš příhodně před odkrytou klec – 4:2. Ani to nebylo ze strany Hradce vše. Už po sedmi vteřinách navýšil vedení na rozdíl tří branek Matyáš Budina. Mountfield ve druhé dvacetiminutovce dominoval, což potvrdil Matěj Giesl, jenž přidal šestou branku na hradecký účet. Do šaten se šlo za stavu 6:2.

Lvi kontrolovali hru a vítězství si pohlídali

I ve třetí periodě se střelci činili. Hned po třiceti vteřinách snížil střelou na Žalčíkovu lapačku Radek Dub. O minutu později si mohli zajásat zase domácí příznivci, kotouč se ze skrumáže před brankou dostal před nehlídaného Michala Beneše, jenž měl jednoduchou práci – 7:3. Domácí hráli ve velké pohodě a přidali další tři branky. Do odkryté klece zakončoval Matyáš Budina, kterému přesnou nahrávku adresoval Matěj Beneš – 8:3.

Střelecký účet Lukáše Pajera se nakonec zastavil na pěti gólech. Brankou na 9:3 nedal Lidákovi šanci zasáhnout, když střílel na jeho lapačku. Domácí zaokrouhlili stav na deset, poslední branku zápasu zařídila dvojice Pelda s Budinou, první jmenovaný obkroužil hostující branku a předložil puk pro Matyáše Budinu, který stejně jako Lukáš Pajer zaznamenal hattrick. Hradec předvedl dobrý výkon a po zásluze zvítězil vysoko 10:3.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Beneš 1 2 3 5 0
Matěj Beneš 0 3 3 3 0
Jan Boukal 0 0 0 2 0
David Brožek 0 1 1 1 0
Matyáš Budina 3 1 4 3 0
Matěj Giesl 1 1 2 2 0
Matěj Havlíček 0 2 2 5 0
Adam Jirků 0 0 0 0 0
Štěpán Králik 0 0 0 0 2
Matěj Novotný 0 1 1 2 2
Lukáš Pajer 5 1 6 5 2
Marek Pelda 0 2 2 1 0
Jakub Řehák 0 0 0 1 0
Lukáš Souček 0 0 0 0 0
Šimon Táborský 0 1 1 4 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Mario Žalčík 60 32 3 29 90,63 0 0

Ohlasy k utkání